Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Gostincar,
Ti kar najedaj in jamraj,...

Hvala Bogu da nas bo vec.

Ne vem zakaj bi morali negativno energijo drzati v sebi ker nekdo na cenen nacin zeli izroditi ta koscen narave.

Ce so zadeve postopkovno se dovolj zrele potem pa je res za razmisliti!
Ampak res bi se vprasal da se preide od besed k akciji.

1. Ok eno pismo uradno ki ga naslovimo na nadskofijo hrkati ga damo
objaviti v pismih bralcev v Veceru in vseh neprofitnih casopisih
( Zurnal, Dobro Jutro ).

2. Lahko bi organizirali tudi podpise peticije oz. samega pisma
Recimo postaivmo eden skromen stand, pa vedn odezura neka ekipa.
Pa damo nekaj fotk Betnavskega gozda izpred let hmmm
Zdaj kako opremiti ta stand da je vabljiv in vendar da je toliko skromen da zanj ni potrebno dovoljenje...namenjen pa samo tistim ki so sprehejalci da sem jih lahko kaj pojasni se podebatira in po moznosti podpisejo javno pismo ali peticijo

3. Objava in krozenje pisma po netu ( dobro to je se najlazje ceprav
ne dovolj prodorno ker se porazgubi ).
Pa bombardiranje vseh cerkvenih institucij ampak vljudno in v smislu
partnerstva da se oboji prizadevamo za umirjene in naravi prijazne
dejavnosti sredi mesta...Betnavski gozd koz zeleno zatocisce miru sredi
cone ki raste ob Ljubljanski in prometnice na Streliski.

Nekje bi sedaj morali zaceti?
Tukaj niso samo tekaci, tudi druga drustva v MBru ki si prizadevajo za kakovost bivanja. JAsno je da na mestni upravi ...

V mestnem svetu mislim da je tudi ena gospa ki je nagnjena k kakovosti bivanja v mestu. Verjetno bi veljalo sproziti tudi v mestnem svetu.

Zdaj kako spraviti to sinergijo ...
Ampak ob tem se vprasam kako motivirati nadskofijo za projekt ( kaksen naj bi bil ta drugi projekt in katere vire bi zahteval) ki bi nadomestil ta projekt ?
Recimo se dodatno bogatenje gozda ter idejo z Univerze o nekaksnih biotskih parkih na robovih ( recimo tisti papežev griè ki je sedaj mrtev in polja ki so sicer posejana ampak glede na slabo kvaliteto teh pridelkov - ob cesti ) bi veljalo se dodatno ozeleniti ta prostor in to zaokoroziti v turisticno ponudbo mesta.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Pa je vèeraj padlo že tudi eno drevo.
Dela napredujejo, zajle so že speljane.

Jaz mislim, da je problem v tem ker akterji Mestne Uprave, Nadškofije, itd...ne poznajo pozitivnega stališèa, nas ki mislimo da mi potrebujemo gozd takšen kot je.

PRedlagam, da se èlani Tekaškega Foruma podružnice Maribor vsedemo skupaj in organiziramo ob prvem popoldanskem petku ali soboti ko je zagotovljena solidna vremenska napoved in organiziramo 6 ali 12 ali 24 urni tek s krogi po Bentavskem gozdu. Odvisno od potrebe po pozornosti simbolike. Tudi to bi bila simbolika z baterijami v krogu ponoèi heheh.
Lahko organiziramo tudi štafete - vsak 6 ali 12 ali 3 in se menjavamo.

Vsak organizira logistiko ( prehrana, voda, stolèek, klopco ) zase pa še za enega gosta.

Idejo bom vnesel tudi v "folder" MB podružnica.
Uporabniški avatar
 gostincar
strinjam se s predlogom o odzivu tekaškega foruma na dogodke in namere v betnavi. predlagam, da določiš termin srečanja zainteresiranih forumovcev v betnavskem gozdu.

lp robert
Uporabniški avatar
 INOT
In potem naivno upate, da bodo zaradi vaše iniciative nehali graditi... :rol:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Inot, kaj se sekiras z naivnostjo in s tem kaj bo drugi mislil?

Rajsi povej kaj te te muci da bi tako za foro odlaufal kaksen 12 urni tek.

Ce se vcasih lkahkjo odpeljes tako dalec da nekaj odteces in ponavljas kroge v cem je problem da jih tukaj na pragu doma odteces.

Gres samo na progo pa teces.

Ce ima kdo s tem problem? In zakaj bi bil problem ce tudi drugi vedo da nekdo tam rad tece?
Uporabniški avatar
 INOT
Saj ti nihče ne brani, da tečeš tam. (dokler se pač še da tečt..)
Gre za to,da s tako akcijo kaj prida ne boš dosegel. Gradnjo bi se dalo preprečiti verjetno edino tako,da bi dokazal,da za gradnjo nimajo vseh potrebnih dovoljenj, da delajo v nasprotju z zakoni ipd. Kakšne peticije verjetno ne bodo pomagale.
Uporabniški avatar
 Vreme
INOT napisal/-a:Saj ti nihče ne brani, da tečeš tam. (dokler se pač še da tečt..)
Gre za to,da s tako akcijo kaj prida ne boš dosegel. Gradnjo bi se dalo preprečiti verjetno edino tako,da bi dokazal,da za gradnjo nimajo vseh potrebnih dovoljenj, da delajo v nasprotju z zakoni ipd. Kakšne peticije verjetno ne bodo pomagale.

Inot se popolnoma strinjam s teboj. :lol:

A kaj nas stane če v resnici naredimo tako kot je predlagal tek v snegu. Izgubiti nimamo kaj,(pridobimo pa lahko kakšne dodatne km) lahko jih pa samo opozorimo, na to, da ne delajo prav. Oni pa bodo tako ali tako naredili po svoje.

Sam sem ob primernem času tudi pripravljen narediti kakšen km v znak podpore!!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
INOT napisal/-a:Saj ti nihèe ne brani, da teèeš tam. (dokler se paè še da teèt..)
Gre za to,da s tako akcijo kaj prida ne boš dosegel. Gradnjo bi se dalo prepreèiti verjetno edino tako,da bi dokazal,da za gradnjo nimajo vseh potrebnih dovoljenj, da delajo v nasprotju z zakoni ipd. Kakšne peticije verjetno ne bodo pomagale.

Sure Inot,
Ampak jaz bi se vseeno zelel vecje druzbe na kaksnem daljsem teku skozi Betnavski gozd.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zrihtajte
Če bom imel čas (hudo pomanjkanje) bom vsaj za kakšno urico prišel delat gužvo v gozdu. Magari z baterijo.
Sicer tudi jaz v tem ne vidim rešitve, a je kljub temu ideja dobra. Vredno je narediti še kak korak za drevesa betnavskega gozda.
:twisted:
Uporabniški avatar
 vencelj
Tale primer se sicer ne dogaja v našem koncu, kakor se danes obnašajo nekateri, pa obstaja realna možnost epidemije. Zato se vsekakor strinjam z demonstracijo nezadovoljstva, ki kljub verjetnemu neuspehu akterjem in somišljenikom da vsaj tisto zadovoljstvo, da niso stali križem rok (nog).
Je pa težko v nekem času dobiti za tako zadevo večje število tekačev- če ne drugega, večini to predstavlja poseg v nek načrtovani plan treningov in predvsem tekem.
Uporabniški avatar
 Sebi
Tako mimogrede vam povem, da na vodovodu ne vedo nič o izvajanju "gradnje" na vodovarstvenem pasu (pa bi morali). Tukaj, kjer napeljujejo zajle tudi ni dovoljeno parkirati (razvidno iz table, ki označuje vodovarstveno območje), pa delavci kljub temu parkirajo vozila. Naj nekdo poslika zadeve in se odpravi na okoljsko inšpekcijo. Več kot bo prijav oz. pritožb, dlje se vas bo slišalo. Samo moj predlog...
Uporabniški avatar
 gostincar
res je, da so se dela že pričela in da v dani situaciji obstaja kaj malo možnosti za spreobrnitev toka dogodkov. sam sem se oglasil tu in tudi poklicno, kljub občutku da plavam proti toku. vendarle se mi zdi higienično povedati drugačno mnenje tudi takrat ko vse inštitucije prikimavajo. prav tu se mi zdi ključen problem celotnega projekta betnava, katerega le en del je tudi pustolovski park. ni mi namreč jasno kako se lahko s tako lahkoto sprejemajo prostorske spremembe za tako pomemben del mesta. in prav zato se mi zdi nujno opozarjanje (s pisanjem ali dogajanjem) na nekatera vprašanja, tudi post festum. prej ali slej nas bodo nekdo od zanamcev vprašal kaj smo počeli ob tovrstnih spremembah. obenem gre tudi za večjo osveščenost javosti za analogne spremembe na zelenih mestnih površinah, ki se bodo verjetno zgodile ali pa se že dogajajo. moram priznati, da je tudi tema na tekaškem forumu doprinesla k določeni odzivnosti in nima smisla obupati.

lp robert
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
INOT napisal/-a: Gradnjo bi se dalo prepreèiti verjetno edino tako,da bi dokazal,da za gradnjo nimajo vseh potrebnih dovoljenj, da delajo v nasprotju z zakoni ipd. Kakšne peticije verjetno ne bodo pomagale.

Ma kaka zakonodaja. Daj prvo se malo zbuditi pa prepustimo zakonodajo za drugo mesto ne za TF. Pol MB Pohorja je ostrizeno brez dokumentacije.
Vsaj jezera za zajem vode za snezne topove so naredili brez ustrezne dokumentacije. Inspektor je pisal odlocbe ki pa so mrtve.

Tako da ne bi o zakonodaji in ustreznih dovoljenjih za posege v okolje v Mariboru na tem mestu.

Tukaj pa gre samo zato da ne jamramo kot stare babice kaj se sme in kako to ni prav in pljuvamo brez veze da pac naredimo pa se ce je tako brez veze da samo teces tam kar sicer vedno pocnes.

DRugo pla zgodbe pa prepustimo da se sproza tam kjer je za to mesto.
VErjetno pa se zal TF ni mesto za to. Super bi pa sicer bilo.

Kar se tice vodovarstvenega obmocja, mislim da so vse ideje ki so jih navajali ( razni parki ) - to bo ze vedel Gostincar - take dejavnosti da ne ogrozajo vodovarstvenega obmocja, ki je na drugem koncu gozda.

Je pa res da bi veljalo dvigniti status zascite Betnavskega gozda oz. vseh gozdov v okolici Maribora na vsaj taksen status kot ga ima eden del Starzuna. Mesta v nasi okolici ( preko meje ) odkupujejo gozdove nazaj
za izvajanje zelene mestne funkcije gozda mi pa ocitno to se moramo dojeti ( oz. nasi mestni oblastniki ), da je to del funkcije mesta da na tak nacin pripomore k zdravju in cilosti mescanov pa iz tega mimogrede se naredi kaksen zeleni business. Sicer pa za bogatenje zelenih primestnih gozdnih povrsin se lahko konkurira tudi v EU skladih. Samo upam da ne tako maskirano kot dobivajo sredstva za ohranjanje na Pohorju. V bistvu pa ga delajo vedno bolj revnega.

Se vprasam ce jim je ze dosedaj uspelo legalizirati tisto grdo jezero na Rbinskem pohorju s plasticnim dnom sredi zelenega grebena?
 klopotec
Če boste organizirali tek v podporo ...., sporočite čas in pridem tečt v okviru svojih zmožnosti. Pa še koga pripeljem s seboj. Ideja je dobra, ne glede na izhod.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Klopotec, dobrodosel v tekaski druscini.

Upam da se bomo kje nasli skupaj tudi na startu in seveda
Bog daj da se najdemo tudi v Betnavskem gozdu s supergami.

Hvala za pozitivni odziv in pripravljenost.

ZdravkoC ti si zakon. Hvala.

PS

ZdravkoC,
V soboto pa ti zelim in ekipi Pošte ( jaz sem v Zvonkovi ekipi-ampak se kljub temu ne bomo dali èeprav imate v ekipi trekking fighterko ) lahne noge takrat ko bodo hotele biti najbolj težke. Na onem zadnjem vzponu proti vojaški radio-relejni postaji pred Bolfenkom. Seveda se prej pa da se bomo uspeli najti na startu v SG-u in da ne bo kaksnih nepotrebnih padcev.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA