prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tomi_
Mene pa zanima, koliko km lahko približno narediš z enimi tekaškimi copati?,
je to odvisno od cenovnega razreda?

Nekje sem slišal, da lahko narediš nekje 400km pa me zanima, če je to res?
Naj vsak mesec zamenjam copate??
 mercury
Koliko kilometrov ti copati zdržijo je odvisno od podlage po kateri tečeš. Z mojim prejšnjim Mizuno Wave Rider 9, sem naredil 1200 km pa še bi se dalo brez problema kakšen km iztisnit ven. Od teh km, pa je cca 80% po asvaltu, ostalo pa utrjene makadamske poti.

L.P.
 tomi_
Js mam copate nike air Teocalli(3) GTX, bolj off road varjanta,
tako da tečem predvsem po makadamu ter razno raznih gozdnih poteh.
Bomo vidli kako dolgo bojo držali.
Lep pozdrav
 ton
Sem tak lole ali me je usoda kaznovala? V zadnjih treh letih sem nabavil dvoje adidaske (oboje na razprodajah in pod 10.000) in ene dirkalne aaciske (na hudi razprodaji, pod 15.000), predelam med 150 in 200 km na mesec in so vse troje kot nove. Resno.
Dobro, na podplatih so one pikice za najbolj ekstremne potrošnike res malo zlizane, ampak že pol leta si zmišljujem tehten razlog, ki bi prepričal familijo, kako rabim spet nove...
Uporabniški avatar
 Luka Klobučar
Jest že nekaj let uporabljam tečem v supergih Nike Air Pegasus.Tečem v povprečju trikrat na teden po 6 km in en par uporabljam pol leta,pol pa kupim nove in s tastarimi supergi kombiniram 1 mesec,nato pa stare vržem v smeti,z novimi pa tečem.
Je pa res,kakor je napisu mercury,da je to čist odvisno od podlage po keri tečeš.Če se pa podplat kej prej stisne al pa poči,pol je pa treba prej zamenjat....
Uporabniški avatar
 RoKo
Adidas ????? - 535 ( za začetek-brez pravega blaženja)
Mizuno Atlantis - 1719 (dokaj dobro ohranjen podplat, blaženja skoraj več ni)
Mizuno Nemesis- 847 (uničen podplat že pri 350 km, blaženje še deluje)
Asics Gel 1110 - 85 ( nove, trenutno v uporabi, kar zadovoljen)

Večinoma asfalt in dokaj grob makadam.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA