Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Vabljeni ste na Olimpijski tek 2007 na že znano lokacijo iz prejšnjih let "Pri Špici" za letnim kopališčem v Celju.

Teklo se bo na 3km in 8,42km razdalji.

Za mlade do 15 leta starosti štarnine ni, za tiste malo manj mlade pa je 5€.
Prijaviite se lahko od 15:00 do 17:30 ure.

Več informacij o teku in tudi zemljevid trase je objavljen na spletni strani:

http://www.drustvo-maratoncev-celje.si/olimpijski.html

Špotrni pozdrav iz Celja!
 boler
Danes sem šla odtečt krog Špica - viseč most in nazaj po gozdni cesti mimo Petrička do Špice ......z namenom, da vidim kje sem, sem si prvič merila čas...., ki je bil 32:00 minut. Čeprav tu in tam tudi rada tečem je moja prva ljubezen kolo me zanima kaj predstavlja moj čas....a sem godna za olimpijski tek oz. zanima me kakšne čase dosegajo ženske pri tem krogu.
Morda kdo ve koliko kilometrov meri ta krog (menda 6 km ali 6.200).
Uporabniški avatar
 Jančika
Boler, tule si lahko izrišeš ta krog: http://www.mapmyrun.com/ . Sem ga hotela jaz zdajle, samo nekaj šteka, tako da poskusi kasneje sama.

Če bo moj otrok že kolikor toliko zdrav (zdaj ima vodene koze še tamali; ko jih je imel tavečji, je bilo vprašanje, če mi bo uspelo iti v Radence), pridem.
Uporabniški avatar
 jozet
Živjo Boler!

Krog, ki ga omanjaš je bil v preteklosti tek za občiski praznik občine Celje, okoli 11.aprila.

Omenjeni krog je natančno izmerjen, le da so sedaj oznake slabo vidne, saj jih nisem obnovil. Izmerjeno je 5949m.
Tukaj je tloris trase: Slika
Če te zanima, ti lahko pošlem tudi excelovo tabelo, kje naj bi bile označbe. To je na mestih, kjer so na zemljevidu vidne puščice z razdaljo.

Pobrskal sem tudi po rezulatih (žal jih nisem našel na netu) in bi bil tvoj čas leta 2000 na omenjenem teku zelo dober, saj bi v ženski kategoriji zadostoval za absolutno 5. mesto. Treba je še povedati, da se je tek odvijal v obratni smeri, kot si ga odtekla ti. Za nepoznavalce te trase je potrebno poudariti, da sta vmes dva večja vzpona, tako da tvoj tempo 5:22 min/km ni čas, ki bi ga lahko primerjali z tekom, ki poteka po ravnini. Najboljši čas v ženski kategoriji pa je takrat odtekla atletinja AK Kladivar Celje Anica Živko 23:50 (tempo 4:00 min/km).

Vsekakor si godna za olimpijski tek, še posebno, ker bo le ta potekal po ravnini in bodo kilometri natančno označeni, tako da si boš lahko merila vmesne čase ob pretečenih kilometrih. Žal pa za olimpijski tek organizator ne podeljuje nagrad za dosežena mesta. Žrebajo se bogate praktične nagrade, enakovredno med vsemi tekmovalci. Merjenje časa in določitev mesta je torej namenjeno bolj za osebno kontrolo.
 boler
Jozet hvala za zelo izčrpne infomacije....tole je bla kr vzpodbuda....tko, da bom mogoče s kolesa malo na tek presedlala in sn se že skor odločla, da se udeležim teka.
Uporabniški avatar
 Romch
Vsi res lepo vabljeni na Olimpijski tek v Celju!

Nekaterim bo to ena lepa preizkušnja vzdržljivosti, nekaterim pa bo to en lažji trening, a pravim vsak kilometer šteje!

Torej, upam na lepo udeležbo in predvsem vreme (nekaterim nam to ni važno :D ), važno pa je druženje nas tekačev. Torej vljudno vabljeni v Celje!

lp

Tomaž (Romch)
Uporabniški avatar
 Tatjana
Bi lahko nekdo prosim opisal kako se pride do tja, če prideš v Celje iz smeri Maribora?
Uporabniški avatar
 areh
Iz odcepa AC za Celje center na križišču na levo za center. Mimo Tuša, Citycentra in OMV pumpe do velikega semaforiziranega križišča pri vojašnici(na desni)in Petrol pumpi. Tu zaviješ desno. Pri prvem semaforju(ena 2 km) na levo čez tire. Takoj za tem po 400m na prvem semaforju na desno. Po ene 800 m imaš na levi hotel Astor in za njim letno kopališče. Tu pusti avto in vprašaj kje je špica. Je 5 min hoje stran. :wink:
lpA
Uporabniški avatar
 Romch
Fajn je bilo! Kjub lužam smo sfural traso. :D Glede na drugačen trening - tek vzdržljinosti 42km Radencev, sem zelo zadovoljen s povp. 4:17 [min/km].
Drugo leto spet!

lp

Tomaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA