prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 kmma
Miha- napisal/-a:Se komu kdaj zgodi, da vas polar "zašteka" in ga morate nato resetirati?
Meni se je zdaj to v enem dnevu zgodilo 2x, ko sem brskal po menujih.

LP

Men se je dvakrat resetiral, ko sem malo predolgo držal spodnji levi gumb (za konec vaje...), pri drugih opravilih pa nikoli ni blo problemov.
Pri tem je edina zoprna zadeva, ko moraš spet kalibracijo hitrosti delat.

lp Miran
 Miha-
Pa uro je treba ponovna nastavljat. Das toliko za uro, pač pričakuješ neko zanesljivost....
 Zelezni
LP vsem!
Zanima me, če je komu uspelo uporabljati S625X in pripadajoči software na linuxu (npr. UBUNTU)?
Hvala!
 zupi
Mi mogoče kdo ve povedati, kako lahko podatke razen po mailu preneseš na drug računalnik. Iz starega PC-ja bi rad prenesel vse treninge na novo mašino, kjer imam že nasnet program.
Uporabniški avatar
 Pingo
Greš v raziskovalca na Cdisk--Program Files--Polar--pole poiščeš mapo z svojim imenom in notri imaš po letih shranjene vse podatke,nardiš copy na ključ,zazipaš pa po majlu,ma kakor hočeš in preneseš na novi računalnik vse vaje :wink:
 ZigaS
Se je morda kdo od uporabnikov tega modela srečal z naslednjo neprijetnostjo:

Prvič sem doživel da mi je zbezljal utrip. Tekel sem pri 77-81% MSU. uro imam pri tej vaji naštimano na limit od 70-82%MSU. kar naenkrat pa mi ura začne piskati, prepričan sem bil da imam utrip 83% ali več, pogledam na uro in ta kaže 41% MSU, to traja vse skupaj slabih 10 sekund, potem kakih 10 sekund uredu in nato še enkrat. Začel sem se spraševati ali gre za motnje (prepričan sem bil da motnje iz okolice motijo le footpod, le -ta mi je večkrat pokazal čudne hitrosti prav na tem območju), znanec je lastnik mislim da S510-ke in mi je povedal da kodiran oddajnik prav tako zmotijo motnje iz okolice. Sam sem sklepal da to ni mogoče, vendar je smiselno da gre LE za primer dveh uporabnikov, če ta dva tečeta zelo skupaj da tvoja ura ne pobere njegovega utripa, ali se motim. Aja, tekel sem že 25 minut, ko se je to zgodilo in bil pri tem pošteno moker, da izključim možnost slabe prevodnosti med kožo in pasom.
Mimogrede, morda kdo ve koliko okvirno zdrži baterija v oddajnem pasu, jaz ure še ne uporabljam dolgo. Bi bilo morda potrebno da zamenjam baterijo, čisto tako, preventivno in le-to izločim kot vzrok prikaza takšnega pulza?

Vnaprej hvala za kakšne informacije.

Lp, ZigaS :D :D :D
Uporabniški avatar
 Pingo
ITAK da lahko prihaja do motenj od raznih daljnovodov...meni pod določenimi pokaže 00,pod nekaterimi pa čez 220 pulza.Tudi meni se je občasno dogajalo da je pulz šibal nekam u tri krasne,pa vendar sem več pozornosti posvetil kontaktom na paščku.Po teku splahneš sonde in kontakte,ter potem kontakte dobro obrišem in ičistim s vatirano palčko.Pred uporabo pa sonde--del pasu--dobro zmočim in trak mora biti seveda dobo zategnjen,ker včasih na teku zna tudi zlezti nižje :lol: .
V začetku sem trak samo malo oslinil kot nekje svetujejo pa se mi zdi de moraš imeti kr močno slino da navlažiš obe sondi :lol: pol si pa še žejen :wink: pa še nikoli nisi pol siguren zakaj prihaja do motenj.

No poanta vsega je da upoštevaš,striktno navodila za uporabo in boš videl če se je kaj spremenilo.Namočiš-dobro po občutku zategneš pašček-uporabljaš-dobro splakneš posušiš-sčistiš kontakte s suho krpo...mislem da bi to moralo pomagati.Dokler tega ne sprobaš se loviš v krogu napak :wink:
Uporabniški avatar
 ifo
S kolegom imava oba Polarje. Na skupnem kolesarjenju se nama je pri kolesarjenju ob železniški progi zgodilo, da je zbezljal utrip (čez 220). Predvidevam, da razni daljnovodi in druge visokonapetostne "stvari" motijo.
 zupi
@Pingo: hvala,
Vendar moraš potem vsakega posebaj(za vsak dan) dodajati v nov program. Bolj me je zanimalo, če je možno samo prenesti tako, da v celoti na enkrat preneseš na novo mašino
 Reeko
Mene pa zanima če kdo ve kakšna je razlika med Polar 725X (cena v katalogu je 395,95 E) in Polar 625X?Jaz vidim samo eno razliko in to v ceni :) Pa marca letos je prišo ven Polar CS600(cena 379,95 E) pa tui nena vidim velike razlike?Ima kdo izkušnje z tema dvema urama?
Uporabniški avatar
 bojanu
Razlika je očitna-pri 725x(namenjeni kolesarjem) je zraven kolesarski senzor, pri 625x (namenjeni tekačem) pa tekaški :idea: Zaradi tega je tudi različna cena, čeprav gre v obeh primerih za isto uro-lahko povežeš tudi s tekaškim oziroma kolesarskim senzorjem, ki ju kupiš posebej.
CS serija je namenjena kolesarjem in za razliko od prejšnjih dveh modelov ne omogoča priključitev tekaškega senzorja. Podobno velja za RS serijo, namenjeno tekačem-ne moreš priključiti kolesarskega senzorja.
Uporabniški avatar
 Pingo
zupi napisal/-a:@Pingo: hvala,
Vendar moraš potem vsakega posebaj(za vsak dan) dodajati v nov program. Bolj me je zanimalo, če je možno samo prenesti tako, da v celoti na enkrat preneseš na novo mašino

Ma ne lahko zagrabiš celo leto 2006 in ga preneseš v Polarjev folder na drugen PCju.Vse vaje se ti pojavijo v koledarju prav tako kot na prvotnem računalniku,ni potrebno eno po eno vnašati v koledar. :wink:
Uporabniški avatar
 Asterix
Živjo,
Tudi jaz sem imel težave s POLAR-jem 625X. Med tekom je izgubljal pulz. Poklical sem servis POLAR in prijazen možakar mi je rekel naj očistim vse kontakte na oddajniku in pasu - res so bili oksidirani. Svetoval mi je tudi naj po vsakem treningu oddajnik in pas popolnoma ločim in očistim ter pustim ločeno do naslednjega treninga. Napako sem naredil ker sem vedno odklopil le eno stran na oddajniku, druga pa je bila vedno priklopljena in s časoma oksidirana. Sedaj POLAR deluje brez napake.
Tek pod daljnovodi pa je zgodba zase in še sreča da se pulz lahko popravlja v programu.
 Reeko
Kak dolgo pa drži baterija v urah Polar?Po kolkem času jo je treba manjat?Ali so narete,da delajo na sočno svetlobo(tak kot nekatere casio ure)?
 MajkelNajt
Moja kolega sta lastnika polarcev in obema ura dela že 2 leti brez menjave baterije.
In ne niso narejene da bi delale na sončno svetlobo!
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA