Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 INOT
Še profil proge od Rogle do Areha:

http://www.email.si/apps/es_gallery/p.php?id=297111

In dejanski:

http://www.email.si/apps/es_gallery/p.php?id=297112

Pa še komentar na Simonino oceno prireditve:
podelitev je bila res klavrna, sploh ni bila vredna tega imena.Vsaj kakšne pokale bi vam lahko dali. Zavarovalnica maribor se je pa tako ali tako osmešila z "darili", ki to niso bila. Raje nam ne bi dali ničesar. Najbolj me pa jezi, da si moral podpisati izjavo,da na teku ne boš nosil na oblačilih oznak konkurenčne zavarovalnice. Kot, da ne gre za javno prireditev!
Se pravi, da moram na teku, ki ga bo organiziral recimo Mercator paziti, da ne bom hodil okrog s Interšparjevo vrečko? :evil:
ZM zamislite se malo....
Zakaj lahko takšne malenkosti pokvarijo drugače lepo organizirano prireditev?
Uporabniški avatar
 jan_jan
Čestitke vsem udeležencem tudi z moje strani :clap:. Vsi, ki ste se podali na to pot ste pravi junaki. Še posebno čestitke Katarini in Simoni, ki sta uspešno zastopali nežnejši spol na najdaljši razdalji. :cast:
Upam, da se bo naslednje leto izšlo tudi po mojih željah.
LP jan_jan
Uporabniški avatar
 Dule
Evo še enega sodelujočega, ki mu je uspelo priti skozi lepo zeleno Pohorje :D Vsekakor mi je veliko pomagalo ugodno vreme in pa v drugem delu družba in pomoč dveh Markov (hvala).

To je bil moj tretji tek po Pohorju: prvič od Rogle do Maribora in drugič je bil od Slovenjgradca do Rogle. Torej sem poznal progo v celoti in dobro vedel kako je dooolga. Zato sem tudi začel zelo previdno in prvi plan je bil priti čimbolj svež do Rogle. Vendar 34km in kar nekaj zahtevnih vzponov do Rogle ni mačji kašelj in te že kar pošteno utrudi. Na Rogli sem prvič pomislil kako bi bilo lepo odnehat in se dol usest :lol:
Vendar sem bil v družbi dveh Markov in Petra in to mi je dalo moči za nadaljevanje. Nato smo nadaljevali po neskončno dolgi poti proti Šumniku, vmes parkrat tudi kombinirali s hojo. Na okrepčevalnici Šumnik sem imel ponovno pomisleke da bi odnehal, vendar se jih (k sreči) nisem upal javno izrazit. Nato je sledila v glavnem hitra hoja v 4km vzponu do Areha. Tam se je razpoloženje precej dvignilo, čeprav se je kasneje še pošteno vleklo do hotela Bellvija.
Sledil je le še zloglasni spust do cilja na snežnem stadionu. Spusta se nisem bal, saj sem si rekel po hribu navzdol se bom pa že "kotalil" :D
Na sredi spusta sta me vzpodbujali še naši Zvezdici (hvala vama :wink: ) in sem moral pokazati nekaj korajže pri spustu :P . Potem pa še avionski slalom tik pred ciljem in skok s telemarkom v cilj, seveda z lepotno napako: takrat me prvič zagrabi krč v nogo :P
Nato pa samo še zadovoljno počivanje, regeneracija in prvi intervjuji z forumovci in sotekmovalci 8)

Včeraj sem rekel, da me na tako dolgem teku ne bodo več videli, no danes pa v to nisem več prepričan. Mogoče pa se še vidimo ponovno na tem lepem in težkem teku hkrati.

ČAU ČAU

ps. Čestitke vsem pred mano in za mano. Pa tudi vsem ki ste dosegali svoje rezultate na tekih širom Slovenije :!:
 Jožko
POzdravljeni!
Čestitke tudi z moje strani. Res mora biti lepo teči po lepem zelenem Pohorju in če je še dobra družba, kot ste bili tokrat na Pohorju, mora res biti enkratno. Res ČESTITKE! Letos mi udeležba na tekih nekako ne uspeva, ne vem kaj je vzrok, pa vendar mogoče tudi malo vem. No drugo leto pa sem prepričan, da bo Pohorje tudi v mojem koledarju, pa čeprav je samo malo pred našim maratonom.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
INOT napisal/-a:Še profil proge od Rogle do Areha:

http://www.email.si/apps/es_gallery/p.php?id=297111

In dejanski:

http://www.email.si/apps/es_gallery/p.php?id=297112

Pa še komentar na Simonino oceno prireditve:
podelitev je bila res klavrna, sploh ni bila vredna tega imena.Vsaj kakšne pokale bi vam lahko dali. Zavarovalnica maribor se je pa tako ali tako osmešila z "darili", ki to niso bila. Raje nam ne bi dali nièesar. Najbolj me pa jezi, da si moral podpisati izjavo,da na teku ne boš nosil na oblaèilih oznak konkurenène zavarovalnice. Kot, da ne gre za javno prireditev!
Se pravi, da moram na teku, ki ga bo organiziral recimo Mercator paziti, da ne bom hodil okrog s Interšparjevo vreèko? :evil:
ZM zamislite se malo....
Zakaj lahko takšne malenkosti pokvarijo drugaèe lepo organizirano prireditev?

Ja tako bi dal mojo osebno percepcijo na zgornje jamranje.

Zelo oèitno je da ZM ni ne vidi veè neke dodane vrednosti v organizaciji tega teka. Zdaj ali je to relativno skromna udeležba ali je to karma ali je to neuglašenost in slaba komunikacija in odziv tekaèev ni pomembno.

PReprièan sem da boš dobil odgovor èe boš zadevo naslovil na kontaktni naslov na strani www.zav-mb.si ( služba za stike z javnostjo ).

Mislim pa da je bila ravno v tem smisel poteze glavnega sponozorja, da se
izogne odgovornosti organizacije in to prepusti športni organizaciji, ki je za to specializirana. Ta športna organizacija pa èe pogledaš ostale njene prireditve ima po tradiciji MB tovrstnih prireditev zelo "RUSKI-STALINISTIÈNI" pristop.

Za razliko od prvih let ( prvi dve leti ) ko je bil nagradni sklad velik in je na Pohorje prišlo veliko lovcev na nagrade se je sedaj pokazalo komu je zares samo za tek èez Pohorje ( moje osebno mnenje ).

Èe bi jaz bil sponzor bi seveda razmišljal kaj mi angažma v taki prireditvi prinese. Torej ali se bom potrudil in zavzel ker vem da bo prišlo veliko ljudi in ker to nosi nek naboj v tem predelu ( mestu ).

Moraš pa priznati, da smo v MBru zelo medli.

Kultura teka sploh pa gorskega teka in veèjih razdalj je bolj za ta èudne.
Tisti, ki so v tem resneje se s tem ukvarjajo ker lahko hodijo po prireditvah za nagradnimi skladi ( z nekaj izjemami in nami ki gledamo drugaèe na to ). Preko si za preteèenih 120km kampfer in zdrav èlovek na tej strani meje si malo èuden ali pa ekstremnež.

Moje osebno mnenje je da smo si tudi sami rekreativci v MBru tudi malo krivi, da imamo tako plehek odnos politiène in gospodarske ( sponozorske )javnosti do teka. Nekje bo paè treba zaèeti.

Po mojem je kar se tièe tvojega mnenja najboljši zaèetek, da napišeš ena dva maila ( kar kopija ) in enega pošlješ MOPA, drugega pa na službo za stike z javnostjo ZM o predlogih kaj misliš kaj bi veljalo narediti boljše na naslednjem teku.

Seveda ti o tem ni ptorebno razmišèjati. Èe ti zadostuje da razelektriš nekaj kritike na TF-u potem si sreèen.

Ko smo nekateri s srcem inicirali ta tek kot povezavo Koroške in Štajerske pred leti smo raèunali na to, da velikega števila tekaèev ki pa niso lovci na nagrade ne bo možno pridobiti. Zadeva se je takrat obrnila in da je vsaj nekaj veè ljudi prišlo samo zaradi svetleèih tolarjev na prvih mestih. Takšen vtis je paè bil v prvih letih.

Ampak množiènosti med navadnejšimi rekreativci ni bilo.

Prireditev je dovolj in tudi možnost za investiranje denarja tudi oèitno dovolj. Se paè tekaèi vozimo tja kjer se èutiš sprejetejšega -
v druge dele Slovenije ali pa èez mejo.

Ampak to vsekakor ni rešitev mar ne?
Verjetno si vsi Mariborèani želimo še veè družbe na tekih in tudi na takšnih težjih kot je Pohorje.

Ko bomo sami tekaèi tukaj pod Pohorjem prebili ta kulturni vzorec sem preprièan, da bodo inštitucije ne samo naše kot so ZM, NKBM, PBS, Posta zainteresirane za sodelovanju pri sponzorstvu ampak tudi druge tuje institucije ( recimo podobno kot je na CRO primer HYPO Bank ali pa tuje zavarovlanice - v smislu prijaznega image-a med številènimi prireditvami ).

Do takrat pa bo sponzorstvo v celoti umerjeno na prireditve Zlato lisico, razne wellness adrenaline , down-hill steze skratka vzorci sponzoriranja ki spadajo v prejšno stoletje.

Kar se tièe napisa o konkurenoènosti pa ga zelo razumem.

Sicer danes veè nima neke vrednosti in smisla se strinjam.
In sem preprièan da noben ni ga imel resno v mislih ampak je ostal samo kot ostanek na templatih ( podlagah ) dokumnentov in materialov iz prejšnih let - samo kopiranje da ni bilo potrebno niè popravljati.

Smisel tega napisa pa je bil v prvih dveh letih, ko je prireditev imela zelo visok nagradni sklad ( najveèji med podobnimi teki v SLO ).

In takrat je bilo zelo hecno videti ko je predsednik uprave ali kateir èlan
uprave ( se ne spomnim veè katero leto ) in je podelil visoko denarno nagrado nekomo ki je nosil na glavi papirnato kapo iz reklamnega nabora konkruenène zavarovalnice. Dobro za nas hecno za nasilne in agresivne medije, ki išèejo priložnosti za takšne protislovne situacije pa veliko.

Ampak kot reèeno ker je prireditev v stanju nekega razkroja se strinjam
da je nesmiselno govoriti, da ta klavzula ima kakšno uporabno vrednost
oz. celo nasprotno.

Ampak kaj bi se bilo za sekirati za tiste 30 tekaèev.

Je pa zanimivo èe sem lahko malo nagajiv:
Namreè Pohorje lahko preteèem vedno vsak weekend. Se vsedeš na vlak
v petek in si do veèera nazaj. Lahko to naredi skupina. In ga vidiš v veliko lepši luèi. Tudi kakšnega ruševca ali gamsa. Tako da po drugi strani res zakaj pa je ptorebno imeti prireditev s katero noben ni zadovoljen.

Ni za organizatorja to noben izziv. Ni izziv za dovolj tekaèev. Niso tekaèi zadovoljni z organizacijo. Ni informacij oz. posluha kako bi naj taka prireditev zgledala. Èe pa je se postavi smiselnost ekonomije.

Tako samo zaradi jamranja pa res nima smisla.

Drugaèe pa kot skupina se pa lahko vedno zmenimo za tek èez ša še po kakšnih zanmivješih poteh heheh.

Tako da....Pohorje bolj mi rabimo kot Pohorje nas.
Uporabniški avatar
 markor
Živjo vsem,
v včerajšnjem (op. 5.6.07) Večeru je bil članek o teku čez Pohorje - ker ga verjetno vsi niste prebrali - je link tule (dokler bo delal pa ne vem...).
Lp!
Marko
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
markor napisal/-a:Živjo vsem,
v vèerajšnjem (op. 5.6.07) Veèeru je bil èlanek o teku èez Pohorje - ker ga verjetno vsi niste prebrali - je link tule (dokler bo delal pa ne vem...).
Lp!
Marko

Všeè mi je clanek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA