Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Dule
Po daljšem času sem zopet sodeloval na tekmi gorskih tekačev. Zbralo se nas je 68 tekačev in tekačic, med njimi trije iz TF - Vanja, Aleksander in moja malenkost :wink: .
Glede organizacije tekme moram reči, da nimam pripombe in si organizator zasluži najvišjo oceno.
Prvi del proge je bilo potrebno kar pošteno "gristi kolena" pri vzponu do Križne gore :oops: . Ker sem se vzpona lotil previdno, sem brez težav pretekel vse do vrha in vmes prehitel nekaj tekačev, ki so zaradi prehitrega začetka imeli težave s tempom in so začeli hoditi. Na vrhu sem si vzel nekaj časa za lepe poglede proti dolini :P . Drugi del proge je sledil spust po gozdni poti. Bila je potrebna stalna previdnost, saj bi se v nasprotnem primeru lahko hitro končalo s padcem ali poškodbo. Sam nisem imel nobenih problemov s spustom in sem srečno prispel do Crngroba :D . Nato je bilo do cilja še kakšnih 2-3 km makedama in na koncu zopet asfalt.Tudi na tem delu sem dohitel in prehitel enga tekača. In nato prihod v cilj v času 74minut in nekaj sekund :D , kar je 1,5minute bolje kot lani. Zadovoljstvo v cilju je bilo popolno, kljub utrujenosti, saj je bila za nami opravljena kar zahtevna proga :D .
Tudi proglasitev po tekmi je bila preprosta in predvsem zelo hitro po teku (kakšne pol ure po prihodu v cilj, tako da se nekateri še preoblekli niso).
Tekaški forum je zopet osvojil prvo mesto, po zaslugi Vanje :D . Moje čestitke!!
Tudi "makaronfleish" je bil zelo okusen, pa solata in brezplačno pivo je teklo v "potokih", no pravzaprav iz pločevink :lol: . Ker nisem zmogel vsega spiti sem si eno moral odnesti še za domov :beer: . Škoda Aleksander da si moral po teku tako hitro domov..
Moram omeniti še pogovor z Markom, enim od naših najboljših gorskih tekačev. Izmenjala sva si izkušnje iz dosedaj opravljenih tekov gorskega maratona 4.občin in moram povedati, da so izkušnje zelo podobne, ne glede da je on v špici uvrščenih jaz pa bolj pri koncu.
Sedaj pa bom vso pozornost posvetil naslednji veliki "avanturi", ki se imenuje Pohorje. Me prav zanima do kje bom "prilezel" :lol: ?

Kaj več o teku na Križno goro pa bosta povedala še Aleksander in Vanja :roll: .
Uporabniški avatar
 vanja
Ja, odlicno je bilo tect po Krizni gori in okolici, se lepse pa je bilo potem v cilju makarone jest in kramljat o naslednjih tekaskih podvigih! Forumovcev nas je bilo PET (poleg ze nastetih se Mitja in na rezultatih sem zasledila tudi marathona - zakaj se nam nisi razkril?).
Sama proga je tako zanimiva, da niti ne opazis kdaj je je konec. Najprej se itak ukvarjas s strmino, potem pa si srecen, da je samo se po ravnem in navzdol :D Zensk nas je bilo zgolj 6, tako da so bili vsi redarji, gasilci in gorski resevalci ter nakljucni mimoidoci ob progi navduseni, ko sem pridirjala mimo. Sploh tam pred in v cilju sem dobila tak zalet, da sem komaj zapremzala in se ustavila! Potem pa prijetno in domace vzdusje pred gostilno, pa ze omenjeni makaroni in gostilnicar, ki nam je neumorno prinasal pivo, da sva jo z Mitjem komaj podurhala domov, preden sem zacela prepevati narodne pesmi... Se zasluzeni sladoled pri Homanu sredi Sk. Loke in dan je bil popoln!
Uporabniški avatar
 miro
Jaz bi tudi prišel na ta tek , pa sem mislil , da je v nedeljo, tako ,da sem zamočil. Želel sem opraviti še zadnji bolj resen trening pred Pohorjem.Pa drugič.
Lp
Miro
 Lučko
:lol: Ej Dule, tale prispevek mi je pa ušel. Sorči :oops: . Čestitam vam, še posebej pa moji " SV zajčici" Vanji :lol: :wink: .
PS
Evo sm že včeri povedu, ta vikend smo TF-ci sam klance obdelval :lol: . Enkrat se bojo od strahu TF porovnal :twisted: :wink:
 aleksander
Jest bom pa čisto tazaden,ker sem ravno prišel domov saj sem bil od sobote zvečer pa do danes do službe na "kmečkem turizmu" v Tolminskih
hribih in sem ravno iz službe.Ja sem dva dni pridno treniral za Pohorje in sem naredil cca.100 km za kosilnico :twisted: :twisted: .

Glede Križne gore se strinjam z Duletom,res kar zahtevna proga po začetnem par km vzponu spust v dolino ene tri prestave hitreje kot navzgor.Cajt okrog uro in tri minute bo naslednje leto za cilj :wink: .Drugače pa lepo izvedena tekma brez nepotrebnega zavlačevanja ,tako da se je bom z veseljem še udeležil.V soboto pa vsi na Pohorje :wink: :wink: .Upam da glede na letošnje vreme ne bodo potrebne smučke :evil: :evil:

LP
Uporabniški avatar
 Dule
Lučko napisal/-a::lol: Ej Dule, tale prispevek mi je pa ušel. Sorči :oops: . Čestitam vam, še posebej pa moji " SV zajčici" Vanji :lol: :wink: .
PS
Evo sm že včeri povedu, ta vikend smo TF-ci sam klance obdelval :lol: . Enkrat se bojo od strahu TF porovnal :twisted: :wink:

Lučko je že v redu :wink: . Saj tudi jaz rad preberem poročila in sem vesel vsakega zadovoljnega poročila kljub temu, da ne zmorem vsakega poročila pisno pohvalit :clap: .
Uporabniški avatar
 vanja
Lučko napisal/-a:Čestitam vam, še posebej pa moji " SV zajčici" Vanji :lol: :wink: .

Hoj, Lucko, hvala za cestitke in to o SV zajcicah mi tud fajn zveni. Ma, ce si se tako na hribe usmeril, bi ti bila najbrz bolj svoh zajcica, ker me je tisti hrib kar zdelal. Tako da sem zdej huda nase in grem danes pridno v klancke tekat :evil:

Pozdravcki!
Uporabniški avatar
 Fotr
Dule napisal/-a:...Saj tudi jaz rad preberem poročila in sem vesel vsakega zadovoljnega poročila kljub temu, da ne zmorem vsakega poročila pisno pohvalit :clap: .

To velja tudi zame, :oops: vendar je tvoj in Vanjin opis teka na Križno goro vreden še ene pohvale. :shock: Pa ne samo opis, seveda tudi izvedba! :D Še posebno občudujem srčno premagovanje klancev in hudih vzponov, ki jim moramo še nekateri (posebno jaz) posvetiti več truda. :cry: Na TF so same klase! :shock: :D
 Lučko
Hoj Vanja, saj tudi meni klanci smrdijo, vendar brez njih ne gre. Moram pa po pravici povedat, da za tek v klance moram biti zelo dobre volje, imeti moram motiv ali neke vrste izziv, drugače...? :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA