- 30 Maj 2004, 09:29
Po daljšem času sem zopet sodeloval na tekmi gorskih tekačev. Zbralo se nas je 68 tekačev in tekačic, med njimi trije iz TF - Vanja, Aleksander in moja malenkost
.
Glede organizacije tekme moram reči, da nimam pripombe in si organizator zasluži najvišjo oceno.
Prvi del proge je bilo potrebno kar pošteno "gristi kolena" pri vzponu do Križne gore
. Ker sem se vzpona lotil previdno, sem brez težav pretekel vse do vrha in vmes prehitel nekaj tekačev, ki so zaradi prehitrega začetka imeli težave s tempom in so začeli hoditi. Na vrhu sem si vzel nekaj časa za lepe poglede proti dolini
. Drugi del proge je sledil spust po gozdni poti. Bila je potrebna stalna previdnost, saj bi se v nasprotnem primeru lahko hitro končalo s padcem ali poškodbo. Sam nisem imel nobenih problemov s spustom in sem srečno prispel do Crngroba
. Nato je bilo do cilja še kakšnih 2-3 km makedama in na koncu zopet asfalt.Tudi na tem delu sem dohitel in prehitel enga tekača. In nato prihod v cilj v času 74minut in nekaj sekund
, kar je 1,5minute bolje kot lani. Zadovoljstvo v cilju je bilo popolno, kljub utrujenosti, saj je bila za nami opravljena kar zahtevna proga
.
Tudi proglasitev po tekmi je bila preprosta in predvsem zelo hitro po teku (kakšne pol ure po prihodu v cilj, tako da se nekateri še preoblekli niso).
Tekaški forum je zopet osvojil prvo mesto, po zaslugi Vanje
. Moje čestitke!!
Tudi "makaronfleish" je bil zelo okusen, pa solata in brezplačno pivo je teklo v "potokih", no pravzaprav iz pločevink
. Ker nisem zmogel vsega spiti sem si eno moral odnesti še za domov
. Škoda Aleksander da si moral po teku tako hitro domov..
Moram omeniti še pogovor z Markom, enim od naših najboljših gorskih tekačev. Izmenjala sva si izkušnje iz dosedaj opravljenih tekov gorskega maratona 4.občin in moram povedati, da so izkušnje zelo podobne, ne glede da je on v špici uvrščenih jaz pa bolj pri koncu.
Sedaj pa bom vso pozornost posvetil naslednji veliki "avanturi", ki se imenuje Pohorje. Me prav zanima do kje bom "prilezel"
?
Kaj več o teku na Križno goro pa bosta povedala še Aleksander in Vanja
.

Glede organizacije tekme moram reči, da nimam pripombe in si organizator zasluži najvišjo oceno.
Prvi del proge je bilo potrebno kar pošteno "gristi kolena" pri vzponu do Križne gore

Tudi proglasitev po tekmi je bila preprosta in predvsem zelo hitro po teku (kakšne pol ure po prihodu v cilj, tako da se nekateri še preoblekli niso).
Tekaški forum je zopet osvojil prvo mesto, po zaslugi Vanje

Tudi "makaronfleish" je bil zelo okusen, pa solata in brezplačno pivo je teklo v "potokih", no pravzaprav iz pločevink

Moram omeniti še pogovor z Markom, enim od naših najboljših gorskih tekačev. Izmenjala sva si izkušnje iz dosedaj opravljenih tekov gorskega maratona 4.občin in moram povedati, da so izkušnje zelo podobne, ne glede da je on v špici uvrščenih jaz pa bolj pri koncu.
Sedaj pa bom vso pozornost posvetil naslednji veliki "avanturi", ki se imenuje Pohorje. Me prav zanima do kje bom "prilezel"

Kaj več o teku na Križno goro pa bosta povedala še Aleksander in Vanja