Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Barb
Jaz tudi pridem jutri ob cca. 12:15
Damijan pa bo lovil zadnje minute okrog 17te
:P
Uporabniški avatar
 Vreme
Z* napisal/-a:S* in Z* zavrnjeni - prenizka vrednost hemoglobina. :cry: Po moje imajo zanič napravo. Zdravnica je rekla, da je včeraj potolkla vse rekorde pri zavračanju. V celem dnevu so prišla skozi samo 3 dekleta, vse ostale je poslala domov. :evil: Do nadaljnjega se vsak dan pasemo v koprivah! :twisted:

A si tudi bila, škoda, da se nismo srečali in odšli skupaj domov z mislijo na glodanje železa :)

Kaj pa če je res bilo kaj z aparatom narobe??? :idea:
Uporabniški avatar
 Barb
Tudi vegiji smo bili uspešni :P

Vreme lahko ti pa povem, da je tudi moj vzorec za sestra trikrat položila v aparat, ker kao res zelo rad laže.In ker so jih na to opozorili, potem raje vzamejo trikrat,da se za sigurno prepričajo.

Sem pa potem mal spraševala kolko forumovcev je že bilo, pa ni nihče za nobenega vedel. :cry:
Uporabniški avatar
 ales
Vsem sodelujočim hvala za darovano kri, tudi želja po darovanju veliko šteje!

Sem skoraj prepričan, da nam bo jeseni (po Palmanovi) zagotovo spet uspelo zbrati še več krvi. Tkole med sezono in zelo na hitro je bilo verjetno največ kar smo bili sposobni.

Še enkrat hvala in se vidimo konec novembra na Šlajmerjevi (oz. v MB).
Uporabniški avatar
 Vreme
Sem pa nekje bral ,da je za aktivne športnike pomanjkanje železa kar neka stalnica. Ali to drži in kako to preprečiti, ker žebljev pa res ne mislim jest :lol:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vreme napisal/-a: Kaj pa če je res bilo kaj z aparatom narobe??? :idea:

Dvomim, da bi aparat zatajil. Pje, čuj, skurjeni ste.
:arrow: Sam sem dal kri brez problema že preko 60 krat. Lansko leto julija so me prvič zavrnili, zaradi prenizkega hemoglobina. Skoraj sem se raz***dil, ker sem se odlično počutil. Ful me je prizadelo, saj sem šel na krvodajalsko zdrav, krvi mi niso vzeli, še krajnsko pojem in grem domov bolan. Šele po dobrem premisleku sem ugotovil kako fajn je, da sem bil pravočasno seznanjen z nizkim železom. Drugače pa bi lahko rekli tudi, da me je verjeto že malo rja tudi pojedla :wink:
Uporabniški avatar
 Vreme
A ti tudi?? Ja pol je res nekaj na tem, da porabimo več železa kot ostali.

Kaj si mislil s tem, da smo skurjeni oz. kaj si naredil v tej smeri pri prehrani???
 ton
Suneš eno šino z najbližje proge in jo malo prilizuješ (lahko tudi med gledanjem televizije!).
Jaz sem puščanje krvi opravil te dni sindikalno, me je pa zelo pomiril podatek, da kri po odvzemu dejansko dobro pretestirajo in človeka tudi obvestijo, če je karkoli narobe. Tako pravzaprav dobiš več, kot si dal - eno gotovost v lastno zdravje.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
JA nic vec surovega mesa heheh.

Ce pa ti to ne pase pa rdeca pesa s citrono.

za ono rjavo melaso pa itak ves ( nena jo davaj v kuhane stvari ).

Ja pa v zelene solate petersilja pa namesto kisa rajsi limono.

Kaj domacih jajc ne jes?

Pa zdaj bo kmalu prisel cas robid. Pozimi oz. pozno jeseni pa imas sipek kot tudi dober vir zeleza in vit. C ( ta izboljusje abosrbicjo zeleza ).

Namrec morda si kar dobro zalozen v prehrani z zelezom.
Ampak ga mogoce ne znas vec potegniti ven iz normalne ne-sportne hrane( heheh pa smo pri gelih in praskih ).
Uporabniški avatar
 Vreme
Ja vegetarijanec ravno nisem... jajc pa tudi skoraj ne jem. Gelov in praškov pa tudi ne uporabljam.

V resnici pa mi zadnje čase zelo paše šipkov čaj. naravni odziv telesa na pomanjkanje železa???
 bojanm
Sem dal kri,zdej imam eno veliko modrico na roki(tud sestram se zalom)bo že.
Barb,mene so vprašal,če sem bil klican in sem jim razložil,da sem prostovoljec v sklopu tekaškega foruma in niso vedel za kaj se gre,ampak važn je,da mi vemo.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Vreme napisal/-a:Ja vegetarijanec ravno nisem... jajc pa tudi skoraj ne jem. Gelov in praškov pa tudi ne uporabljam.

V resnici pa mi zadnje èase zelo paše šipkov èaj. naravni odziv telesa na pomanjkanje železa???

Hojla Vreme,
Sicer sem odgovarjal ZdravkuC. Pa sorry za mojo nejasnost.
Ampak vesel sem sem da je odgovor tudi tebi dal kaj misliti.

Naravni odziv telesa-okusa ( sipkov caj )? Hmm dober in zanimiv point.
Lahko da, Ampak ne bi se prevec zagnal. Ampak sipkov caj je cool. Edino ce je res to kar pravis in verjamem da bi lahko bilo bi veljalo temu telesu bolj zadostiti to kar ti sporoca: torej nesto tistega sipka - prevret in suh sedaj jeseni pozno jeseni poskusaj uporabljati svez sipek. Ga zmeljes iz nejga nredis mezgo za kaksne polivke ali pa kot sok. Ostanke od tega pa posusis pa verjami da bodo ti ostanki se vedno mocnejsi od tistega caja iz trgovine. Se nekaj sem mislil o sipku ....pa sem pozabil...Aja ce imas tak odobro pripravljen posusen sipek ga je skoda djati v vrelo vodo.
Samo namocis cez noc in pogrejes.

O tisti mezgi pa ni za govoriti. Uzivas z medom po zlickah. Pravi booster pozimi za kaksne viroze....Vcasih malo zaboli v hrbtenici ampak ocitno zaradi ciscenja.

Prijetno se naprej ter ustvarjalen weekend vsem nam,
Uporabniški avatar
 Vreme
Tek v snegu, oprosti za nesporazum. A tista o šipku je zelo poučna. Bi znala priti v jeseni kar prav.

Če me občutek ne vara si sam zelo nagnjen k zdravilnim učinkom narave. Mogoče pa bi veljalo odpreti novo temo kjer bi nas še o čem podobnem poučili.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Prava naravna hrana je zakon.
Seveda jaz nisem tako prizadeven, da bi vse to porihtal, kot navaja snežni tekač ... žal.
Pomagam si s Supradynom.
Zaenkrat deluje. :roll:

PS: zaenkrat mi je tudi najbolj pri srcu tale reklama ob strani, ko fantek gleda med prstki.

Uživajte
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Vreme napisal/-a:Tek v snegu, oprosti za nesporazum. A tista o šipku je zelo pouèna. Bi znala priti v jeseni kar prav.

Èe me obèutek ne vara si sam zelo nagnjen k zdravilnim uèinkom narave. Mogoèe pa bi veljalo odpreti novo temo kjer bi nas še o èem podobnem pouèili.

Narava vedno zmaga.
Vecina od nas pac to prepozno spozna.

Zato se tukaj postavi vprasanje ko se praski jedo zaradi teka?

Zakaj potem tecem ce moram jesti praske in razne aminoskislinske variante ki so dokazano dolgorocno skodljivi?

Eno protislovje.

Sicer pa je nekaj uspesnih svetovnih ultra-maratoncev ( ce je recimo za koga merodajen samo kontekst teka in ne principa splosne zivljenske usmerjenosti - pac narediti kar se da za zelenejse zivljenje ) to ze dejansko v praksi pokazalo. To je samo stvar izobrazevanja in odprtosti duha in preusmeritve navijastva v spostovanje ene druge zgodbe.

Skratka dolgocasna zgodba pa vendar zelo zanimiva in vznemirljiva.
Pri tekaski zgodbi se zgodba konca ko zbolis ali imas poskodbo pa rabis psihiatra da te resi odvisnosti heheh. Pri sirsem pogledu pa si prisparan razen da se jezis ker nekdo v Betnavskem gozdu postavlja zajle in deske.
Ampak zadeve se premikajo naprej veliko hitreje kot bi si mislil se pred kaksnim letom. Malo bo pa tudi narava pomagala s svojo muhavostjo v zadnjih letih heheh.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA