Tudi mene zanima, s katerimi svetniki se je Jožko zmenil za tako vreme

Celo pot od Gorice do Petrovega brda sem pogledovala v nebo in gledala, s katere strani se bo ulilo... Pa je bilo nasprotno, vse bolj svetlo in na Petrovem brdu je celo že navsezgodaj posvetilo sonce

S prijateljem Maticem sva bila tam že med prvimi in se tako do potankosti pomenila z nekaterimi poznavalci in domačini o taktiki, o oblačilih, o blatu na progi,... Bala sem se pretiranega blata, pa me je Jožko pomiril, da je proga dobra, nekoliko blata je le na spustu s Porezna. In res je bilo tako.
Tekma je potekala odlično, okrepčevalnice res na pravih mestih, morda še preden jih potrebuješ (nekajkrat sem potrebovala predvsem spodbudno besedo, ki sem jo povsod tudi dobila

). Ne vem, zakaj, ampak še načtežji mi je bil sam začetek, pekla so me meča in sopihala sem kot velika. Res me je zaskrbelo, da še do Črne prsti ne bom zmogla

Ampak se je že tam nekje okrog Koble odprlo (no, v vsak hrib sem zagrizla počasi in previdno

), tam do Hudajužne se mi je malo vleklo. V Hudajužni so me čakale palice in zato je šlo na Durnik brez problemov, do Porezna je hitro minilo, navzdol pa mi je tako lepo steklo, da sem se v cilju komaj ustavila

Pričakovala sem slabši rezultat od lanskega, saj sem lani dosti več tekala v klance. No, lanski rezultat sem celo malce popravila, ampak to sploh ni pomembno, važno je, da sem znova preživela odličen dan, v prelepi naravi, predvsem pa med odličnimi ljudmi - tako sotekači, kot prijaznimi domačini!
Vesela sem za Matica, ki je pri rosnih (še ne) 19. letih na svoji prvi tekaški prireditvi z lahkoto pretekel progo (no, brez krčev žal ni šlo), dosegel odličen rezultat (4:27) in že kuje načrte za prihodnje teke
Opravičujem se, ker sem potem kmalu odšla in nisem počakala na razglasitev. Je kdo drug prevzel medaljo zame?
Resnično se zahvaljujem in čestitam organizatorjem za izvrstno izpeljano prireditev, za odlično vzdušje in vso prijaznost, ki so nam jo nudili! Kot so rekli že mnogi pred mano, v Baško grapo še pridemo!!!