prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Damijan
Ja, saj na mušice sem mislil... Zato res pridejo prav tista očala s prozornimi šipcami.

Ups, malo zalutali od teme...
Uporabniški avatar
 želva
Damijan napisal/-a:Meni se tudi zdi, da je 15 l dooosti preveč.. Zgornja meja: 3 l meha za tekočino. Razen, če tistih 15 l vključuje še "dodatni prostor". .

Definitivno je tistih 15 za dodatno prtlago. Na advenčrrejsih majo profiji veliko salomon, samo ga pri nas nisem zasledil. A kdo ve, če se to pri nas tut prodaja?
Druga možnost je pa kolesarski ruzak, ki se nosi nekaj višje na hrbtu in služi tut za zaščito pri padcih. A je kdo probou laufat s tem, če se sploh da, pa bi imel za tek in kolo istga?

Ko prehitiš zadnjega tekača si na mestu n -1. Vprašajte matematike :)
LP Martin
Uporabniški avatar
 nejc.kuhar
jest mam za polet North Face 'ruzaček', k ma pomoje prostornino 3l pa cist nc vec, za pijaco notr je pa 1,5l! Zame cist dost pa delam ful velik dolgih treningov po hribih, pa tud pri teku cist nic ne ovira, ker je res ZELO majhen in lahek. Notri je prostora poleg pijace se za cokoladko, rezervno majco, mobitel, tanko vetrovko dam pa na zunanjo stran, kjer so za ta namen elastike!! Ga ne zamenjam za nič druzga :D
LP, Nejc
Uporabniški avatar
 športnik
klopotec napisal/-a:S takim mehom prideš čez Saharo. Kaj ti bo 15 l in kako bi tekel s tako težo.

Pač odvisno zakaj ga rabiš, a ne! ja, meh je velik 3 l, v preostali prostor si pa kamne naložiš - za trening! :lol:
 klopotec
Damijan napisal/-a:Ja, saj na mušice sem mislil... Zato res pridejo prav tista očala s prozornimi šipcami.

Ups, malo zalutali od teme...

Pa še malo zalutajmo........
Včeraj sem si kupil za večerni dolgi tek očala s skoraj prozornimi šipcami. V trgovini probam, vse v redu in še poceni.
Proti večeru se podam na tek, nataknem očala in ugotovim, da poskakujejo gor in dol in me tolčejo po nosu. Seveda se obrnem vzamem stara sončna očala in na tek.
Pri nas rečemo...........malo penez malo muzike.
 klopotec
Včeraj zvečer sem ugotovil dve prednosti meha pred skrivanjem flašk ob progi.
Prva je ta, da meha skoraj ne moreš izgubiti, s flaško pa se lahko zgodi da je ne najdeš več. Ali si si slabo zapomnil, ali pa so miške popile vodo in odnesle flaško. Jaz ene nisem našel in potem 10 km trpel žejo. No saj nisem preveč trpel.
Druga je ta, da ti flaško lahko povozi traktor ali pa kombajn, ki potem, ko si flaško nastavil v travo na rob njive, pride na to njivo žet pšenico ali oljno repico. Do tega drugega mi je malo manjkalo.
Vse ima svoje prednosti in slabosti. Na zdravje.
Uporabniški avatar
 Damijan
He, he, svašta...

No, jaz imam podobno zgodbico: bilo je nekega zgodnjega, a vseeno vročega poletnega jutra. 20+... Si nastavim plastenko, kr poleg kolesa avtomobila, ki je vsaj malo zasenčilo vsebino... in tečem svojo "zvezdo"... Prizorišče: ravnica. Navadno žive duše ne srečam, a tistega jutra se je ne-vem-od-kod našel en pijanček, ki sem ga srečal že na enem izmed "krakov zvezde"... In.. ko se vrnem do svojega izhodišča, me je v senčki čakal le še štoplc plastenke, slednja pa par metrov naprej, na soncu, in seveda... prazna...

Jep, daleč se me je slišalo, in tisti, ki so tisto jutro šli k maši, so gotovo še kako za mene zmolili, od zlodeja obsedenega in od sonca sesutega grešnika!

Hik!
Uporabniški avatar
 Damijan
martin.c napisal/-a:
Damijan napisal/-a: Ne vem, kako bo, ko bo topleje, ko bom imel le plastično (drifit) tekaško majico...

Tudi jaz nekako planiram nabavit mulo, pa me zanima, ce kaj zuli, ce imas samo eno majco s kratkimi rokavi spodaj?

Evo, končno sem naredil en daljši tek po vročini s CamelBakom na hrbtu. Oblečeno sem imel tekaško majico z rokavi (vseeno si nisem upal obleči dresa čisto brez rokavov), tekel pa sem na Pohorje.

Najprej me je malo nerviral, a po nekaj nastavitvah se je lepo oprijel in tudi drugače sem nanj čisto pozabil. Suhe cunje, hrana ter predvsem pijača vedno na "dohvat ustna" - neprecenljivo! Tudi pri spustu, ko itak celo telo fejst poskakuje, sem naramnice še bolj zategnil, prav tako oba paščka, ki gresta preko trebuha/bokov in prsi. Nahrbtnik se je zlil s trupom, klokotanje tekočine pa sem preprečil tako, da sem iz meha izstisnil vse zrak. Skratka nobenega drgnjenja, poskakovanja - vse BP.
 klopotec
kje si to zadevo kupil, znamka, cena?
Uporabniški avatar
 bobr
Damijan bi predlagal to kamelo za dolge treninge? Ali si že probal/planiraš na kak daljši trening?
Uporabniški avatar
 Damijan
Zgornji trening je bil 2h20min, brez problema bi ga nosil še naslednji 2h ali 4h.

Torej - ja!

PS: če ne bi imel želje po več prostora (kao- od viška glava/ramena ne bolijo), pa bi raje vzel MULO...
Uporabniški avatar
 bobr
Hmmm zanimivo. Hvala za odgovor.
Zdaj me bega dilema: zvezda ali kamela :)
Uporabniški avatar
 Damijan
Moje mnjenje: odvisno, kaj treniraš, kje štartaš ter kam greš: če je to krožni izlet (kot moj omenjen pohorski), potem je fajn imet s sabo papco in suho majico..

Na ravninskih dolgih treningih gotovo nikoli ne bom nosil kamele s sabo, ni potrebe. Raje zvezda...
Uporabniški avatar
 bobr
Imaš prav ja. Dolge proge pretežno tečem ravninske mimo naselij. Zaenkrat bom vztrajal na zvezdi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA