Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Katrin
ronja napisal/-a:Pa še to. Pri meni največ rezultata obrodi avtoritativna drža, z roko pokažem nekam stran in rečem "PEJD DOMOU!" Še zmeri je delal 8)

S to tehniko sem enkrat ugnala dva rotvajlerja, ki sta se igrala mačke in miši z mojo kokeršpanjelko. Seveda sem jima prej vzela to igračo (beri: vrgla histerično kužiko čez prvo visoko ograjo) in ju potem z zelo avtoritarnim nastopom odpeljala domov. Slučajno sem vedela od kje sta, ker sta bila znana kilerja, ki ju še v življenju prej nisem videla spuščenih... Takrat sem mislila, da bom gospodarju vrat zavila.
 ton
Aha, pasja mama v pajkicah!
Ma, sam tistih ruralnih niti ne jemljem v zobe, na vasi ima pes vsaj metaforično še prvinski status obhišnega hreščala... Tule med bloki je pa druga, res.
Meni se skratka ne ljubi študirati antipasjega kungfuja: če ga imaš, skrbi zanj na način, ki ne ogroža drugih.
Uporabniški avatar
 Wega
Mah, zgoraj je nekdo omenil probleme na PSTju, no moram reči, da doslej nisem imel niti enega problema: pač tečeš mimo, če jih ignoriraš tudi oni ignorirajo tebe. Verjamem pa da obstajajo tudi butci, ki ne obvladajo svojih psov ampak te dajem v isti koš z butci, ki ne obvladajo svojih motociklov in se z njimi šopirijo po PSTju.

Še en oftopiček: ne morem pa verjet, kako uvidevni so šoferji (ali pa gre za izkušnje) na cesti na Brdo, ki jo prečka moj del trase PSTja: še niti enkrat se ni zgodilo, da ne bi avto ustavil in me pustil čez pa sem bil še par metrov od prehoda za pešce. Super!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ma ja kaj sploh kompliciramo s psi.
Itak ce jih imamo kot problem je ocitno zato ker se nekaj moramo obvladati pri tej zadevi hehehe. Zastonj nas tak gnjavator ze ne pride gnjaviti.

Pa tudi lastniki smo ljudje kot smo ljudje tudi tekaci
Vedno nisi perfekt.
Pes pa je pac pes je tudi zivo bitje.

Ce se bomo glihali pocasi bo nekak slo.

Ce pa z distance govorimo in se dajemo po forumu pa verjamem da je treba spustiti kaksno jezo.
Zato boljse da jo tukaj spustimo kot zunaj na kaksnega psa heheh.

Prijetne kilometre vsem nam in seveda cim manj presenecenj in cimbolj
uglasenega obvladovanja nasih psov.
 klopotec
tek_v_snegu napisal/-a:Ma ja kaj sploh kompliciramo s psi.
Itak ce jih imamo kot problem je ocitno zato ker se nekaj moramo obvladati pri tej zadevi hehehe. Zastonj nas tak gnjavator ze ne pride gnjaviti.

Pa tudi lastniki smo ljudje kot smo ljudje tudi tekaci
Vedno nisi perfekt.
Pes pa je pac pes je tudi zivo bitje.

Ce se bomo glihali pocasi bo nekak slo.

Ce pa z distance govorimo in se dajemo po forumu pa verjamem da je treba spustiti kaksno jezo.
Zato boljse da jo tukaj spustimo kot zunaj na kaksnega psa heheh.

Prijetne kilometre vsem nam in seveda cim manj presenecenj in cimbolj
uglasenega obvladovanja nasih psov.

To je tudi možen pristop, vendar v vseh situacijah ne pomaga. Včeraj zvečer tečem mimo hiše podjetnika kleparja, ki ima velikega (ampak res velikega) psa. Neka mešanica velikega šnavcerja in še ene večje pasme. Do tja pritečem v hrib in sem kar zadihan, malo zmanjšam tempo, ker hiše prej ne vidim, pogledam in pes lepo leži na dvorišču, vhodna vrata pa odprta. Kot običajno. Pes je nepredvidljiv tako kot gospodar, ki je precej neprijeten človek. Normalno da je pes podobnega karakterja. Če bi tekel meni nič tebi nič mimo, bi se renčaje zapodil za mano in če se ne bi ustavil in ga spodil, bi ga imel na hrbtu. Ima pa okoli 60 kg, torej malo manj kot jaz. In on je do tedaj počival, jaz pa imam za sabo kar nekaj hriba (pa tudi klanca navzdol). Torej mi ignoriranje situacije ne pomaga. Zatorej sem se ustavil, pes me opazi in se dvigne. Njegova nakana je jasna. Ker nedaleč vstran opazim gospodarico jo pokličem in ji rečem naj zapre vrata. Rečem ji tudi, da naj imajo vrata stalno zaprta, ker pač mimo hodijo in tekajo ljudje. Vrata je zaprla in rekla, da me razume, ampak da naj to povem možu.

Pes je žival in mora imeti svoj prostor pod soncem. Se strinjam. Ampak ta pes ima veliko dvorišče, kjer se lahko prosto giba, če pa potrebuje še več, pa mora za to poskrbeti gospodar, ki ga odpelje na sprehod pod njegovim nadzorom. Nenadzorovano ustrahovanje ljudi pa je prekršek za katerega je pristojna policija in stane okoli 200 evrov.
Tako da, če te taka mrcina zunaj dvorišča napade, položi na tla in ogrize, je težko reči samo, ah gospodar tega dne pač ni bil čist perfekt. Če bo ostalo na tem, potem še kdaj ne bo čist perfekt, če pa bo enkrat ali dvakrat plačal 200 evrov, pa se bo mogoče malo popravil.
 ŽULJ
dobro je opraviti kakšen trening po poteh Loške doline. Po tem ko srečaš medveda (ali dva), se tudi najbolj renčeči psi zdijo le kužki.

p.s. Pse na vrvico!
Uporabniški avatar
 Wega
klopotec napisal/-a: Včeraj zvečer tečem mimo hiše podjetnika kleparja, ki ima velikega (ampak res velikega) psa. Neka mešanica velikega šnavcerja in še ene večje pasme. Do tja pritečem v hrib in sem kar zadihan, malo zmanjšam tempo, ker hiše prej ne vidim, pogledam in pes lepo leži na dvorišču, vhodna vrata pa odprta. Kot običajno.....

Ja, da ne bo pomote, se strinjam! Veš ko laufam po podeželju je kar problem, saj so tam vendarle psi pazniki in v resnici hudi psi. Moja misel je bila ta, da je treba te dajati v isti lonec z norimi štirikolesarji, ki se zadnje čase pripodijo okoli vogala vsi ponosni na svoj strojček, pa take. Vse to je isti šmorn, tisti na PSTju pa večinoma ne pašejo v to kategorijo...
 mars
ŽULJ napisal/-a:dobro je opraviti kakšen trening po poteh Loške doline. Po tem ko srečaš medveda (ali dva), se tudi najbolj renčeči psi zdijo le kužki.

p.s. Pse na vrvico!

ojla

Sem ravno nameraval nekaj napisati o medvedih pa me je ŽULJ prehitel.
Žal je res, da moraš imeti prav srečo, da na območju Loške doline z okolico ne srečaš medveda. Vem, da bo kdo pripomnil naj se izogibam gozda, sam ko pa so pod Snežnikom, Javorniki, Racno goro tako krasne gozdne ceste, da se jim ni mogoče upreti in jih moramo žal deliti tudi z medvedi.
Letos sem imel nekaj srečanj z njimi, na srečo s posameznimi tako, da me niso dosti nadlegovali, verjetno sem še premalo smrdel po "švicu" in sem srečanje izoristil za trening hitrosti (srca in ...)
Bolj nevarno je če prideš med mladiče in medvedko, takrat je lahko j....

Sicer imamo tudi pse v dolini sam so se me nekako navadili.

mars
 klopotec
Kaj mi nisi tega o medvedih pod Snežnikom prej povedal. Ko sem bil letos na Kneškem teku, sem si dajal čas med zadnjimi, precej časa pa sem tekel čisto sam. Če bi vedel, da za vsakim grmom tiči zajec, ups...medved, bi se držal skupine in dosegel PB. Tako pa sem v tisti klanec pihal prav počasi in me je ena mladenka skoraj ujela.
Uporabniški avatar
 Wega
uh! jaz pa ne bi mogel. Ta zadnja se mi vname že od švica, kaj šele od ... eee, no, :oops:
 iskaman
jst sem pa enkrat sel ponoci s kolesom nekje v Grciji cez ene hribe, kjer je blo precej ovc in vsak drugi pasnik je imel vsaj enega grozno zivcnega psa - seveda spuscenga - scenarij je bil pa taksen:
- vozim pocasi, ker je hrib
- pes ful prilaja in prirenci na cesto (jaz ga tako in tako dobro ne vidim, ker imam pac celno svetilko in je noc - nocem pa mu svetit glih v oci, da ga ne razburjam po nepotrebnem, ker je ze itak na meji)
- pocasi, pocasi sestopim s kolesa, mal postojim, pes se ponavadi priblizuje
- pocasi, pocasi se odpravim naprej, kolo potiskam ob sebi, hodim ful pocasi - pes mi sledi in zraven laja kot da mu gre za zivljenje
- po kaksnem km ali prej se pes ustavi, se vedno laja
- po dodatnem varnostnem km (se vedno hodim) zopet pozenem pedala :)

~to sem ponovil enih 5-krat v tisti noci, pol mi je pa dojadilo, pa sem rajs pocakal, da se je zacelo daniti - podnevi so bli mal manj zivcni, ampak se vedno je bla procedura podobna~
 kovit
Jest bi se rajs uprašu, kako se ubraniti lastnikov psov , ki so v veliki večini po mojem pravi psihoti...pes pa je pač samo odsev svojega gospodarja. Trikrat na teden sem na PST med vičom in kosezam in tam je res pestro...če se mi psi podijo pod nogam, z veseljem poslem lastnika u tri p....Po pravilu so psi spusceni in niso na vrvici...Morm pa pohvalt človeka ki ga tukej pogosto srečujem in je lahko vsem pasjelubcem za zgled.jest ga ne poznam, zmeram je oblečen v kaksno maskirno odelo, svojga psa (nemca) ima pa zmeri na vrvici.svaka cast.
Uporabniški avatar
 Maša
kovit napisal/-a:Jest bi se rajs uprašu, kako se ubraniti lastnikov psov , ki so v veliki večini po mojem pravi psihoti...pes pa je pač samo odsev svojega gospodarja. Trikrat na teden sem na PST med vičom in kosezam in tam je res pestro...če se mi psi podijo pod nogam, z veseljem poslem lastnika u tri p....Po pravilu so psi spusceni in niso na vrvici...Morm pa pohvalt človeka ki ga tukej pogosto srečujem in je lahko vsem pasjelubcem za zgled.jest ga ne poznam, zmeram je oblečen v kaksno maskirno odelo, svojga psa (nemca) ima pa zmeri na vrvici.svaka cast.

Jaz nisem noben psiho, pa "večina" tudi ne. Toliko mislim, da smo lahko pošteni. A tale z nemcem, ima klobuk slučajno? Aja, pa jaz imam tudi psico vedno na povodcu, a meni tut svaka čast? :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA