prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Do danes sem forume samo prebiral, ker pa sem se znašel v dilemi glede izbora copat sem se odločil, da se oglasim.
Pri testu v TS je bilo ugotovljeno, da imam eno nogo nevtralno, druga pa malo pronira. S tekom sem pričel letos marca in imam do danes cca 700 km v nogah. Moj cilj je naslednjo jesen odteči maraton Celje - Logarska. S katerimi copati bom lažje prišel do zastavljenega cilja?

Lep pozdrav
 klopotec
začel marca letos, v nogah 700 km (okoli 200 na mesec, 50 na teden), naslednje leto pa že Celje Logarska. Dober si.
 krota71
marec 100; april 150; maj 150; junij 300

Ja samo gre bolj počasi 4.40 do 5 minut/km.

Ampak tudi počasi se daleč pride.
Uporabniški avatar
 klatez
Če hočeš dobiti konkreten odgovor na tvoje vprašanje, boš moral dodati še malo več podatkov. Manjka predvsem tvoja teža in po kakšni podlagi misliš teči.

Sicer pa sta oba bolj za asfalt - kot trening copat je bolj primeren Nimbus (poudarek pri tem je predvsem na blaženju), kot tekmovalni copat pa Skylon (je lažji). Pa Skylon je za lažje tekače (pod 75 kg).

Glede na predvideno kilometrino, ki si jo napisal, se ne sekiraj preveč - itak boš moral kupiti še kakšen par do Logarske 2008...

Kakšne copate pa uporabljaš sedaj?
 krota71
Uporabljam adidas supernova cushion, ki pa se mi zdijo zmeraj manj udobne. (verjetno kilometrina)

Teža 78kg

V bistvu rabim trening copat (letos grem samo na ljubljanski maraton 21km) in nisem obremenjen s hitrostjo. Pri teku ne pretiravam (do 150 utripov na minuto) in neizmerno uživam.

LP
Uporabniški avatar
 klatez
Verjetno tečeš po trdi podlagi in si navajen na dobro blaženje.

Torej med navedenima Nimbus ali pa kakšen dobro blažen model drugega proizvajalca (Mizuno Wave Raider, Nike Pegasus,...).

Ampak za Pegasuske (ki jih jaz uporabljam za "treninge") moram reči, da so se s zadnjimi spremembami (delno model 2005, sploh pa model 2006) precej poslabšale in jih verjetno ne bom več kupil.
Uporabniški avatar
 javaman
Kot info: Nimbus 9 ima sirsi sprednji del in naj bi bil boljsi kot trenutna osmica. Pride pa zdaj enkrat.

Drugace pa sem sam z Nimbuskami zadovoljen, koleno me ne boli vec (problem pri Premier Road Lite), a obcasno se mi pojavi cuden obcutek na sprednjem zgornem delu pri palcu - domnevam, ker se vecji del noge pogrezne v podplat (blazenje), prsti pa gredo mogoce zato bolj gor. :?:

Pri 8-ici je treba tudi paziti, da ima gumb spredaj, pa se priporoca vzeti malo daljse. Pa se sprednji del je ozek, kar pomeni, da bodo copat rajsi imeli tisti, ki radi vidijo, da jih copat spredaj objema.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
tako je...ce bi tekel v nimbuskah ki se jim blazenje najkasneje sesede zaradi gela,pa se zlo so odzivne bi lahko naredil kar vec kilometraze od adidasa.....saj ti supernova crkne pri ene 700-800 kilometrih....pena pa te zadeve...

tako da pomoje nimbus vabi....

:)

lep dan

erc,ts čopova
 krota71
Kdaj se začnejo znižanja?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA