Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Darja
Maša, se pridružujem tvojemu protestu. Psihotični lastniki psov so (k sreči) v manjšini in res ne gre (skoraj) vse v isti koš metat.
Uporabniški avatar
 Sebi
Jaz (in posledično moj pes) sva pa čista psihiča! Priznam. Grizeva, lajava in renčiva! Vsak, ki naju pozna, bo to potrdil. Najraje se zaganjava v seksi tekače. Posebno veselje imava sedaj, ko so zaradi vročine pomanjkljivo oblečeni...

Saj se hecam, no...
 kovit
Maša napisal/-a:
kovit napisal/-a:Jest bi se rajs uprašu, kako se ubraniti lastnikov psov , ki so v veliki večini po mojem pravi psihoti...pes pa je pač samo odsev svojega gospodarja. Trikrat na teden sem na PST med vičom in kosezam in tam je res pestro...če se mi psi podijo pod nogam, z veseljem poslem lastnika u tri p....Po pravilu so psi spusceni in niso na vrvici...Morm pa pohvalt človeka ki ga tukej pogosto srečujem in je lahko vsem pasjelubcem za zgled.jest ga ne poznam, zmeram je oblečen v kaksno maskirno odelo, svojga psa (nemca) ima pa zmeri na vrvici.svaka cast.

Jaz nisem noben psiho, pa "večina" tudi ne. Toliko mislim, da smo lahko pošteni. A tale z nemcem, ima klobuk slučajno? Aja, pa jaz imam tudi psico vedno na povodcu, a meni tut svaka čast? :wink:
ja tudi tebi :cast1: :cast1: :cast1:
se zmeraj pa trdim da so lastniki psov, ki vejo kako se s psom ravna, v veliki manjsini.žal.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Maša napisal/-a:
kovit napisal/-a:Jest bi se rajs uprašu, kako se ubraniti lastnikov psov , ki so v veliki veèini po mojem pravi psihoti...pes pa je paè samo odsev svojega gospodarja. Trikrat na teden sem na PST med vièom in kosezam in tam je res pestro...èe se mi psi podijo pod nogam, z veseljem poslem lastnika u tri p....Po pravilu so psi spusceni in niso na vrvici...Morm pa pohvalt èloveka ki ga tukej pogosto sreèujem in je lahko vsem pasjelubcem za zgled.jest ga ne poznam, zmeram je obleèen v kaksno maskirno odelo, svojga psa (nemca) ima pa zmeri na vrvici.svaka cast.

Jaz nisem noben psiho, pa "veèina" tudi ne. Toliko mislim, da smo lahko pošteni. A tale z nemcem, ima klobuk sluèajno? Aja, pa jaz imam tudi psico vedno na povodcu, a meni tut svaka èast? :wink:

Ufff ta debata pa je presegla mimogrede napotke in prihaja na robove neke strokovnosti.

Morda bo komu pomagalo moje mnenje. CE ne pa tudi ok da se enkrat dam na plano kar sem ze sam mozgal.

Najprej primer da je neka osnova za razmisljanje.

Se srecata dva lastnika.
1. lastnik ima vecjega psa
2. lastnik ima manjsega psa

Seveda je lastnik z vecjim psom v tezjem polozaju ker praksa zadnje case kaze ( pogostost mojih srecanj ) da so manjsi psi in njihovi lastniki manj storkovno podkovani ( strokovno huda beseda bom rekel manj se poglabljajo v obnasanje psa in ...dajmo si priznati , lastniki manjsih psov si lahko privoscijo turizem).

LAstnik vecjega psa je v tezjem polozaju ker se je prvic moral soociti z obnasanjem in spreminjanjem vzorcev pri psu ( vsaj kaksno solo je moral dati skozi pa se potem ker taksen pes zahteva gibanje je moral se na terenih sproti uciti vzorcev pri sreacnjih z drugimi vecjimi psmi ).

In vemo lastnik manjsega psa si lahko privosci sproscenosti in s tem tudi pribijanje krivde na drugega ( skratka vedno je zunaj problem . to v kar se je tudi obrnila ta debata - vedno je nekdo drug problem jaz nimam nic s tem - aja kriv sem ker sem lastnik psa - aja kriv je oni ki je dal zaploditi tega psa - ma Bog si ga vedi kako je sploh prav ko smo to druzbo z temi odtujevanji od narave tako zakomplicirali da smo druzba advokatov in psihiatrov )...

Ja zdaj pa bi podal dva tipa lastnika malega psa.

Prvi tip ( slucajno gre za javno osebo g. Partljic ker bom govoril samo pohvalno si bom dovolil da omenjam njegovo ime ) ima psa ki je prava tecnoba. Prpvopcira, laja v vecjega psa in v druge mimoidoce...
Ampak g. Partljic ni zastonj dobil oznako da pise zelo dobra ogledala danasnjega zivljenja. g. Partljic se zaveda svoje odgovornosti in kameradsko ( tovarisko ) z drugim lastnikom komunicira in drugi lastnik nima potrebe da je pishotice. Lepo se s kretnjami dogovorita kam se bo kdo umaknil ( ce slucajno drugi lastnik ni spsooben obvladati psa od provokacij malega daveza ).

Ce pa vzamem tipa lastnika 2 ki se spravi z povodcem na drugega psa, ki pristopi prvemu pac v radovednosti...pa prvi pastnik recemo drugemu ali je res potrebna ta groznja. In da to ni primerno da se spravljas na drugega psa s povodcem. Potem ta lastnik vzame telfon in zacne klicariti redarsko sluzbo ker da ima opravka s psihoticnim lastnikom.

Skratka kdor mi danes omeni problem da je imel opravka s psihoticnim lastnikom vem ( e pa stavim za pivo ali pa s grem s takim sodnikom rajsi pomeriti v teku ali pa ga peljem na turo kjer bova se srecala s psimi - da bo se na jajcih pokazal ne samo na bedastih blabl besedah kje je njegov problem ) no skratka danes vem da gre za zrcalo. Clovek vidi v drugem svoj problem. Seveda je najboljse skozlati in polepiti.

Je pa lastnik psa clovek kot vsak drug. torej kot nekdo ki ima v sluzbi slab dan se lahko skozla nad sodelavcem lahko nad pipo na WCju lahko
nad slabo malico v kantini sluzbe lahko pa ...

Nad psom se zal ne mores skozlati ker pes pogrunta zrcalo.
Kot tak je ogledalo svojega gospodrja in dva psihotika na enem mestu pa je ze res katastrofa.

Ampak je to za razumeti.
Pac clovek mora nekje pri vsej svoji majhnosti okrepiti svoj EGO.
In lastniki psov so prav strelovod. Se posebej ko tekaci
( koliko nas je ko tu gor jamramo ce ne bi bil oteka bi nas razgnalo ne vem koliko zgodb sem slisal ki bi ze bile lahko za Ruglja pa je v ta namen zlorblajen tek ) torej je taksnemu tekacu tisti lastnik psihotik psa samo zrcalo. Wellcome to the company.
S tem da je tisti lastnik v malo tezji poziciji in ima boljso priloznost razciscevanja tega blata na sebi...pes je le bitje narave ki presneto dobro zna oceniti stanje duha gospodarja in se tocno tako odzove da gospodarja opozori kaj je narobe. Tekac pa samo se potem jamra po forumu kako mu nic na tem svetu ne ustreza da lahko odtece svojih 10km, em je vrocina, em je dez, em je grmovje, porkaduncl potem pa so se psi ...in ko se to ni dovolj em so se problem lastniki psov pa sem preskocil vse probleme s supergami, skurjenimi koleni, misicami, denarjem za vse tiste pripravke, gele,...

Zdaj pa mi res ni vec jasno...toliko problemov samo zaradi 10km teka!?!?

Ima se ta tek sploh kaksen smisel?
 kovit
tek_v_snegu napisal/-a:
Maša napisal/-a:
kovit napisal/-a:Jest bi se rajs uprašu, kako se ubraniti lastnikov psov , ki so v veliki večini po mojem pravi psihoti...pes pa je pač samo odsev svojega gospodarja. Trikrat na teden sem na PST med vičom in kosezam in tam je res pestro...če se mi psi podijo pod nogam, z veseljem poslem lastnika u tri p....Po pravilu so psi spusceni in niso na vrvici...Morm pa pohvalt človeka ki ga tukej pogosto srečujem in je lahko vsem pasjelubcem za zgled.jest ga ne poznam, zmeram je oblečen v kaksno maskirno odelo, svojga psa (nemca) ima pa zmeri na vrvici.svaka cast.

Jaz nisem noben psiho, pa "večina" tudi ne. Toliko mislim, da smo lahko pošteni. A tale z nemcem, ima klobuk slučajno? Aja, pa jaz imam tudi psico vedno na povodcu, a meni tut svaka čast? :wink:

Ufff ta debata pa je presegla mimogrede napotke in prihaja na robove neke strokovnosti.

Morda bo komu pomagalo moje mnenje. CE ne pa tudi ok da se enkrat dam na plano kar sem ze sam mozgal.

Najprej primer da je neka osnova za razmisljanje.

Se srecata dva lastnika.
1. lastnik ima vecjega psa
2. lastnik ima manjsega psa

Seveda je lastnik z vecjim psom v tezjem polozaju ker praksa zadnje case kaze ( pogostost mojih srecanj ) da so manjsi psi in njihovi lastniki manj storkovno podkovani ( strokovno huda beseda bom rekel manj se poglabljajo v obnasanje psa in ...dajmo si priznati , lastniki manjsih psov si lahko privoscijo turizem).

LAstnik vecjega psa je v tezjem polozaju ker se je prvic moral soociti z obnasanjem in spreminjanjem vzorcev pri psu ( vsaj kaksno solo je moral dati skozi pa se potem ker taksen pes zahteva gibanje je moral se na terenih sproti uciti vzorcev pri sreacnjih z drugimi vecjimi psmi ).

In vemo lastnik manjsega psa si lahko privosci sproscenosti in s tem tudi pribijanje krivde na drugega ( skratka vedno je zunaj problem . to v kar se je tudi obrnila ta debata - vedno je nekdo drug problem jaz nimam nic s tem - aja kriv sem ker sem lastnik psa - aja kriv je oni ki je dal zaploditi tega psa - ma Bog si ga vedi kako je sploh prav ko smo to druzbo z temi odtujevanji od narave tako zakomplicirali da smo druzba advokatov in psihiatrov )...

Ja zdaj pa bi podal dva tipa lastnika malega psa.

Prvi tip ( slucajno gre za javno osebo g. Partljic ker bom govoril samo pohvalno si bom dovolil da omenjam njegovo ime ) ima psa ki je prava tecnoba. Prpvopcira, laja v vecjega psa in v druge mimoidoce...
Ampak g. Partljic ni zastonj dobil oznako da pise zelo dobra ogledala danasnjega zivljenja. g. Partljic se zaveda svoje odgovornosti in kameradsko ( tovarisko ) z drugim lastnikom komunicira in drugi lastnik nima potrebe da je pishotice. Lepo se s kretnjami dogovorita kam se bo kdo umaknil ( ce slucajno drugi lastnik ni spsooben obvladati psa od provokacij malega daveza ).

Ce pa vzamem tipa lastnika 2 ki se spravi z povodcem na drugega psa, ki pristopi prvemu pac v radovednosti...pa prvi pastnik recemo drugemu ali je res potrebna ta groznja. In da to ni primerno da se spravljas na drugega psa s povodcem. Potem ta lastnik vzame telfon in zacne klicariti redarsko sluzbo ker da ima opravka s psihoticnim lastnikom.

Skratka kdor mi danes omeni problem da je imel opravka s psihoticnim lastnikom vem ( e pa stavim za pivo ali pa s grem s takim sodnikom rajsi pomeriti v teku ali pa ga peljem na turo kjer bova se srecala s psimi - da bo se na jajcih pokazal ne samo na bedastih blabl besedah kje je njegov problem ) no skratka danes vem da gre za zrcalo. Clovek vidi v drugem svoj problem. Seveda je najboljse skozlati in polepiti.

Je pa lastnik psa clovek kot vsak drug. torej kot nekdo ki ima v sluzbi slab dan se lahko skozla nad sodelavcem lahko nad pipo na WCju lahko
nad slabo malico v kantini sluzbe lahko pa ...

Nad psom se zal ne mores skozlati ker pes pogrunta zrcalo.
Kot tak je ogledalo svojega gospodrja in dva psihotika na enem mestu pa je ze res katastrofa.

Ampak je to za razumeti.
Pac clovek mora nekje pri vsej svoji majhnosti okrepiti svoj EGO.
In lastniki psov so prav strelovod. Se posebej ko tekaci
( koliko nas je ko tu gor jamramo ce ne bi bil oteka bi nas razgnalo ne vem koliko zgodb sem slisal ki bi ze bile lahko za Ruglja pa je v ta namen zlorblajen tek ) torej je taksnemu tekacu tisti lastnik psihotik psa samo zrcalo. Wellcome to the company.
S tem da je tisti lastnik v malo tezji poziciji in ima boljso priloznost razciscevanja tega blata na sebi...pes je le bitje narave ki presneto dobro zna oceniti stanje duha gospodarja in se tocno tako odzove da gospodarja opozori kaj je narobe. Tekac pa samo se potem jamra po forumu kako mu nic na tem svetu ne ustreza da lahko odtece svojih 10km, em je vrocina, em je dez, em je grmovje, porkaduncl potem pa so se psi ...in ko se to ni dovolj em so se problem lastniki psov pa sem preskocil vse probleme s supergami, skurjenimi koleni, misicami, denarjem za vse tiste pripravke, gele,...

Zdaj pa mi res ni vec jasno...toliko problemov samo zaradi 10km teka!?!?

Ima se ta tek sploh kaksen smisel?
IMA :D Dons grem spet na pst in porocam o stanju jutr :)
Uporabniški avatar
 Maša
kovit napisal/-a:se zmeraj pa trdim da so lastniki psov, ki vejo kako se s psom ravna, v veliki manjsini.žal.

ma ne, ni res, no... samo tisti so veliko (veliko veliko veliko....) bolj opazni. Kar je jasno. En pes ugrizne človeka, pa bomo to povsod brali. V tem času se zunaj sprehaja na tisoče psov, ki niso nikoli nikogar ugriznili, pa o njih ne bomo brali. Sej je logično, samo malce krivično, da potem vse pse in vse lastnike ljudje grdo gledajo. To mi ni všeč. Moja psica je en tak bogi primer (danes sem to celo sanjala :lol:) - vedno je na povodcu, pa se vanjo zakadi kakšno luštno odvezano ščene, bo kraval in ravs, folk bo pa mojo punco grdo gledal, ker kao bolj nevarno deluje.

Se pa strinjam, da je nedopustno, da ljudje s svojimi psi posiljujejo ostale sprehajalce, tekače... naj jih dajo na špago, kakšen mir bi bil povsod!
 klopotec
Seveda ima tek smisel. Samo mimo psa je treba varno priti.
Uporabniški avatar
 ZEBRA
tek_v_snegu napisal/-a:Clovek vidi v drugem svoj problem.

Ja, bi se bilo res za vprašati zakaj sploh tečemo...
Če je namreč tek namenjen sprostitvi, če nam služi kot ventil za vso napetost ki se nabere v nas tekom dneva, če je tek v prvi vrsti orodje za krepitev lastnih mentalnih, fizičnih in psihičnih sposobnosti, potem si težko predstavljam da grem na tek in ocenjujem kdo je psihič in kdo ne.
Če mi tekaška proga s preobilico ljudi (in njihovih štirinožnih kolegov) ne odgovarja, si pač izberem bolj meditativno in samotno progo...
Odgovor je zmeraj v meni samemu - ali iščem mir in sprostitev ali pa iščem nekoga na katerega bom lahko zlil ves svoj gnev (pa čeprav je to neolikan kuža).
Kje in kdaj bo kdo tekel si pač izbira vsak sam...
Sicer PST ne poznam, mislim pa si da npr. ob petih zjutraj tudi tam ni prav velike gužve... ali pač... izbira je stvar vsakega posameznika....
lp
brane
 klopotec
ZEBRA napisal/-a:
tek_v_snegu napisal/-a:Clovek vidi v drugem svoj problem.

Ja, bi se bilo res za vprašati zakaj sploh tečemo...
Če je namreč tek namenjen sprostitvi, če nam služi kot ventil za vso napetost ki se nabere v nas tekom dneva, če je tek v prvi vrsti orodje za krepitev lastnih mentalnih, fizičnih in psihičnih sposobnosti, potem si težko predstavljam da grem na tek in ocenjujem kdo je psihič in kdo ne.
Če mi tekaška proga s preobilico ljudi (in njihovih štirinožnih kolegov) ne odgovarja, si pač izberem bolj meditativno in samotno progo...
Odgovor je zmeraj v meni samemu - ali iščem mir in sprostitev ali pa iščem nekoga na katerega bom lahko zlil ves svoj gnev (pa čeprav je to neolikan kuža).
Kje in kdaj bo kdo tekel si pač izbira vsak sam...
Sicer PST ne poznam, mislim pa si da npr. ob petih zjutraj tudi tam ni prav velike gužve... ali pač... izbira je stvar vsakega posameznika....
lp
brane

Potem bi se moral kar naprej umikati. To pa tudi ne gre. Če tečeš po neki progi, mimo neke hiše, kjer imajo ograjo in psa in odprta vrata in ta pes vedno steče za teboj, in se ga rešuješ na vse možne načine, je prav da se pogovoriš z lastnikom. Večina jih bo razumela in bodo vrata potem zapirali. In se ni treba umikat tebi, ampak bo pač on zaprl vrata. In ne gre za nobeno zlivanje žolča in valjenje svojih problemov na drugega. Ća pa mu to ne bo zaleglo, potem je pa res nekaj narobe z njim. Ta pa potem namerno terorizira okolico. Če bo enkrat plačal kazen, pa bo mogoče zaleglo.
Uporabniški avatar
 olson
Kva bom pa jaz reku,ko me vsak dan na šihtu ganjajo psi saj sem poštar potem pa še popoldan ko grem lavfat.Ampak zaenkrat sem še zmerom v enem kosu.
Psi so zakon :twisted: :twisted: :twisted:

lp OLSON :o
Uporabniški avatar
 miro
To je že najmanj tretja tema od psov, pa tudi tu, se je izgubil namen vprašanja.
Vedno se nekako razdelimo na dva tabora in vsak zagovarja svoje.
Ljudje malo uporabite brskalnik, pa boste videli da že stotič beremo eno in isto. (tudi pišemo)
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Sebi
Miro bravo :cast:
V to temo, ki nima konca, ker vsak vleče v svojo smer, se nima smisla vtikati...
 usmiljeni_brat
Moj namen ni bil debatirat o tem kdo je naš in kdo je njihov. Agresivni psi so med nami in jaz se jih bojim. Iščem rešitev, ki bi mi omogočila normalen tek brez strahu. Iskal sem napravo, ki z ultrazvočnim valovanjem odganja mrcine, ampak jo zaenkrat nisem uspel locirati na območju naše domovine. V eni od trgovin so mi želeli prodat nekakšen zvočni alarm, ki je baje glasen kot svinja in đukelo prestraši. Stvar stane 16 evrov amapk se nisem odločil za nakup, ker je uporaba omejena na okrog 20 alarmov, ker je v njej stisnjen zrak.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA