Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 vanja
Sem človek, ki si ne postavlja nekih strašnih ciljev. Moj edini cilj, oziroma bolje rečeno, želja je, da še naprej tečem toliko, kot si želim in, seveda, brez poškodb.

Potem pa pridejo trenutni navdihi in si zaželim sodelovati na kakšnih tekih, o katerih berem tako čudovita poročila na forumu! :D
Tako sem letos marca z nasmehom pretekla 61,350 km (Zagreb-Čazma) v manj kot 6. urah, kar se mi je še pred kratkim zdela povsem abstraktna razdalja (in čas). S tem sem več kot izpolnila svoje letošnje (ali celi večletne) želje. S tem se mi je tudi čisto premaknila osebna tekaška meja in se mi sedaj 42km sploh ne zdi več nekaj strašnega! Tako sem že aprila tekla v Beogradu 42km, junija pa z lahkoto premagala 4 občine.

Želja za letos (in za kar nekaj let) je še precej in me prav zanima, kaj vse me še čaka :shock: Predvsem pa si želim, da bi konec leta še vedno navdušeno tekala naokoli... :D
 večno mlad
Prav lepo je videti in prebrati zadovoljstvo tekmovalcev in predvsem TF-jevcev. Lepo je prebrati, da vsi izboljšujete svoje rezultate, je pa res, da je konkurenca tudi zdrava. Zato pa nas tudi zdravje pokonci drži. Več ko je tekem oziroma treningov, večkrat pivo potem prav paše. No sam nikoli ne uporabljam ure, grem kot mi gre. Zato mi je tudi Žine na 4 občinah, vmes na ravnini dejal, če imam noge zvezane. Ampak rezultati se tudi pri meni izboljšujejo iz leta v leto. Bolj star bolj nor. Upam, da bomo naprej lahko še malo bolj nori. Rezultati so pa zelo zadovoljivi:D
 mojA
Moji plani so morda za koga malce nenavadni pa vseeno:
1. Zdravje: dobro, nakazujejo se manjše težavice, katere imam namen popolnoma odpraviti (40+ press)
2. Ohraniti celotno družino v gibanju: realizirano, vendar bi bilo lahko bolje
3. Redni treningi: realizirano
4. Udeležba na sežanskem polmaratonu, tek trojk, (LM ostaja za drugo polletje): realizirano, zadovoljivo
5. vsak mesec se udeležiti ene tekme: nerealizirano, predvsem zaradi nasprotujočih se interesov v družini
6. Popraviti čas polmaratona pod 1.45: realizirano v Radencih - 1.41.50 (ZELO ZADOVOLJNA)
7. Popraviti čas maratona pod 3.45 - ostaja za realizacijo v drugem polletju (v resnici bi bila rada hitrejša ;) )

Če potegnem črto, sem res zadovoljna. Trenutno sem na prisilnem tekaškem dopustu, ker so mi odstranili noht iz palca (preddvor), ampak se je splačalo ;). Komaj čakam, da grem spet v superge. Že sedmi dan ne tečem - obup :(!
Srečno in obilo užitka v teku !
 ton
Ko sem lani junija začel trenirati tek, sem po prvi 21ki postavil silno modre cilje: letos 4 x 21 po možnosti pod 1.30 (da dobim filing), naslednje leto pa lepo dve seštukam in voila že prvi maraton pod 3 ure! Vmes sem čez zimo še nepričakovano 'splaval' in kajpak dobil nadzemske triatlonske apetite (bicikel zna pa tako voziti vsak lojbe)...
Rezultat je zaenkrat tak, da sem z 1.33 silno zadovoljen, saj so mi vmes pametnejši uspeli malo sklestiti modrost, za mano je pa tudi prvi olimpik, kjer sem povsem šokantno totalno pogrnil na teku, sem se pa prebil do cilja.
Kot kaže ciljev ne bom povsem dosegel, morda se jim za silo oddolžim na ljubljanskem, kar me pa seveda nič ne moti, da bi ne nadaljeval v optimističnem ritmu: naslednje leto prvi maraton in prvi pol-iron, še naslednje ironman, potem pa leta 10 itak Havaji. Hulo doma že treniramo.
Uporabniški avatar
 sinisini
Pa bom še jaz nekaj napisal.

:arrow: OD 1.JANUARJA DO DANES PRETEKEL1672 KILOMETROV
:arrow: PRETEKEL SVOJ PRVI URADNI TEK V SEŽANI 1.36,40
:arrow: V RADENCIH ŠE BOLJE 1.33,20
:arrow: ČE BO ZRAVJE OK BOM PROBAL PRETEČI SVOJ PRVI PRAVI MARATON V LJUBLJANI...ČAS NE BO POMEMBEN...
:arrow: ŽELJE....ZADOVOLJNA DRUŽINA,BREZ POŠKODB
:arrow: NAJ ŽIVI :laola :TF)

TEK JE EN SAM VELIK UŽITEK :lauf:
 orlytm
kul topic :)

bom zacel se nekaj mesecev bolj nazaj ...

- junija lani prisel iz bolnisnice po 3,5 mesecih hudo zdelan, shujsan za 42kg (iz 122 na 80) in popolnoma brez moci ... zadal si cilj, da cimprej okrevam in zacel z hojo (3-4h dnevno) ... avgusta sem ze tekel normalno 8km ... nadaljeval z treningi z se vedno edinim ciljem, okrevanjem in danes, po precej pretecenih kilometrih lahko recem, da je cilj izpolnjen ... sem v boljsi kondiciji, kot sem bil kdaj koli ... brez vecjih tezav pretecem 14km v manj kot uri, mnogo kolesarim in nasploh zivim aktivno zivljenje. Uspesno sem zacel z novo sluzbo in zivljenje se je nekako povrnilo v prave tire ... v mnogocem je danes celo boljse kot kdajkoli ... TEK JE BOMBA! :D

Naslednji cilj? Vzdrzevat kondicijo, tect popolnoma po filingu in zivet kar se da kvalitetno zivljenje. Nekih tekmovalnih ambicij nimam, si pa zelim oddelat lokalni triatlon jeklenih ... ce ne letos, pa drugo leto ...

Trenutno se poigravam z idejo, da bi se sel stestirat na Blejsko nocno 10ko ... bom videl :)

Pa velike pohvale tekaskemu forumu, kjer sem dobil mnogo dobrih informacij in nasvetov, kako pametno zacet tect ... najbrz se prav vam lahko zahvalim, da sem okreval tako hitro in brez resnejsih zdravstvenih zapletov ... hvala.

lp
OrlyTM
 marjan
Doseženi cilji:
:arrow: 12 ur Kališča 8xgor_7xdol
:arrow: občutno popravljen PB na maratonu 4 občin
:arrow: udeleženec Gorenjskega pokala (prvič na eni tekmi med 30 absolutno :D )

Naprej pa takole:
:arrow: 1. cilj - na ovalu okoli Brda se približati 40 min
:arrow: 2. cilj - Grintovec poprava PB (še ne vem za koliko :wink: )
:arrow: 3. cilj jeseni odteči svoj 2 maraton

Bodite veseli
Marjan
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Jest sem presenetil samega sebe in že v Sežani pretekel svoj prvi polmaraton.

Želja Ljubljanski polmaraton čim bližje 2 uram.

Čim manj poškodb.

To je to za to leto
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

V Radencih je bila želja preteči 10ko pod uro a je zmanjkalo 1minuta in pol.

Želja ljubljanca pod uro.

Čim manj poškodb in čim več tekaških užitkov.

Cilj 10ka pod uro.
Uporabniški avatar
 želva
Za spremembo še en post o težavah. Zdravstvene težave se mi vlečejo sedaj že dobro leto in zato je bil cilj nič tekmovanj ter čimveč gibanja pač po zmožnostih. Prvi cilj sem skoraj dosegel :wink: (sem šel na en kratek olimpijski tek ampak čisto netekmovalno) pri drugem pa sem nekako ob dneh z relativno dobrim počutjem spravil na 6 ur bolj intenzivnega miganja, predvsem hoja po hribih ( v tempu cca 1h40 od KBistrice do Kokrškega, navadno pol časa kot je na tablah).
Če pogledam bolj nazaj sem prvih pet let teka kar lepo napredoval, nato pa sem enkrat odpovedal na ljubljancu (3:26, planiral 3:05 do 3:10 :? ) nato sem 7 let tekel bolj 'zen'. Kadar mi je pasal, kolkor mi je pasal in kakor mi je pasal :D in vmes malo tekmoval 3xsam, 1xpodbrdo,pohorje, 2x ljubljanc itd, časi pa so bili jasno počasni. :roll: Lansko leto sem začel malo intenzivnejše trenirati in na krajših tekmah malo pospešil, poleti pa so mi odkrili visok pritisk in mejni sladkor in holesterol ter me začeli filati s tabletami, :evil: zaradi česar se mi je začelo vrteti + slabost + glavoboli - (ti so bili že prej posebej kakšne 4 do 5 ur po koncu napora). Zaradi česar je tek nekako odpadel in sem postopoma imel težave z hojo (občasni padci ...). Zdravnik pravi : Če se ti vrti ko greš v breg pa hodi po ravnem. :shock:
Sedaj sem se malo adaptiral in bi želel stvar spraviti na 12 ur hitre hoje po hribih ali zelo počasnega teka (bolje prenašam daljše manj intenzivne reči kot krajše in hitrejše). Torej cilji : recimo kriterij za prijatelje 4 občin ali pa en počasen sam35. Se še kje srečamo, pa ne samo tako kot sedaj, ko vlačim otroke po dirkah :wink:
Lp Martin
 Nataša
Letos si športnih ciljev nisem zastavila, po porodu sem si želela samo spet teči. To mi kar počasi in fino uspeva.

Za naprej pa:
- shujšati na prednosečniško težo pa še kakšno kilco povrh
- se brez trpljenja in zenovsko udeležiti kakšne tekme
- preteči 20 km v kosu
- se lj.maratona (katerekoli razdalje) udeležiti z Lano v vozičku

in to je to. Marsikdo od vas mi je navdih :wink:
 robter
1.polovica leta
Sežana pod 1.50 - uspešno
Radenci pod 1.45 - žal poškodba
sodelovati na nekaj tekmah gorenjskega in slovenskega pokala - uspešno
prva točka Slo. pokala v kategoriji - neuspešno

2. polovica leta
LM - pod 1.45, se pravi pod 5 min/km
še vsaj dve tekmi Slo.pokala - prva točka v kategoriji
Uporabniški avatar
 vencelj
Vsem, ki se v tem času ubadate z raznoraznimi težavami želim, da bi jih čimprej uspešno prebrodili in se vrnili na tekaške terene. :lauf:
Vsem, ki vas veselijo uspehi zadnjih mesecev, za dosežke čestitam :clap: , prav tako tudi tistim, ki ste s dosežki malo manj zadovoljni- važno je, da ste za doseženo prav tako dali vse od sebe, da ste pri svojem početju uživali, uspehi pa še pridejo :juhuhu:.

Meni je v tem letu mila zima omogočila, da sem opravil kar lepo število suhih km (sicer bi bil na tekaških smučeh- letos le enkrat). Tekel sem malokrat, a večje razdalje. Tako sem spremenil odnos do razdalje in si nabral dobro bazo za uspešno nastopanje na tekmovanjih, ki so sledila. Nastopil sem na 11 tekmah, skoraj povsod bistveno popravil lanske rezultate, razmeroma uspešno nastopal v Gorenjskem pokalu, izboljšal vzdržljivost in klance (ki se jih še vedno bojim)...Za piko na i sem popravil lanski rezultat na GM 4 občin za 26 minut in se prebil na 14. mesto. V začetku leta si nisem postavljal nobenih planov, cilj je bil pač teči, tekmovati, kakorkoli že. Z doseženim sem več kot zadovoljen :D

LP,Vencelj
Uporabniški avatar
 Miha65
Tecem tretje leto, pretekel polmaraton v Radencih in tri 21tke v Ljubljani.

Lani cilj LM okoli 2 uri ni uspel. Spomladi sem imel hujso poskodbo kolena in sem ga sploh komaj pritekel do konca v poraznem casu.. Koleno se je nasreco pocajtalo in zdaj tecem brez problemov.

Letos cilj 10tka pod uro in LM okoli 2 uri.

Delam na tem, a mam velik "ruzak" in se boj lastnih interesov se z drugimi sporti (kolesarjenje, morje, plavanje, ribolov), ki mi polnijo zivljenje.

Casa je se dovolj ceprav pasem ze v 40+ :-)
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, moji letošnji tekaški cilji so malo zaviti v meglo :shock: :oops: vsaj po rezultatski plati, saj se mi ves čas zdi, da lovim lanskoletno formo, pa je ne morem ujeti :cenz: :bum: :wc: tako, da mi je glavni cilj predvsem ostati brez poškodb (brez takšnih in drugačnih sindromov), tako, da včasih raje treniram malo manj kot malo več, kar se vsekakor pozna na rezultatih! :) Čeprav mi vsem tem treniranjem ni najbolj jasno, zakaj ne morem oziroma zakaj ne treniram vsak dan, saj sem po mojih izkušnjah s samo vsakodnevnim trdim delom dosegal moje najboljše dosežke v teku, pa tudi v kakšnem drugem športu...Ja, sedaj se vsekakor bojim ponovne poškodbe, kar je mogoče po eni strani dobro, po drugi pa vsekakor zadeva zavira moj željeni napredek! :roll: :arrow:

No, pa da omenim še dva konkretna - rezultatska cilja v letošnjem letu:
- Izboljševati čase na krajših razdaljah do 10 km, če niso prehudi klanci teči vsaj v tempu 4.00 min/km TER

- Na Ljubljanskem maratonu na teku izboljšati moj dosedanji PB na 21 km, ki je trenutno pri 1.32 :lol:

Lp! :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA