Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 luzr
quote="usmiljeni_brat"]Prihajam iz rurarnega okolja, kjer so prosto lutajoči psi naš žalosten vsakdan. Tekač mojega kova je pri teku po okoliških vash pošteno ogrožen, zato me zanima kako se jim izogniti. Baje da obstaja neka naprava, ki jih odganja. Ali mogoče kdo ve kje se taka stvar kupi?[/quote]

Poglej na tejle strani, direktna povezava ne deluje. Pod varovanje, alarmi hočejo za ta artikel 5€.
Oprema za dom » Varovanje » Baby alarmi, Euro testerji
www.conrad.si
Žepni alarm
Št. izdelka: 750947
Imam podobno nekoliko večjo zadevo, z s svetilko na 9V baterijo.
Tak alarm sicer prav podivjanega psa ne bo odgnal, bom šel poskusiti...

Če se ti ljubi se lahko zanemu psu poskušaš prikupiti s kakšnimi kostmi ali pasjo salamo, starim mesom iz lokalne mesarije, kmetije...
A si razmišljal o kaj bolj drastičnih pripomočkih :? ?

Odlok Mestne občine Ljubljana s pripadajočimi naselji od aprila zelo strogo odreja vodenje psov. Ti morajo biti vedno :!: na vrvici in v primeru agresivnosti opremljeni še z nagobčnikom.
Lastnik je odgovoren za svojega psa tudi na lastnem zemljišču, kakor tudi na javni površini. Če se psičarji ne držijo predpisov jih to lahko stane...

Zelo domiselne nasvete je dala že Maša.

Vkolikor gre za podivjane pse brez lastnika bi morale poskrbeti za to pristojne službe. Kadar je lastnik znan je to še lažje.
V primeru neposredne ogroženosti se je seveda pametno in dovoljeno braniti. Vendar se dandanes prekoračen silobran (tudi nad psom) utegne končati na sodišču.
Dokler ne gre za resnično poškodbo (vgriz) je zelo težko dokazovati, koliko in kako smo se ustrašili nekega psa...

Osebno imam med tekom kvečjemu kak ključ :) . Zelo pogosto imam le dober občutek koliko denarja bom iztožil od kretenskih lastnikov psov.

Sicer imam prijazne pse zelo zelo rad. :D Ne samo tistih, ki sem jih imel, tudi tuje.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Edino kaj vidim tukaj kretenskega je ta tvoj message.

Pravi vzdevek luzr...
Uporabniški avatar
 bobr
Saj je tema tudi z čudnim naslovom. Ko tečem opažam da so vsi psi nagonsko negativno nastrojeni na tekače ki se bližajo njihovem teritoriju. Kako se boš ubranil odvezani mrcini in recimo da še nobenega ni doma pri hiši? Težko in hvala bogu da še nisem imel takega srečanja. Zato osebno raje izbiram traso z čimmanj naselja :wink:.
 BIK
tek_v_snegu napisal/-a:Edino kaj vidim tukaj kretenskega je ta tvoj message.

Pravi vzdevek luzr...

Res se sprašujem kaj je zate tako kretenskega v tem kar je napisal luzr!
Kretensko je tvoje žaljenje nekoga ,ki ga niti ne poznaš!
Napisal je pač svoje mnenje, vsekakor pa mnogo boljše kot so tvoji neumesni posti!
Malo se zamisli nad seboj!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
No potem je se bolj kretensko zaljenje cele populacije ljudi ki so sicer izven tega foruma pa je to lazje in verjetno legalneje v okolici tega foruma...
pac lastniki psov ...no ce bomo pa na kaksnem pasjem forumu pa bodo tam jamrali pa verjetno...
Skratka ce je to delovalo kot zrcalo pa je tudi ok.

No ce mislis da zaljenje nekoga ki ne poznas...verjetno podobno delas.
Skratka enkrat ko prestopis prag kulture komuniciranja na racun nekoga tretjega ...potem se lahko zadeve zrelativizirajo do konca....

Sicer pa upam da ste tudi pri kilometrih in tekih tako umni kot pri lepljenju nalepk o tozadevnih lastnikih psov. Verige zaljenja pa ti vseeno ni uspelo prekiniti. Pase ne?
 ton
Brezzveze, fantje, začeli smo s konkretnimi težavami, ne bomo zdaj tule povzemali ravno tistega, kar nam gre pri psih na živce.

Mi smo doma ravno končali z neskončno groznim slovenskim prevodom Lassie se vrača (koji maraton skozi škotska sela z neizgovorljivimi imeni!) in se lastnikom škotskih ovčarjev že vnaprej opravičujem za posebej sitno nestrpnost, ki jo bom kak mesec izražal do te presnete pasme.
 BIK
tek_v_snegu napisal/-a:No potem je se bolj kretensko zaljenje cele populacije ljudi ki so sicer izven tega foruma pa je to lazje in verjetno legalneje v okolici tega foruma...
pac lastniki psov ...no ce bomo pa na kaksnem pasjem forumu pa bodo tam jamrali pa verjetno...
Skratka ce je to delovalo kot zrcalo pa je tudi ok.

No ce mislis da zaljenje nekoga ki ne poznas...verjetno podobno delas.
Skratka enkrat ko prestopis prag kulture komuniciranja na racun nekoga tretjega ...potem se lahko zadeve zrelativizirajo do konca....

Sicer pa upam da ste tudi pri kilometrih in tekih tako umni kot pri lepljenju nalepk o tozadevnih lastnikih psov. Verige zaljenja pa ti vseeno ni uspelo prekiniti. Pase ne?

Ne morem si kaj da ti nebi odgovoril! Če sem že koga žalil sem žalil samo tebe ker si me pač sprovociral z zame neumnimi posti! Ne vem kje je iz mojega posta razvidno da sem žalil celo populacijo ljudi! Očitno se moramo vsi strinjati s teboj saj zelo slabo prenašaš kritike! Kar pa se tiče nastrojenosti do psov mislim da jih osemmesečni otrok nima no pa se je v naselju kjer živim par let nazaj zgodilo ,da je pes skočil na voziček in renčal na otroka! Najbrž je otrok kriv kajne, ni bil prilagojen! Dokler je pes na vrvici in je obvljadljiv nimam nič proti, ko pa ogroža mimoidoče naj si bo to ljubitel psov ali pa ne, je to problem lastnika psa in najboljša vzgoja za njih je udarec po žepu!
Uporabniški avatar
 Wega
Kaj pa vem: jaz pa sedaj konkretno po kakih 50, 60 kratnem teku po PST še niti enkrat nisem imel težav s psmi, no, izvzeto je srečanje s čivavo ki bi jo kmalu po nesreči pohodil, ker je bil polmrak.

@zlopi: pameten komentar za razgrete buče. ;)
Uporabniški avatar
 shash
To Zlopi, še mal snega bi bilo še malček boljše za hlajenje vročih glav.

LP
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Predlagam da admin postavi besedo kretenisticni , kretenizem v seznam besed, ki so prepovedane oz. se pri post transakciji taksnega posta avtomaticno zamenja s kaksno ljubkejso besedo kot je to recimo za scenarije kaksni tezjih besed.

Kar se tice otroka mi je zelo zal da se te je to zgodilo .

Spomnim se ko je nas otrok bil majhen so se tovrstne situacije drugace resevale. PRedvsem pa smo bili preventivno pazljivi z otrokom ko je bil v blizini tujega psa. Ne gre za to da bi testiral lastnika ali obvlada psa ali ne ampak da za otroka poskrbis. Ker v tem primeru ce ne poznas nevarnosti je sigurno da se postavis drugace. Se pa strinjam da je to svobodna dezela in da si lahko zahtevamo varnost. Ampak kaj pomaga ce ne znas oceniti situacije?

Veliko nas veliko dela s psi in imamo in otroke in pse.

Edini greh ( krete...? ) bi lahko bil da je pac pes ki bi bil sicer obsojen na
ubijanje ali na zivotarjenje v kletki da pac smo ali so vodniki psa.

Psi pa bodo se dolgo z nami. Taksni in drugacni in bo treba z njimi delati.
Uporabniški avatar
 mare
Ej tek v snegu veš česa ne razumem. Kako da so lahko ljudje eni kretenski in eni ne, lastniki psov pa po tvoje ne morejo biti kretenski. Ali bi po tvojem en kretenski človek (po tvoje npr. luzer) postal nekretenski v trenutku, ko bi si kupil psa? In potem obratno, ko lastniku recimo pogine pes rata kretenski.

Da bo stvar popolnejša, naj ti povem še kaj pomeni beseda kretenski. To je telesno nerazvit (lahko tudi duševno) zaradi nedelovanja žleze ščitnice.
 luzr
Dragi sotekači, če komu ni kaj prav, lahko to pove.
Predvsem sem hotel svetovati kaj narediti v primeru srečanj s preveč agresivnimi psi. Sem pač pripomnil nekaj o lastnikih. Mišljeni so bili neodgovorni, samoljubni in podobni!
Moj namen ni bil žaljiv odnos do resničnih oseb s posebnimi potrebami. :(

Usmiljeni brat potrebuje očitno konkretne nasvete, zato mu jih dajmo. Ostala pregovarjanja je možno opraviti preko zasebnih sporočil ali v mnogih pasjih temah. Tam bom ob priliki tudi opisal določene prigode...

Tisti verbalni prenapeteži, ki bi radi vedno imeli svoj prav v določenih temah, se lahko oglasijo na kakšnem treningu. :) Tam bomo videli kdo je najglasnejši. :)
Uporabniški avatar
 gera
Tile razgovori so res čisto brezveze, ker ne vodijo nikamor. Psi so pač del tega sveta kot tudi vse druge živali in ne moremo se pretvarjati, da smo mi vredni nekaj več, ker smo ljudje. Jaz imam sicer s psmi pozitivne izkušnje že od otroštva in so mi zelo pri srcu, mi pa gredo na živce nekatere druge živali, še bolj pa določeni ljudje. Sploh takšni, ki se obnašajo, da se ves svet vrti okoli njih in da so več vredni od ostalih.
Ampak žal smo vsi na istem planetu in treba se je sporazumeti. Agresivnost psov je žal zgolj posledica vzgoje in okolja (delno tudi genov), zato ne moremo posplošiti, kako se do določenega agresivnega psa obnašati. vsekakor ne smemo bežati in kazati strahu, najbolje pa je poskušati ignorirati. Vsaj tako naredim jaz, če vidim, da se pes čudno vede. Moja psička pa itak ve, da je najbolje narediti čimvečji krog, če te začne loviti, pa izkoristiš svojo kondicijo :) - no, to pri ljudeh žal ne velja. Pa če vidim psa v gozdu brez lastnika, se raje ustavim in grem mimo peš, ker so nekateri res alergični na tek (verjetno mislijo, da jim bežimo). Solzilec pa sem tudi nosila s seboj, ko sem živela bolj bližje centru, predvsem zaradi napadov psov "nevarnih pasem", pri katerih je en ugriz lahko že kritičen. Nikoli pa ga nisem uporabila, tako da ne vem, če kaj pomaga - pri tistih zelo jeznih verjetno dobi celo kontra učinek.
Uporabniški avatar
 gera
pa še nakaj pomaga - pomirjujoče besede. to uporabljam, če se recimo dva psa hočeta spopasti pa tudi, če kaže agresivnost proti meni. pes namreč posluša ton glasu, pa nekateri tudi besede razumejo. ponavadi čimbolj prijazno: Priden, priden... včasih tudi počepnem in ga prijazno pokličem, po navadi deluje pri nezaupljivih psih, ker jim tako pokažeš, da jim nič nočeš. včasih se kakšen vede, kot da bo skočil vame, potem pa naredim to gesto in pride čisto prijazno, se pusti pobožati in gre potem dalje. pomaga pa tudi to, ker dišim po svojemu psu, tako da me od takrat, ko imam psa, sploh redko kateri grdo sprejme. sem pa opazila, da nasplošno psi bolje zaupajo ženskam, se jih verjetno manj bojijo.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA