hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 športnik
Spanja pred kočo ti res ne priporočam, vkolikor nimaš šotora, namenjenega za ekstremne zimske razmere. Zagotovo pa ne boš kupovala takega za enkrat, ker so zelo dragi...

Sicer je pa še pred kočami v naših hribih prepovedano spat... :twisted:
Uporabniški avatar
 športnik
vanja napisal/-a:V nedeljo smo bili na Mont Blancu!

Ste se kaj aklimatizirali ali ste kar leteli gor proti vrhu Bele gore, kje ste kaj pred Mont Blancom hodili?
Uporabniški avatar
 vanja
Nismo se nič aklimatizirali, zato smo tudi izbrali najlažjo varianto. Seveda ne pravim, da je bilo to modro :D Sama sicer nisem imela posebnih problemov z višino, razen lažjega glavobola in, seveda, pospešenega dihanja. Res pa je, da smo sicer vsi precej dobro kondicijsko pripravljeni (recimo, prejšnji vikend smo oddelali tole turico 8) ).
Uporabniški avatar
 MitjaG
Če želite rezervirati spanje na rif. du Gouter lahko pokličete direktno na 00 334 50544093. Rezervirati je treba čimprej, spanje za člane PZS stane 12,9EUR, kar ni veliko v primerjavi z npr. 1,5litra vode ki stane 5 EUR.
Srečno
Uporabniški avatar
 gera
hvala za info
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
MitjaG napisal/-a: Rezervirati je treba čimprej, spanje za člane PZS stane 12,9EUR, kar ni veliko v primerjavi z npr. 1,5litra vode ki stane 5 EUR.
Srečno

Klical ravnokar za rezervacijo pa so mi rekli da je polno ves julij in avgust.Ampak ko bomo prišli v Chamoni naj pokličemo.Tako mislim, da ne bo problema prespati.
Se bomo pa francoza naredil v franciji.
:wink:
Ma mutijo ti francozi kot znajo samo francozi :lol: :lol: .
Skratka vidimo se na vrhu mont blanca
ČAO!
Uporabniški avatar
 še1PR
Tomaž, en hint!
Tudi nam so 2001 isto rekli. Potem, ko smo bili pa tam (Gouter) in namignili, da bomo tudi zajtrk plačali... nas je pa nekaj dobilo prostor na skupnih ležiščih, nekaj pa na armafleksih v jedilnici...
Denar je sveta vladar....
Morda uspe na ta način tudi vam.

Srečno!!

Vanja in Mitja! Bravo!! :)
Uporabniški avatar
 Cveto
Lep pozdrav!

Tudi jast in nekaj kolegov mislimo iti tm 9.avgusta, nisem sicer zasledil, kdaj greste vi.
sicer pa res ne vem kako bomo mi z rezervacijo. Predlani nismo sploh nič klicali, pa smo spali po tleh.
Upam, da bo letos podobno.
No ja jutri pa gremo na grossglokner.
bom kasneje kaj opisal.
lp
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Cveto napisal/-a:Lep pozdrav!
Tudi jast in nekaj kolegov mislimo iti tm 9.avgusta, nisem sicer zasledil, kdaj greste vi.
sicer pa res ne vem kako bomo mi z rezervacijo. Predlani nismo sploh nič klicali, pa smo spali po tleh.
Upam, da bo letos podobno.
No ja jutri pa gremo na grossglokner.
bom kasneje kaj opisal.
lp

Mi mislimo štartati 27 julija zvečer ob 24h predvidoma iz postojne kjer naj bi imeli zborno mesto.
Lahko se pridruži še kak kandidat za čestitke :lol: .
Več nas bo bol bo obarvano s slovensko zastavo :wink: .
Ja denar je pa res vladar v takih primerih.Ampak bomo že spali če ne pa po tleh ko francozi.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Cveto
Evo Großglokner je uspel.
Štartali smo iz Kalsa, mimo koče Locknerhutte naprej po desni poti direkno do Erzherzog-johann-hutte 3454m. do sem smo rabili slabe 4ure, smo mel kr hud tempo. za naskok na vrh pa smo šli samo 4je, saj je imel en član velike žulje in je pač počakal pred kočo.
na gori je blo precej navez kot vedno, zato je treba večkrat čakati na mestu, da gre naveza ki se vrača mimo, saj je povsod izredno malo prostora. Zato nas je Grega čakal spodaj kar 5 ur in bil že malo v skrbeh.
Od koče pa do Kalsa pa je kar letelo, saj smo bili na parkirplacu v dobrih dveh urah, pa še zasluženo pivo smo spili pred Locknerhutte-jam.
Po 14ih urah smo bili spet pri avtu. Res lepa turca. pa še čudovito vreme

Tako da sem vidu, da so fantje res kondicijsko kar prispravljeni na M.b
Samo Grega bo moral nabaviti druge čevlje.
Glede višine pa nevem kako jo bo kdo prenašal.

Upam da me obvestite o razmerah in situaciji v koči ko se vrnete iz M.b.

L.p. Cveto
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Lahko bomo poročali direktno iz samega Mont Blanca :lol: , če bomo lahko.
No ja prvo moramo priti na sam Mont Blanc.Sedaj gledam je vreme gor poetično sončno v Chamoniu je danes bilo 30 stopinj noro, zjutraj pa čarobnih 6stopinj.
Tako upam da bo zdržalo vsaj do takrat ko gremo mi gor.
Pol pa seveda poročamo kako in kaj.
Komaj čakam da se povzpnem tja gor, kjer še nisem bil.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Cveto
Ja upam da boste imeli res tako vreme, to bi bla pol res zmega.
Sm tud sam gledu, pa učer je blo isto lepo.

Ja veliko sreče, naj vam uspe.

LP Cveto
Uporabniški avatar
 adrian
Ojla,

Cveto, včeraj 15.7 sem bil solo na Grossglocnerju, brez kakršne koli naveze ali vrvi. Z Malega Glocnerja je kar zastrašujoč pogled proti velikemu vrhu in prehodu med njima. Bilo me je pošteno strah kako bo šlo dol, pa je kar šlo. Edino kar je sitno ko moraš čakati da se naveze prestavlajo od kola do kola. Z vremenom sem imel neverjetno srečo, na vrhu jasno in brez vetra.

Za vzpon sem rabil slabih 8 ur za dol pa 5. Na spodnjem delu ledenika, oz ostanka snežišča se popoldan sneg toliko zmehča da skoraj plavaš. Za srečo sem še nekje na spustu sončna očala zgubu :?.
Uporabniški avatar
 Cveto
Čestitke Adrian!

A ti si šel tud iz Kalsa?
Ja dobr, da si šel brez vrvi in solo. Res je lagodnejši občutek, če veš, da si varovan. Se pa strinjam s tako,da je tist del res zastrašujoč. kolegica je tm hodila, kot vrvohodec :D. Tista stenca naprej res zgleda težavna, vendar so kar dobri oprimki narejeni v njej. Jast sem tam leta 2005 obrnil, ker sm mel slabe dereze in jim nisem popolnoma zaupal. gor bi šlo dol pa mi ni blo jasn kako. No ja zdej sm bil na vrhu že dvakrat in mislim da se za dol še vedno nebi upal brez vrvi
Kapo dol.

L.p Cveto
Uporabniški avatar
 adrian
Zdravo,

Ja iz Kalsa sem šel.

To sem bil drugič na vrhu, ko sem bil prvič gor sem bil v navezi. V slabem vremenu megli in vetru si nebi upal gor brez vrvi, tako sem imel pa res idealne razmere in sem si rekel, če mi danes ne uspe mi ne bo nikoli.
Dober trening za Mont Blanc ki je tehnično lažja gora, ima pa višino. Če nam letos uspe priti gor (oziroma nam bo uspelo :) ), potem bom verjetno že drugo leto šel na Belo Goro tudi solo.

L.P.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA