Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Ponavadi tečem po gozdnih poteh, kjer je kar nekaj korenin. In v povprečju 1x mesečno (tečem 3 krat tedensko) se mi uspe čez kakšno korenino tako spotakniti, da pristanem na kolenih, zadnjici ali pa se ulovim na dlani. Kakšnih posebnih poškodb pri tem sicer ni, saj so tla precej mehka, le kolena si včasih malce oddrgnem na kakšni drugi korenini. Tudi to ni problem, z izjemo poletja, ko se moram na ta račun odpovedati krilu :(.
Nekaj časa sem še upala, da gre bolj za začetniško težavo, ki se bo sčasoma polegla, ampak nič kaj ne kaže na to. Enostavno občasno pristanem na tleh (če imam skrajno smolo v kakšni blatni luži), pa če sem še tako pazljiva. Zanimivo, da mi do sedaj ni uspelo uničiti še nobenih pajkic, ki jih ravno zaradi mojega 'padalstva' v glavnem nosim v 3/4 ali kar dolgi varianti. To sicer malo zaščliti kolena, a nikakor ne dovolj.

Res me zanima statistika..sem res grozno nerodna, ali je podobno tudi pri drugih?

Lep pozdrav
Andreja
Uporabniški avatar
 vencelj
Tudi meni tek po gozdnih poteh in stezah "leži", pa tudi problemov s spotikanjem v glavnem nimam. Vsake nekaj let se mi zgodi, da zaradi nepazljivosti zvijem gleženj (nevarnost predvsem v spustih), ugotovil pa sem, da se to zgodi takrat, ko nisem popolnoma skoncentriran na teren pred sabo. Med tekom začneš razmišljati o drugih stvareh, te zmoti kaj iz okolice, nevaren je tudi zadnji del poti ("sedaj sem pa na cilju" in koncentracija popusti). Da bi se pa spotikal kar tako...?
Sicer je pa bolje, da sem tiho glede tega; da potrkam na les in upam, da se jutri v Kropi ne bom spotaknil sredi asfaltirane ceste... :wink:
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Pravzaprav se tudi meni to zmeraj zgodi proti koncu, ko sem že utrujena in tudi skoncentrirana nisem več dovolj. Najbrž ne bi bilo slabo, da bi si vse skupaj organizirala tako, da bi bila zadnja četrtina izven gozda. Ampak glede na to, da se mi je v resnici že uspelo spotakniti tudi sredi asvaltirane ceste, se najbrž tega nikoli ne bom čisto znebila :(.

Lep pozdrav
Andreja
Uporabniški avatar
 zdejan
Jaz v glavnem lahkotne teke tečem skozi gozd, kjer sem doma. In na nekem mestu na moji priljubljeni progi so dve korenine. Sem se že dvakrat spotaknil na natanko istih dveh koreninah, zletel tako, da je bilo groza, tako da sem se jih do sedaj dobro zapolnil, kje sta. To pomaga. Če pa bi čez gozd tekel hitro, bi se pa tako menda čisto sesul.
Uporabniški avatar
 Miha65
Po gozdu redko tecem, ker imam veliko tekov ponoci in takrat vseeno ni varno, da bi se vsakic pobil... Imam pa zato v Tivoliju kup prog in stez, ki so vecinoma lepo zglajene in olajsajo vecerne napore oci.
Se pa vseeno zgodi, kot je rekel ZDEJAN, da imas eno zadevico, ki ti vecno greni dobo voljo na istem koraku. Tam na eni potki je nekje na desni tretjini ven sterlec mejnik ali nekaj podobnega. Vse okoli gladko, tisto pa ene 5 cm ven gleda in enkrat se mi je prijatelj skoraj razletel, ko se je spotaknil.
Kadra tecem tam mimo imam cmok v grlu in visoko dvigujem noge. Do sedaj je pomagalo.
Uporabniški avatar
 gera
ja, nič se ne sekirat. moj fant je taka neroda, da se vedno nekaj spotika, ko teče po gozdu, da je prav čudno, če so superge (gojzarji in drugi čevlji) po prvem mesecu še vedno celi. pravtako se mu to dogaja kadar ni pozoren, sicer pa je v drugih stvareh veliko bolj spreten (npr.plezanje). jaz se na tvojem mestu tudi krilu ne bi odrekla, ker na prvem mestu je počutje. jaz sem tudi prišla s plezanja s čisto modrimi koleni in opraskanimi koleni, pa vseeno nosim krila in kratke hlače. ja, pa on tudi nehote po ubogih polžih stopa, ampak tukaj nimaš kaj, malo več pozornosti in to je vse. pa ne se ozirat na to, kaj bodo drugi rekli, če te vidijo malo potolčeno...
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Gera, pri tem s krilom in potolčenimi koleni pa sem sama sama sebi ovira, saj se pogledam v ogledalo in se mi zdi, da izgleda precej čudno. Kratke hlače pa sploh niso problem; se mi zdi da tam tudi obtolčena kolena čisto v redu izgledajo :).

No sedaj mi je vsaj malo lažje, ko vem, da nisem edina takšna neroda. Zadnje dni poskušam na kritičnih delih posebej paziti, oziroma jih pretečem najprej, ko sem še spočita. Morda pa bo kaj pomagalo :D.

Lep pozdrav
Andreja
Uporabniški avatar
 lunca
Jaz sem lani jeseni tekla po ustaljeni progi v Tivoliju, naletela na korenino, na katero prej še nisem nikoli, in ubrisala na levo koleno z vso močjo. Še danes so vidni sledovi, pa bo kmalu eno leto od tega in tudi jaz skorajda ne morem obleči krila (no ja, itak jih načeloma sploh ne nosim). Po moje se mi bodo brazgotine poznale za zmeraj :(
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Sicer nima neposredne zveze s to temo, ampak ker govorimo o teku in o krilih sem se spomnila še na to.
Zadnjič sem ugotovila, da obstaja krilo za tek :D :shock: in da v ZDA to niti ni nekaj eksotičnega. Izgleda pa npr. tako (Google najde še kar nekaj drugih strani na to temo): http://www.nbwebexpress.com/detail.asp?style=WRSK5010

Ideja se mi sicer zdi na prvi pogled skrajno čudna, ampak po drugi strani je res, da tudi teniške igralke nosijo krila. Vsekakor mislim, da se pri nas kaj takšnega zlepa ne bo uveljavilo :-).
 svajgerbranko
Pri teku po gozdnih poteh sploh če so po tleh korenine in ,da je še mokro je lahko kar nevarno,če se ti spodrsne,zato je najbolje,da tečeš po takem terenu,ko je teren suh,sicer je bolje,da si za rezervo poiščeš bolj ravninsko gozno pot,jaz v Mariboru veliko tečem okoli Pekerske gorce krog je dolg 1400.m in ga rundam po par krat, ni prometa potka je ragibana,in po 1000.in nekaj krogih sem se spotaknil samo enkrat.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
AndrejaR napisal/-a:Zadnjič sem ugotovila, da obstaja krilo za tek :D :shock: Vsekakor mislim, da se pri nas kaj takšnega zlepa ne bo uveljavilo :-).

Na lj. maratonu sem tekel za enim dekletom v krilu in še nekje drugje pa se ne spomnim kje. Bilo je kar zanimivo, tako da jaz osebno tako modo podpiram :)
Uporabniški avatar
 50cent
DuleKTKV napisal/-a:Na lj. maratonu sem tekel za enim dekletom v krilu...

Seveda ti potem kar odenkrat ni bilo več važno, kakšen čas boš dosegel, ker si imel dobro pozicijo :lol: :lol: :wink:

Lp :)
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Se pravi, da krilo ni dobra ideja če nisi pristaš tistega, da cilj opravičuje sredstva. Če namreč pritečeš prva v cilj se nato lahko do konca življenja vprašuješ ali je bilo to zato, ker si res tako dobra, ali zaradi oblečenega krila :lol: .
Uporabniški avatar
 mirko1
kako dolgi pa so tvoji teki? jaz , ko imam tek daljši od 1 ure, vzamem s seboj rozine ali kaj podobnega, pred tem pa se mi je tudi meni dokaj redno dogajalo , da sem se spotaknil, pa ne zaradi nerode ampak pomankanja moči, ter koncentracije. torej po pretečenih cca 50 min, pojem pest rozin ali musli,... deluje.
lp, mirko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA