področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
V letošnjih (2007) izdajah revije Polet opažam manj člankov o tekih. En do dva članka, nekaj več je kolesarstva. Sicer nimam lanskih revij, po spominu se mi zdi da je bilo več tekaških člankov, tudi več prispevkov oz. reportaž iz tekov.
Da se razumemo, preberem celo revijo, pa mi vseeno še nekaj manjka.

Kakšno je mnenje ostalih?
Uporabniški avatar
 mirko1
letos so tudi ukinili vabila na športne prireditve, ki je bila na zadnji strani.škoda, pogrešam. so se pa dobro skomercializirali z klubom polet. biznis je biznis.
lp mirko
Uporabniški avatar
 RoKo
Tudi to pogrešam. Je bilo lepo pregledno za cel teden. Res da se vse da dobit na netu, pa vseen.
Uporabniški avatar
 husein
OK, vidim, da nisem edini, ki me moti letošnji Polet. Odkar je urednik Kališnik, se je revija precej spremenila. Včasih je bil Polet res bolj namenjen tekačem oz. športnikom nasploh, sedaj pa se pojavljajo članki, ki nimajo nobene zveze s športom. Če bi me zanimalo kako drag in oh in sploh je nek bmw, bi kupil Avto moto revijo recimo ipd. Razumem, da z leti nekako zmanjka idej. lahko bi objavili tudi kak tuj članek iz kake športne revije, konec koncev je bil Polet revija namenjena ljudem, ki se radi gibajo in živijo zdravo.
Moja opažanja.
 Marinka
Tek je v zadnjih letih postal izjemno zanimiv za širši krog ljudi - konec koncev to dokazuje povečana udeležba na rekreativnih prireditvah. Del zaslug za to gre gotovo tudi prilogi Polet in njeni ekipi. In seveda tudi Tekaškemu forumu! :lol: Tek pa ni edini šport, za katerega se ogreva vse več Slovencev. Eden takih je kolesarstvo, kateremu je letos v prilogi namenjeno res veliko prostora. Pa tudi drugim športom, ki jim želijo posvetiti več pozornosti - tudi glede na sezono (potapljanje, tek na smučeh). In s tem ni nič narobe. Moram priznati, da me članki o kolesarstvu na nek način vzpodbujajo, da bi se na kolesu preizkusila tudi sama. In enkrat se bom! Tako kot so me pozimi 2003/2004 navdušili za tek (sploh članek Bojana Knapa Novo rojstvo, svetost teka). Če pa mi manjka kakšna informacija ali napotek, ki je potreben za moj tekaški napredek, potem doma pobrskam po shranjenih straneh Poleta (od marca 2004), internetu ali kar pogledam po bogato založenem arhivu Tekaškega foruma. :wink: Vedno se najde kaj uporabnega, le da zdaj te napotke berem drugače, saj nisem več tekaška začetnica.
 ton
Kva se pa ti sploh javljaš, Marinka? Delo jasno in glasno trži svoje priloge (majke mi, na TVS) tako, da je v četrtek Polet za moške in pika. Punce imate v torek Ono in pa v nedeljo prilogo z recepti.

Matr so vosli. Polet je pa s Tadlovim odhodom res izgubil. Škoda.
Uporabniški avatar
 RoKo
Tisto z recepti je OK tud zame, ni pa to stvar te debate. Saj tud punce tečejo in kolesarjo, pa tud kakšen od nas zna kaj skuhat. Imam te priloge spravljene. Vsaj zadnjo.
Tud o kolesarstvu ni napisanega dost več kot o teku. Kot sem že omenil, preberem vse, dobr, golfa verjetn ne mislim igrat, potapljanje je rizičen in drag šport, potopisi, reportaže OK, ocena čevljev, copat in koles tud OK.
Članki so zanimivi za prebrat, da se pa gremo zdaj dirkat, golfat, točat u globine, je pa stvar zmožnosti vsakga posameznika.
 zupi
S prihodom novega urednika Polet ni več takšen kot je bil. Tudi meni se zdi slabši.
Uporabniški avatar
 si05400
Sam nisem gotov ali je polet dober vsaj zato, ker popularizira rekreacijo ali ga je treba kritizirati, da bi se izboljšal?

Odgovor je enostaven, če ga je treba plačat ga je treba kritizirat, da se izboljša.

Zanima pa me kakšne predloge za izboljšavo bi lahko TFjevci predlagali?
Recimo v obliki
* seciranje ene številke v obliki predloga za spremembo
* v obliki predlogov iz glave. Tega več tega manj in zakaj.
* v obliki revolucionarjev. Zamenjajte Kališnika!
* kak drug predlog?

V končni fazi je clj Dela prodati čimveč številk Poleta, ki je priloga Dela se pravi Dela na Poletov dan. Bodo že poslušali tekače, če imajo kaj za povedat.
Seveda tudi kolesarje -> hitro tole pobudo do kolesarjev.
Uporabniški avatar
 pegaz
ton napisal/-a:Kva se pa ti sploh javljaš, Marinka? Delo jasno in glasno trži svoje priloge (majke mi, na TVS) tako, da je v četrtek Polet za moške in pika. Punce imate v torek Ono in pa v nedeljo prilogo z recepti.

Matr so vosli. Polet je pa s Tadlovim odhodom res izgubil. Škoda.

Ton,
prosim, drugič napopaj smeškota zraven, preden se lotiš Marinke al pa katere druge tekačice s takšnim stažem in ji svetuješ recepte :)

Da bomo vsi vedli, o čem govoriš.

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 RoKo
si05400 napisal/-a:Sam nisem gotov ali je polet dober vsaj zato, ker popularizira rekreacijo ali ga je treba kritizirati, da bi se izboljšal?

Odgovor je enostaven, če ga je treba plačat ga je treba kritizirat, da se izboljša.

Zanima pa me kakšne predloge za izboljšavo bi lahko TFjevci predlagali?
Recimo v obliki
* seciranje ene številke v obliki predloga za spremembo
* v obliki predlogov iz glave. Tega več tega manj in zakaj.
* v obliki revolucionarjev. Zamenjajte Kališnika!
* kak drug predlog?

V končni fazi je clj Dela prodati čimveč številk Poleta, ki je priloga Dela se pravi Dela na Poletov dan. Bodo že poslušali tekače, če imajo kaj za povedat.
Seveda tudi kolesarje -> hitro tole pobudo do kolesarjev.

Predvsem to- na začetku je bil Polet, ki je populariziral rekreacijo.
Tudi sedaj bi moral vsebovati več člankov o rekreaciji za navadne ljudi, za začetnike, za tiste ki se nekoliko boječe lotevajo, pa seveda tiste ki si želimo teh stvareh vedeti vsak dan več. Tud kakšen intervju več z športniki in tudi rekreativci ne bi bil odveč. Testi copat, čevljev in koles, smuči naj ostanejo, še kaki testi raznoraznih energijskih ........
Tudi če bi bil za dve strani debelejši, nič zato.
Pa kakšna naslovnica od lani-za spremembo.

A je urednik res vsega kriv?
 mojA
Polet je bil res udaren prvi dve leti svojega izhajanja. Ter resnično kvalitetna priloga tam do 2004 . Kališnik je prav gotovo človek na mestu in ne verjamem, da je krivda samo njegova, da je Polet postal precej slabši. Članki nekaterih novih sodelavcev, avtotrjev, avtoric so naravnost bedni. Delujejo mi kot mašilo. In o tem bo moral urednik razmisliti pa še o marsičem...
Očitno so se izpeli ... pa se poskušajo nekako promovirati s t.i. Klub Polet, plehka komercialna finta, ki novači naivne začetnike ... poskus, da se zadeva nekako oživi, osebno se mi zdi brez veze
Meni osebno Polet ni več všeč - , ker me predvsem zanima tek, o teku pa kaj dosti ni več v prilogi. Mogoče je bilo pa zanimivo za bralce tudi to, da so bile izžrebane tekaške ekipe in tudi bolj spremljane. Kvalitetni strokovni sodelavci, strokovni avtorji ...
Nekje je ključ, le poiskati ga je treba znati.... da tekači potrebujemo in pogrešamo Polet, kot je bil.
Uporabniški avatar
 Damijan
Čisto enako, kot piše MojA, se tudi meni zdi.
Uporabniški avatar
 mare
Tudi jaz ugotavljam, da za branje Poleta porabim vse manj časa. Cel kup je nekih čudnih prispevkov. Npr. stran o modi, kjer me prepričujejo, da grem v službo v rekelcu in kratkih hlačah ali japonkah. Kulturna stran prinaša ponavadi nekakšno kulturno ekstravaganco, kateri se večina normalnih ljudi izogne v širokem loku. Božiča občudujem, da je sposoben že več let pisati članke o enem in istem, tistega jamranja o usodi ljubljanskega nogometa pa ne bi več bral. Strip na zadnji strani je pa zame itak že manj zanimiv od reklam.

Polet mi je še vedno cool! :D
 Olinad
Strinjam se z mnenji predhodnikov, čeprav zaenkrat še kupujem Delo ob četrtkih. V okviru kluba Polet je obljubljena tudi revija za člane, katere članki najbrž siromašijo našo priljubljeno prilogo.

Lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA