prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Leon81
Pozdravljeni,

pred časom sem nekje zasledil nekaj na temo različnih načinov zavezovanja copat glede na obliko noge. Morda kdo ve, kje je bilo kaj napisanega o tem? Se vam zdi to sploh pomembno?

LP
Uporabniški avatar
 cvalenti
In kaj je fora temu zavezovanju,ni mi čisto jasno,razen če imaš ful široko nogo ali kako???
Slika
 ŽULJ
še en link:

http://www.newbalance.com/techcenter/lacing.php

Vsi linki kažejo enake načine zavezovanja za enake težave, prav gotovo pa lahko uporabiš tudi nekaj domišljije.

Po mojem mnenju (in izkušnji) je ravno pravilen način zavezovanja tisto, kar lahko reši marsikatero razočaranje, ki sledi prvemu teku v novih copatih.
Uporabniški avatar
 vencelj
Po svoje kar zanimivo. V vseh letih tekaškega staža nisem nikoli pomislil na kake posebnosti pri zavezovanju superg. Resnici na ljubo do sedaj niti nisem imel kakih problemov s tem, pa upam, da se sedaj, ko nekaj novega vem, ne bom začel obremenjevati še s tem. Pri zavezovanju je (meni) najpomembnejše to, da superga zavezana ostane tudi med tekom, sem pa res včasih popustil kak del vezalke zaradi utesnjenosti ali pa katerega zategnil- po potrebi oz. domišliji. To pa v glavnem opaziš pri uporabi in vidiš, kako se posamezne superge obnesejo.
Seveda se obnašaš drugače, kadar imaš težave- takrat iščeš vse možne vzroke in možnosti, da se iz njih tudi izvlečeš.
Uporabniški avatar
 RoKo
Je za probat. Se bomo malo igrali.
 mojA
Preverjeno deluje. Imam stalne težave s palci (črni, konstantno mi gredo dol), vendar kadar si jih zavezujem po diagonali je veliko veliko bolje. Žal sem z novimi supergami pozabila na zavezovanje in takoj se mi je maščevalo - sem ob noht.
PRIPOROČAM!
 Leon81
Hvala za odgovore.

Sam imam precej široko in visoko stopalo. Težava je v tem, da če si copat zavežem zelo močno, me tišči preko narti, če pa si ga zavežem malo bolj raho, se mi nekoliko sezuva, oz. ni popolnoma tesno na nogi. Zato iščem najboljšo možno rešitev...

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA