- 01 Avg 2007, 11:06
Pozdravljeni!
Sem ena tistih oseb, ki preprosto ljubi vročino. Ampak kljub temu v dnevih, ko je 35 stopinj ali več ne tečem. Zakaj ne? Preprosto zato, ker se mi ne zdi pametno. Vsi vemo, kako se nam poviša pulz ob vročih dnevih; tudi sicer je po moje organizem zelo obremenjen. Razmišljam takole: želim si teči do pozne starosti (beri sedemdeseta, osemdeseta leta, če bom dočakala), stara nisem niti trideset, nikoli ne bom vrhunski tekač (v najboljšem primeru bom spodobna rekreativka) pa če še tako treniram na vroče dni, zato hudo vročino vedno izkoristim za regeneracijo in počitek (v preteklosti sem imela že težave s pretreniranostjo, zato sem na to zelo pozorna).
Poleg tega sem med letošnjim vročinskim valom opazila opozorilo o povečanih koncentracijah ozona in o tem, da naj bi aktivnosti v tem času tudi zaradi tega zmanjšali. Ve kdo kaj na to temo?
Tako sem letošnji vročinski teden preživela ob večernih sprehodih, potem me je na žalost zagrabil še križ, ampak nič ne de. Včeraj sem spet tekla, počutila sem se lahko in spočito in pripravljeno na drugo polovico poletja in jesen.
Po moje mi je telo hvaležno. Če ne sedaj pa čez dvajset ali trideset let.
Lep pozdrav!