prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 usmiljeni_brat
Če ti cena ni pomembna imaš najbrž prav. Tole je izvrstna ura, ampak po mojih izkušnjah tile footpodi niti slučajno niso natančni, mogoče po ravnini, da bi pa gledal kolikšne korake delam, ali pa da bi prilagajal način teka zato, da bom dobil natančen podatek o pretečeni razdalji je nesprejemljivo.
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Ne, seveda ni smiselno paziti in spreminjati tehnike teka, da bi bila meritev natančna. Zagotovo pa je v vsakem primeru (GPS ali foot pod) dovolj točna, da lahko spremljaš svoj napredek. No razen če si malce obseden z merjenjem, ampak potem pač tekaš z uro z GPSom na eni roki in z uro z foot pod-om na drugi :D . Sem slišala, da tudi takšni obstajajo in jih malce celo razumem :D.

Seveda pa je tudi cena pomembna. Ampak sčasoma tisto razliko v ceni med novejšim in starejšim modelom pozabiš, sploh če so razlike med modeloma kar velike in zate pomembne.

Lep pozdrav
Andreja
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Še nekaj kar se tiče meritev.

Dvomim edino v Polarjev izračun porabljenih kalorij pri teku. Meni je včeraj in danes izračunalo za moj običajni tek obakrat okoli 750 kalorij, kar se mi zdi preveč, saj sem tekla počasi, ker sem hotela obdržati utrip res nizko. Če na strani Runner's magazina vnesem pretečeno pot in mojo težo je porabljenih kalorij okoli 485, kar se mi zdi bolj realno.

Ne vem kakšno formulo uporablja Polar za izračun, ampak če je kje uporabljen tudi podatek o trenutni telesni pripravljenosti (kakšen max utrip, utrip pri sedenju ali Own zone), potem morda še nimam česa dobro izmerjenega. Ko bom še nekajkrat izvedla oba vgrajena testa bom bolj točno videla kako je s tem. Za vsak primer pa ne bo škodilo, če pojem malo več sladoleda :).
Uporabniški avatar
 boris
Andreja,

me veseli, da si si izbrala ptujski maraton za svojih prvih 21. Se sigurno vidimo. Me pa zanima, ce si ta svoj POLAR kupila pri nas ali si kaj pogledala cez mejo. Zanima me cena, ker sem tudi sam na tem, da kupim nekaj. Moj stara 400-tka je potrebna velikega popravila in mislim, da je čas za kaj novega.

lp
 MajkelNajt
boris napisal/-a:Andreja,

Me pa zanima, ce si ta svoj POLAR kupila pri nas ali si kaj pogledala cez mejo. Zanima me cena, ker sem tudi sam na tem, da kupim nekaj. Moj stara 400-tka je potrebna velikega popravila in mislim, da je čas za kaj novega.

lp

Ok nisem andreja ampak vseeno... Sem lastnik RS400 in zato odgovarjam.. Kupil sem jo @ bubasport.com (vprašaj za popust za člane TF) po vsaj za mene zelo ugodni ceni!
Sem zelo zadovoljen (mam jo nekaj manj kot 2 mesca...), vendar vse bolj razmišljam o prodaji, samo zaradi tega, ker sem v tem času začel tudi kolesariti in bi rabil kako S625x, bi mel raje RS800 ampak je trenutno predraga za moj študentski žep.
Ja in ne vem od kod vam ideja da je serija RS stara... saj pa so jo izdali lansko leto če me spomin ne vara! Tak da tvoja 400 ni stara ali pa si se zatipkal.
Uporabniški avatar
 AndrejaR
boris napisal/-a:Andreja,

me veseli, da si si izbrala ptujski maraton za svojih prvih 21. Se sigurno vidimo. Me pa zanima, ce si ta svoj POLAR kupila pri nas ali si kaj pogledala cez mejo. Zanima me cena, ker sem tudi sam na tem, da kupim nekaj. Moj stara 400-tka je potrebna velikega popravila in mislim, da je čas za kaj novega.

lp

Pri nas je glede popustov tako, da bi dobila v Hervisu 8% (s člansko kartico fitnes kluba Forma, kamor hodim, kjer je že v osnovi 5% popusta), če bi se še malo pogajala mislim, da bi uspela dobiti še kakšna dva-tri procente več.

Druga možnost v MB je Intersport na Ptujski, kjer pa se da priti do največjega popusta z olimpijsko kartico, na katero ti dajo avtomatsko 10%, mislim pa, da bi se dalo dobiti še kaj. RS800sd sicer niso imeli, bi pa jo lahko naročili da si jo ogledam in to brez obveznosti, da jo potem res vzamem.

V Gradcu pa je položaj takšen:

V Kastnerju v centru so mi ponudili vsega 3% popusta na gotovino in ni kazalo, da bi lahko dosegla kaj več. Po telefonu sem se pogovarjala tudi z nekaterimi majhnimi trgovinami, kjer pa tudi ni bilo nikjer popusta preko 8%, seveda pri plačilu z gotovino. No najbrž bi se dalo dogovoriti še za kaj več, če bi osebno šla tja.

Polar sem na koncu kupila v Intersportu v Gradcu, kjer sem dobila 15% popusta, dodali pa so še dve rezervni bateriji in nekaj energijskih ploščic. Znali so mi odgovoriti na praktično vsa vprašanja, pri tem pa se nad nekaterimi bolj tehničnimi vprašanji niso čudili, kot se mi je to zgodilo v Mariboru. Naredili so mi še analizo teka in dali spisek zame primernih copatov, čeprav jih nisem kupila. V glavnem precej so se potrudili (na koncu so bili okoli mene dva prodajalca in še nekdo, ki mislim, da je bil šef oddelka) zato sem se zato odločila da uro vzamem tam, čeprav bi jo morda lahko kje dobila še kakšen % ceneje. Šla pa sem tja v četrtek zjutraj, kar mislim da je bil zelo pomemben dejavnik, saj je sicer trgovina precej polna in prodajalci nimajo toliko časa.

Vsekakor se vidimo na Ptuju :D .

Lep pozdrav
Andreja
Uporabniški avatar
 boris
Hvala obema za odgovor. Si bom tudi sam vzel malo casa in preveril cene. Vsak popust se pri taksnem znesku precej pozna. Glede mojega starega modela, je stara 400-tka, ne vem tocno kaksno ozako so te ure imele spredaj. Imam pa jo ze kaksnih 5-6 let.

Pozdrav
 gs1422
Hallo,

Danes sem kupil SUUNTO T4 in ima podobne sintome s kalorijami kot tale vaš POLAR. Na 10.5 km teku, s časom 47 min 02 sek, povprečnim pulzom 161 (max izračunani 193), mi je nameril 772 kalorij. Vnešeni podatki za izračun pa so bili starost 26 let, teža 82 kilogramov, višina 182 centimetrov, faktor pripravljenosti 7.5 (od max 10). Faktor TE mi je med tem tekom zrastel na 4.4.

Mu je za zaupati?
 sas0
--- če je možno prosim brišite ta podvojeni post ---
Nazadnje spremenil sas0, dne 23 Jul 2007, 21:07, skupaj popravljeno 1 krat.
 gs1422
Na hitro sem naredil še izračun na Runners magazine:

Porabljene kalorije: 850
BMI: 24,75

Torej bo SUUNTO-ov izračun skupaj s HR-om verjetno držal. :)

P.S.:
Ker je kolega navedel ceno pa naj bo še moja: SUUNTO T4 Black Volcano - HERVIS + Kuponček iz Mariborskega NES-ovega teka = 161,70€.
 sas0
moram priznati, da tudi mene že zelo srbijo prsti po nakupu tako, da sem malo pogledal okoli po netu in nekako zbil skupaj tole tabelo za Polar RS400:

bubasport 220,96 € -> *208€
tomas sport 208,00 €
prosport 209,93 €
maraton 229,00 €
veb company 229,90 €
kolesarski center 247,00 €
agp pro 260,39 € -> *247€

naj opomnim! cene so take kot so predstavljene na netu (vključno s popustom), kar pomeni, da je možno, da je kje cena nižja (še kak dodatni popust ali pa morda stran ni obnovljena,...) ali pa tudi višja (recimo ni vštet DDV in to ni na strani dovolj točno prikazano,...). ko dobim še kako dodatno povratno informacijo preko emaila o bolj točni ceni pa tabelo zgoraj še obnovim (upam, da je ok posredovat te podatke :roll: in da bodo kumu prišli prav :wink: )

*tako, dobil sem par odgovor prodajalcev preko emailov, v večini so cene ostale enake, bubasport in agp pro pa sta pokazala še malo lepši obraz z še malo lepšo ceno :wink:
Nazadnje spremenil sas0, dne 27 Jul 2007, 08:12, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Ja sem ravno mislila napisati, da za tvojo težo ta poraba sigurno drži. No pri mojih 52kg, bi pa bila takšna poraba rahlo visoka :D.

Sem pa danes, potem ko sem znova naredila OwnZone test, dobila tudi mnogo bolj realne rezultate, kar se tiče kalorij :).

Sašo, ceno pa se po mojih izkušnjah da malo znižati šele ob 'osebni prisotnosti'. Pa kakšna omemba plačila z gotovino veliko pomaga.
Si siguren, da boš tudi dolgoročno zadovoljen s Polarjem brez foot pod-a? Mislim, da je ravno meritev razdalje in hitrosti tisto, kar je pri teku najbolj zanimivo...no vsaj meni.
 sas0
gs1422 napisal/-a:Danes sem kupil SUUNTO T4...

Lahko vprašam zakaj si se odločil za ta tvoj model. Sam sem namreč trenutno v dokaj veliki dilemi glede tega :oops:

PS: zakaj imam občutek kot, da so cene neka tabu tema? :D

AndrejaR napisal/-a:Si siguren, da boš tudi dolgoročno zadovoljen s Polarjem brez foot pod-a? Mislim, da je ravno meritev razdalje in hitrosti tisto, kar je pri teku najbolj zanimivo...no vsaj meni.

Res je da nisem imel še nobene ure ali kaj podobnega tako da ne vem kako je teči s temi stvarmi, vendar kakorkoli obrnem in premislim zadevo osebno enostavno ne vidim potrebe in smisla po merjenju razdalje in hitrosti. Za enkrat tečem vedno po nekaj poteh katerih približno dolžino poznam, samo hitrost pa si bom lahko nekako lahko odmeril s časom (za enkrat ne počnem niti tega :) ).
 gs1422
Hallo,

1.) Prva je karakter, ko so vsi šli študirat ekonomijo, sem šel jaz na mehatroniko, ko so vsi vozili avte sem jaz vozil motor, ko so vsi poslušali "turbofolk" sem jaz poslušal metal in ko vsi navijajo za Polar sem jaz šel na SUUNTO.

+ Dobre izkušnje kolegov s podočja potapljaških računalnikov SUUNTO.
+ Ca. 20% nižja cena napram primerljivemu Polarju.
+ Primerljive funkcije napram primerljivemu Polarju.
+ Bojda drugačna tehnologija merjenja pri Foot POD-u napram Polarju.
( Mertive naj bi se vršile, ko je noga v zraku in ne ob stiku s tlemi,
zajemal naj bi se vsak tresljaj)

Če pa je tvoje vprašanje letelo na izbor med SUUNTO-jevimi modeli, sem se odločal tako, da sem iskal "računalnik" izključno za tek (z drugimi športi se ne ukvarjam več). Izbor je torej T1, T3, T4, T6.

T1 - vstopni model, malo funkcij, želja po nekaj več,
T3 - dejansko to kar sem po funkcijah iskal, skoraj sem se odločil,
T4 - enak kot T3 s tem, da ima še elektronskega COACH-a. Glede na to,
da so mi rezultati začeli upadati in zaradi poklicne deformacije
zaupam, elektronskim trenerjem, sem se odločil in bom poizkusil
trenirati po tem kar bo predlagal silicij.
T6 - zaradi cene ga nisem niti pogledal.

2.) Cene so tabu tema morda zato, ker začne " NLB KLIK" sredi meseca utripati rdeče. :)

3.) Prvi tek z elektroniko me je navdušil. Verjetno psiha dela svoje, ko vidiš rezultate "real time". Razdalje tudi meni izmeri sopotnik s kolesom. Potem si zapomnim pri katerih grmih je potrebno zaviti in to je približno to. Povprečno hitrost pa so me v šoli naučili izračunati. :) Za firbcat si bom pa vseeno omislil še foot poda (pri naslednji plači). :)
Uporabniški avatar
 AndrejaR
gs1422 napisal/-a:Hallo,

1.) Prva je karakter, ko so vsi šli študirat ekonomijo, sem šel jaz na mehatroniko

+ Bojda drugačna tehnologija merjenja pri Foot POD-u napram Polarju.
( Mertive naj bi se vršile, ko je noga v zraku in ne ob stiku s tlemi,
zajemal naj bi se vsak tresljaj)

Sicer ni bilo namenjeno meni, ampak bom vseeno odgovorila :).

Kot mehatronik bi seveda lahko kaj več napisal o različni tehnologiji merjenja in zakaj bi naj bila ta od Suunto-ja boljša. Si morda kje uspel najti kakšne konkretne tehnične podatke ali teste na podlagi česar bi se to lahko sklepalo? Zagotovo so v obeh primerih uporabljeni pospeškometri, razlike pa so najbrž samo v njihovi kvaliteti in nadaljnjemu izračunu.

Glede povprečne hitrosti pa seveda ni problem izračun. Upoštevati pa moraš, da morda koga zanima tudi podatek, kakšna je njegova maksimalna oziroma minimalna hitrost, ter kako se le-ta spreminja glede na pretečeno razdaljo oziroma strmino poti (kar dobiš z zadnjim Polarjem).

Upam, da še zmeraj poslušaš metal. Kakšni Children of bodom ali In Flames znajo kar pomagati pri dvigu povprečne hitrosti :).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA