Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Vreme
Res je. Upajmo, da bo letos uspelo Inotu organizirati štenge, nekaj je kolikor vem že delal na tem.

Kar pa se tiče Mariborskega maratona je za moje pojme sramota, da v mestu pod Pohorjem ni! Maribor bi moral imeti takšno prireditev in bi bil že čas da se kot tak tudi udejani, pa makar da ga bomo sami organizirali.

Bi pa poudaril, da bi tak tek moral biti po mariborskih ulicah ne pa kje izven mesta. Prvi korak bi lahko bil že mogoče letos v obliki neuradnega teka. Mislim, da bi zadostoval kar tek na 10km oz mali maraton.

Mariborčani in okoličani a smo pripravljeni na tak korak???
Uporabniški avatar
 miro
Ero, mislim,da lahko kar pričnemo konkretneje razmišljati o naši dolini, mogoče bi pomagal celo zavod za šport,pa miro, pa fotr, pa BoF,pa mladinski center, pa mogoče še kdo.
torej se dobimo na kakšnem teku, pa dorečemo stvari in razdelimo zadolžitve.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Vreme napisal/-a:Bi pa poudaril, da bi tak tek moral biti po mariborskih ulicah ne pa kje izven mesta. Prvi korak bi lahko bil že mogoče letos v obliki neuradnega teka. Mislim, da bi zadostoval kar tek na 10km oz mali maraton.

Mariborčani in okoličani a smo pripravljeni na tak korak???

To je vsekakor super ideja in poznam kar nekaj ljudi, ki bi se takšnega teka udeležili, sploh če bi bil za začetek na 10km. Pripravljena bi bila pomagati tudi pri organizaciji :).

Lep pozdrav
Andreja
 Reeko
Jaz sem tui pripravljen pomagat, koliko se le da :) Želim si, da bi imel maribor svoj tek in bi čez par let že rekli to pa je že X Mariborski maraton :D in MI bi bili začetniki. To bi bilo fanj! Drugač pa je še en tek letos v MB, a ne? V mariborskem parku sem mi zdi?
Uporabniški avatar
 ero
@Maribor - me veseli, da je volja :) vsekakor smo pripravljeni pomagati tudi ne-mariborčani. ja, je še en tek - 3. Terry Fox tek, Maribor, 22.09.2007

@gorenjska - možnosti sta (v moji glavi) dve - čisto po kolesarski poti (Mojstrana - Martuljk - Kranjska - Rateče in nazaj oziroma kombinacija) ali v povezavi z recimo Radovno. se vsedemo in pomenimo recimo na KG desetki?

@za oboje - pomembno je, da je proga enostavna za servisno pokrivanje, da ne zahteva prevelikih prometnih zapor, da je dostopna tudi po stranskih poteh, privlačna, ... mah, veliko 'zahtev' bi lahko naštel. po eni strani je najbolj enostavno, če je trasa sestavljena iz krogov, po drugi pa je čisto pravi maraton le tak, ki ima 42 km v enem krogu.

za začetek pa ... še vedno se živo spomnim (bivšega) nočnega maratona v Celovcu. simpl, da bolj ne bi moglo biti. start in cilj sta bila na glavnem trgu. od tu sta bili narejeni dve zanki - 7 km na vzhod in nazaj ter 7 km na zahod in nazaj. z malo inteligentnega postavljanja starta in cilja imaš na ta način pokrit 7km fun run, polmaraton in maraton - pol kroga, krog in pol ali tri kroge :)
Uporabniški avatar
 INOT
V mariborskem okolišu bi se dalo kakšno 21-tko najlažje organizirati recimo ob kanalu Drave s startom v Miklavžu pa obratom po drugi strani v Staršah. Nobene zapore ne bi bile potrebne pa tud teren za tek je idealen (utrjeno travnato zemljišče)
Ali pa več krogov s startom pri malečniškem mostu in obrat prek dogoškega mostu. Ta krog je recimo dolg skoraj natančno 4 km. Ta varianta bi bila ugodna za postavitev okrepčevalnic.
Uporabniški avatar
 potepinko68
Kaj pa recimo "Tek po obali": Koper - ob morju po stezi do Izole - pa Simonov zaliv - Strunjan - pa mimo Salinere - Fiesa - Piran - ob morju Portorož - Lucija - pa skozi tunel v Strunjan pa nazaj do Kopra.

Termin pa v Septembru... ali pa november (samo burje ne smejo naročit)

Pa tisto, kar pogrešam pri "naših" maratonih in nekateri tuji imajo. "Ekipna" tekma - štafete, ko lahko maraton pretečeš v obliki štafetnega teka (recimo 4x10km).

lp,
potepinko

P.S. Pa.. Maribor res.. definitivno potrebuje kaksno takšno prireditev
Uporabniški avatar
 ero
na obali so že bile ideje o maratonu a so verjetno zastale zaradi konfliktov na relaciji ŠKID - lokalne oblasti

tu ima interes tudi MK Umag s Predragom. torej slovensko hrvaški maraton :) ne bi bilo slabo...
Uporabniški avatar
 Damijan
@ inot/MB: škoda, da je ob dravskem kanalu treba enkrat prečkati zelo prometno cesto MB-Ptuj, ker sicer bi lahko zelooo daleč tekli ob Dravi. Proga je sicer za samotnega tekača precej dolgočasna (čista ravnina), a sklepom prijazna, poleg tega so postavljeni geo___ kamni natanko vsakih 500m. Res, infrastruktura bi bila tukaj zelo enostavna... Morda bo v prihodnosti, ko bo AC MB-Ptuj končana, nekoliko lažje, sicer pa si ne znam predstavljat, kaj pomeni občasna "zapora" tako pomembne in prometne cestne žile. Verjetno tudi cenovno ni malo!

Morda preveč kompliciramo, saj se ja ve, da v drugih (pol)maratonskih mestih tudi trasirajo zgolj stranpoti.

Kako pa je s povezljivostjo MB (skoraj center) - malečniški most - ob kanalu?
Uporabniški avatar
 INOT
Damijan napisal/-a:@ inot/MB: škoda, da je ob dravskem kanalu treba enkrat prečkati zelo prometno cesto MB-Ptuj, ker sicer bi lahko zelooo daleč tekli ob Dravi. Proga je sicer za samotnega tekača precej dolgočasna (čista ravnina), a sklepom prijazna, poleg tega so postavljeni geo___ kamni natanko vsakih 500m. Res, infrastruktura bi bila tukaj zelo enostavna... Morda bo v prihodnosti, ko bo AC MB-Ptuj končana, nekoliko lažje, sicer pa si ne znam predstavljat, kaj pomeni občasna "zapora" tako pomembne in prometne cestne žile. Verjetno tudi cenovno ni malo!

Morda preveč kompliciramo, saj se ja ve, da v drugih (pol)maratonskih mestih tudi trasirajo zgolj stranpoti.

Kako pa je s povezljivostjo MB (skoraj center) - malečniški most - ob kanalu?

Prečkanje Drave v Miklavžu vsekakor odpade.
Dravski kanal se začne v bistvu pod malečniškim mostom. Potem do zrkovskega mosta prečkaš samo en mali most, kjer pa ni veliko prometa. Žal pa od tukaj nazaj ni krožne povezave po drugi strani kanala.
Pot ob kanalu je resda enolična in popolnoma ravninska, ima pa prednost v tem,da bi se dalo lažje organizirati kakšno tekaško tekmovanje kot pa v samem mestu.
Uporabniški avatar
 Vreme
@Inot ja, samo če si želimo, da bi nekoč imeli tudi velik maraton se mi zdi smiselno organizirati le tega v samem mestu . Pravi maratoni več ali manj le potekajo po mestu ne pa izven njega.

Erotov primer v Celovcu bi bil za začetek kar odličen. Sobota popoldan pa pravi čas za izvedbo takega teka, ko je mesto na pol prazno!
Uporabniški avatar
 INOT
Vreme napisal/-a:@Inot ja, samo če si želimo, da bi nekoč imeli tudi velik maraton se mi zdi smiselno organizirati le tega v samem mestu . Pravi maratoni več ali manj le potekajo po mestu ne pa izven njega.

Erotov primer v Celovcu bi bil za začetek kar odličen. Sobota popoldan pa pravi čas za izvedbo takega teka, ko je mesto na pol prazno!

Da vidim junaka, ki bo v Mariboru organiziral maraton :twisted:
Uporabniški avatar
 EčO
@Inot. V čem pa misliš da je največji problem? Zapore cest, pridobitev dovoljenja, organizacija okrepčevalnic....?
Uporabniški avatar
 INOT
EčO napisal/-a:@Inot. V čem pa misliš da je največji problem? Zapore cest, pridobitev dovoljenja, organizacija okrepčevalnic....?

Poleg vsega naštetega še iskanje sponzorjev za sredstva. Če nisi "velika faca" in če nimaš zvez lahko pozabiš na vse skupaj. Govorim iz lastnih izkušenj.
Me zanima koliko ljudi bo prišlo na tek na stopnice, če predlagamo, da se uvede štartnina recimo 15 evrov???
Uporabniški avatar
 EčO
Pa če bi se vsi skupaj združili! Ni pa hudič da ne bi nekaj spravili skupaj! Saj ni treba da je že prvič v obsegu LJ maratona!

Glede ureditve prometa in zapor cest se lahko jaz ponudim za kakšno pomoč! Ero se je tudi že nekaj ponujal! Pa sigurno jih je še kaj takšnih??

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA