prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tope
A ima kdo izkušnjo s Polarjevim modelom WM42, ki je v povezavi s spletno stranjo Weight Management namenjen hujšanju. Iščem namreč način kako bi nekoga motiviral oziroma mu dal policaja.

tope[/url]
 tope
No, očitno nihče te zadeve ne pozna. Prav tako je ne poznajo prodajalci v Sloveniji. Sem naročil za boljšo polovico. Bom sporočil če deluje.

Tomaž
 tope
No, tale zadeva po par dneh izgleda da deluje - mislim v povezavi s hušanjem. Ura sama ti ne da skoraj ničesar, kar ne bi mogel narediti sam z uro, ki zna zračunati porabljene kalorije in uporabo Excela ali kalkulatorja. Govorim o beleženju porabljenih kalorij, ki jih porabiš s športno aktivnostjo, vnosu podatko o tem, koliko kalorij si pojedel .... Je pa vse zapakirano v zapestno uro, ki te opominja kako in kaj in to je pri hujšanju (se mi zdi) najbolj pomembno.

Glavni + te ure je, da vzbuja "sense of urgency", da moraš spremljat kaj si pojedel oziroma koliko si migal - da ti strukturo oziroma z besedami moje žene je to "fašist, ki ga ne moreš ignorirat, obenem pa tuzdi motivator".

Ko začneš izgleda tako, da vneseš svoje gabarite in želeno težo ter po priporočilu ure še čas (število tednov), v katerih bi rad shujšal. Nato ti ura da priporočilo glede tvoje prehrane (npr. 1600 kcal na dan) in gibanja (2000 kcal porabljenih z gibanjem na teden). Nato pa lepo vsak dan vnaša kalorije, ki si ji pojedel in svojo težo. Vadbo pa tako ali tako zabeleži sam.

Algoritem ti ne pusti, da bi si naredil plan za izgubo več kot 10% teže naenrat, prav tako pa ti ne pusti hujšati bolj kot recimo kilogram na teden.

Torej koristna igračka predvsem z vidika motivacije, strukture (nekdo misli namesto tebe) in "commitmenta" (sorry se nisem spomnil slovenske besede).

Tomaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA