prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 JJ1
Če greš na stran od Inov-8 imaš tam napisano, da mora biti copat velik toliko kot noga. Imaš zraven tudi tabelo, da se orientiraš katero številko rabiš, ko izmeriš podplat. Sam sem kupil enako številko kot je prišla v tabeli. Sem pa pomeril preden sem kupil, tako da za približen občutek je tudi tabela na uradni strani uporabna. Nikakor pa ne smeš kupiti enake velikosti kot imaš cestne copate. Sam imam ostale copate 43,5 ali 44, Inov-8 imam pa 42,5.
Uporabniški avatar
 mirc1
se eno vprašanje mam a ve kdo za kakšno trgovino v avstriji ka bi mel inov8 superge ?
 Avantura šport
Naslednji uvoz Inov-8 v Slovenijo naj bi bil predvidoma v mesecu septembru.

LP!

Aleš
 Avantura šport
mirc1 napisal/-a:dejte mi povedat na nike steensmam cifro US8/UK7/EUR41.ko pa gledam klele cifre za INOV8 FLYROC 310 model na neki tuji spletni strani pa imam na izbiro UK7/US8/ EUR40,5 ali UK7,5/US8,5/EUR41,5 .Tko da ne vem za kero cifro se nej odločm.al mi predlagate še kero drugo opcijo še večje al še manjše.

Definitivno bo bolj pravšnja UK7/US8/ EUR40,5, vendar to še ne pomeni, da bo 100% u redu, saj je potrebno upoštevati tudi nasvet JJ1 nekaj postov višje.

LP!

Aleš
Uporabniški avatar
 mirko1
danes sem si od brata sposodil inov copate za preiskus. oprijem odličen, po travi blatu , zemlji, koreninah , skalah, lahke, da jih ne čutiš, sem pa postal lastnik enega velikega žulja na peti tudi jaz.
lp ,mirko
Uporabniški avatar
 chazhmy
Opazil sem, da je precej govora o žuljih na petah. Na katerem delu pete točno pa dobite žulj?

LP
Uporabniški avatar
 Pingo
No ekole,da še jaz malo napišem vtise po kar nekaj pretečenih kilometrih in raznih podlagah od suhega do mokrega.
Kot ste zgoraj že zasledili v postih sem se zanimal za INOV8 Roclite305.Potem ko sem na Grintovcu sezul Erota in občutil kako lepo se superg vleže na nogo je bilo odločeno...hitro poklicati v Avanturo Šport-Aleša,kjer so bili že nekje rezervirani na moje ime samo še številko sem jim moral povedati :wink: Po dnevih čakanja ..preseljevanje uvoznika...sem jih končno dobil.Ko sem jih prvič obul je bil občutek tak,kot bi dal gor kakšne copate za po dnevni sobi hoditi.Zgornja mrežica je videti zelo zračna in bi dejal občutljiva,podplati na katerih so čepki,dokaj visoki in mehki kar ti da zaupanje v oprijem.Na zunanji strani pete so 4 puščice kar pomeni dovolj blaženja znotraj pa 6mm vložek,ki ti še doda nekaj blaženje.
Prvi tek
Ker sem bil malo prestrašen o pisanju o žuljih sem rekel sam sebi,da bo potrebno izbrati kakšno bližnjo trasco in bolj kratko,kajti pri prejšnjih copatih je bilo potrebno par tekov,da so se noge ulegle v njih in potem je vse bilo BP.
Ko sem dal INOV8 gor sem bil izredno presenečen kako lepo,nežno pa še vedno močno se priležejo stopalu ko zategneš vezalke--imam problem z palcem na enem stopalu,ki je krajši kot drugo zato mi vedno zdrsuje naprej--kajti nisem si želel že prvi tek pokvariti.Tako vezalke so malo predolge,zatorej jih zatlačim za jezik in problem je rešen.Kljub zategnjenim vezalkam ni nikjer čutiti kakšni pritiskov,prstni del copata je širši kot pri običajnih supergah,ki so narejene bolj v špico,skratka komfortni občutki so me napadli.Potem je sledila turca,ki jo kar nisem hotel nehati končati,kajti tako lahkotnega občutka na stopalu,kako se superga oprime terena in potem odriv s prsti brez spodrsavanja...res prelepi občutki ki jih s prejšnjimi supergami nisem občutil.Kljub špartanskemu blaženju je za mojih 74kg tega kar velikoo.Skartka tuca se je končala brez žuljev in superge so po mojem občutku že takoj pripravljene na akcijo :P
Ker je že kar nekaj tekov za menoj,vključno s predogledom SAMa jih lahko samo pohvalim,tudi sledu ni o kakšnem tiščanju ali žulju.Še najbolj pa me vedno preseneti kako lahke so,prostornost v prstnem delu,in občutek kako lepo oprimejo nart in tako preprečijo zdrsevanje stopal in tako je tudi rešen moj problem palcev..YESSSS...žuljiii kaj je tooo,probal sem z raznimi nogavicami in z vsemi je bil občutek dober,o žuljih in tiščanju pa niti sledu :wink: Oprijem za moje pojme fantastičnem v gmajnah in podobnih potkah ne glede ali je suho ali mokro.Na mvlažnih skalah in koreninah pa je itak malo copat ki držijo.

Res pa priporočam da si vzamete številko točno tisto kot jo imate in ne št.prevelikih :wink: Jaz sem meril v cm in potem primerjal njihovo tabelo in bi moral vzeti še malo večje...potem po meritvi z Erotom pa je bilo tudi to razrešeno..hvala Ero :wink:

Zahvalil bi se tudi Alešu iz Avantura Šport,ki je potrpežljiv odgovarjal na e-mejle,kajti ponekod ti sploh ne odgovorijo,v tem primeru pa mi je veliko tudi on svetoval kaj in kako..kapo dol.Seveda sva na koncu sklenila biznis,katerega bi lahko opredelil kot BestBuy za moje noge :D ,kmalu pa padejo še...no o tem kdaj drugič
Uporabniški avatar
 ero
Pingo, prosim :)

v 'zagovor' tistim, ki ste dobili žulje nad peto - model Mudroc 280 ima (po mojem občutku) res precej trd rob nad peto. Roclite 305 je pa natikač za dnevno sobo :)

torej, pogovarjam se z uvoznikom, da bi organizirali skupinsko nabavo copat Inov-8. kaj pravite, vas zanima? odločili bi se za kakih 5 modelov (da ne pretiravamo), v nekem doglednem času oddali svoja naročila z velikostmi vred uvozniku, potrpeli dober teden, imeli copate :)

s tem bi uvozniku precej olajšali delo, ker je težko naročati na slepo za dejansko majhno tržišče.

ste za?

ps: zgleda, da se spet javljam za nekaj, kar bo potegnilo za seboj administracijo. ah ja, me že nikoli ne izuči :)
Uporabniški avatar
 zlopi
Pingo napisal/-a:Kljub zategnjenim vezalkam ni nikjer čutiti kakšni pritiskov,prstni del copata je širši kot pri običajnih supergah,ki so narejene bolj v špico,skratka komfortni občutki so me napadli.Potem je sledila turca,ki jo kar nisem hotel nehati končati,kajti tako lahkotnega občutka na stopalu,kako se superga oprime terena in potem odriv s prsti brez spodrsavanja...res prelepi občutki ki jih s prejšnjimi supergami nisem občutil.
Ker je že kar nekaj tekov za menoj,vključno s predogledom SAMa jih lahko samo pohvalim,tudi sledu ni o kakšnem tiščanju ali žulju.

... povsem enaki občutki me prevevajo ob uporabi mojih Roclite 320.

Prejšnji četrtek sem jih v dežju preizkusil po celotni PST pa me je edino zaskrbela vidna obraba na petnem zunanjem delu podplata.
Jih bom moral obvarovati pred asfaltom v bodoče :roll:
Škoda, ker sem jih nameraval uporabiti za Logarsko, zdaj pa ne bo s tem nič :(

Lp. zlopi
Uporabniški avatar
 brankos
res mi je Mudroc 280 v nedeljo na Gorah nad Idrijo pridelal manjši žulj nad peto leve noge - kjer se stikata trd petni del Murdroca in kost nad peto. Sicer sem ubral taktiko z obliži na petah, ki je pomagala zato je desna noga je preživela brez vsakega sledu žuljev, na levi pa me je izdala deformirana kost zaradi poškdobe pete v mladosti.
Če odmislim žulj, pa so Mudrocke opravile svoj del posla več kot odlično - tudi na najbolj strmem in drsečem spustu so nudile zanseljiv oprijem terena brez drsanja, pa tudi čez skale in korenine nudijo zelo dober občutek. Kot sem ugotovil kmalu po nakupu so Mudroc 280 najbolj primerne za teke gor-dol, ali krose, kjer večina poti proge poteka po gozdnih ali gorskih potkah.
 Jožko
Hojla!
Ja sem danes tudi jaz dal skoraj malo premoženje za nove copate. seveda jih še nisem preizkusil, se pa sonce sramežljivo prikazuje iza vrhov v grapi, tako, da jih bom verjetno mal preizkusil.
So pa to Salamonove contagrip goretex, druge oznake nisem našel. Že ta prvič, ko sem jih videl v Kranju so mi padle v oči in ni blo druzga kot.....!
So pa res zelo lahke z dobrim potplatom, kako bo v naravi pa vam povem zvečer.
Uporabniški avatar
 vizi
Ero, ideja s testiranjem in skupinskim naročanjem zveni super! :o Mislim, da nas je veliko tekačev in tekačic, ki smo čakali na tvoj predlog. :clap:
Vizi je definitivno za! :P
 janezu
tut meni bi prav prišle ene 305-ke,mal za v dnevno,mal za hrib.če bo akcija,sem zraven! sicer pa morajo jožkotu salamonke tut pasat,če ga v tem vremenu še ni domov.danes je podatek na Gorotex :D lp ju
 slovenec
Jest sm tud za. :D Predlagam, da bi imeli tudi kaj copat za stestirat. Tukaj kupuješ na slepo. :oops:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Sem za, bi bil pa najbolj vesel možnosti ogleda in poizkusa preden se dokončno odločim.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA