Jaz izvajam vse troje; torej pred, med in po teku.
Pred tekom predvsem zato, ker tečem zjutraj, ko so mišice in sklepi še bolj okorni. Ne delam sicer tistih tipičnih vaj za raztezanje, zato pa 4-5 krat ponovim pozdrav soncu. Tukaj je lepo prikazan
http://www.svet-je-lep.com/telo_dusa/te ... _soncu.php . Prvič še gre malo bolj 'leseno', potem pa vse bolje.
Po novem delam vaje tudi nekje na sredini teka, kot so mi svetovali v mojem vprašanju o padcih pri gozdnem teku. Traja pa vse skupaj kakšnih pet minut in sicer naredim nekaj vaj za noge (večina je tako na tistem linku v zgornjem odgovoru):
- stopalo potegnem k zadnjici in koleno poravnam ob kolenu druge, noge-boki se potisnejo naprej in se stegenska mišica lepo raztegne
- potem povlečem nogo naprej in koleno pritisnem k prsim,
- nato nogo v isti višini potegnem na stran, sledi počep na eni nogi, s tem da je druga noga upognjena in leži na 'stojni' nogi,
- pa nagib k iztegnjeni nogi s peti na tleh,
pa nekaj vaj za hrbet:
- mačka s stoječem položaju,
- z rokami sklenjenimi za hrbtom se nagnem naprej in iztegnem roke nad glavo naprej kolikor je možno
- spredaj sklenjene roke dvignem do višine ramen in potisnem naprej, tako da malo usločim zgornji del hrbta
- bočni razteg
pa še za ramena in roke:
- roke v višini ramen potisnem nazaj koliko gre,
- zravnane roke s palci obrnjenimi nazaj/navzdol potisnem nazaj
Na koncu teka pa (že v stanovanju) delam cca 15 minut vaj iz joge.
Vsekakor pa se veliko bolje počutim, če izvajam vse troje, kot če npr. samo eno spustim. Odkar izvajam vaje tudi med tekom, pa celo kolena ostajajo cela, saj se mi še ni uspelo spotakniti preko kakšne korenine

.
Lep pozdrav
Andreja