Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 bobsaap
Hvala za odgovore,...od koder sklepam, da nekaj pretirano prepočasen nisem, je pa tud res, da se ne pripravljam za olimpijske igre! :D Kako sem po teku,...huh, nič kaj pretiranmo utrujen, oz ne tako utrujen, da hodit potem vec nebi mogel,...sej tecem tud vecje razdalje, sam tistih si zaenkrat še nisem štopal,... mislim pa, da bo treba tud to počasi naredit, ko nabavim kako uro primerno temu in za primeren denarni vložek!
Uporabniški avatar
 andreya
Jaz sem začela trenirat tek letos in sem včeraj pretekla 5 km v 32 minutah. Mah, se mi zdi ful slab rezultat, ampak sploh ne vem, če bi lahko hitrejš tekla. :oops: Res pa je, da tudi nisem več neka mladenka. :wink: Rada bi pa spravila vsaj na 6 min /km. O.K., ko sem tekla samo 3 km, mi je uspel rezultat pod 18 min.
Nazadnje spremenil andreya, dne 03 Avg 2007, 15:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 RoKo
andreya napisal/-a:Jaz sem začela trenirat tek letos in sem včeraj pretekla 5 km v 32 minutah. Mah, se mi zdi ful slab rezultat, ampak sploh ne vem, če bi lahko hitrejš tekla. :oops: Res pa je, da tudi nisem več neka mladenka. :wink: Rada bi pa spravila vsaj na 6 min /km.

Nič lažjega, vsak dan malo hitreje. :wink:
Uporabniški avatar
 Maša
Dobre ste, no :wink: Jaz pa samo mal tečem. Vglavnem ful počasi, drugič malo hitreje, enkrat kratko, drugič rahlo daljšo... Zdaj sem še uro nehala nosit s sabo. Pulz imam itak hudo hud, pa je brezveze, da stalno bulim vanj. Glavno, da laufam in da grem rada in da nekam gre :D
Uporabniški avatar
 andreya
Maša, saj jaz tudi tečem tako kot ti, vsake toliko časa se pa malo poštopam. O pulzu rajši ne bi, ker tudi mene tista ura samo nervira, ko sem šla prvič s Polarjem tečt, je čisto skoz piskal, pol sem pa izklopla piskanje, da je mir.
Uporabniški avatar
 PoLyCOM
Punci, kak Polar pa imata, če smem vprašat?
Jst sem tudi rekreativna tekačica, ampak mi kar gre, pa si bi rada tudi to nabavila zdej v kratkem.
Uporabniški avatar
 andreya
PoLyCOM napisal/-a:Punci, kak Polar pa imata, če smem vprašat?
.

Jaz imam Polar F11, ampak ta je baje tak bolj splošen, ni specializiran glih za tek. Vsaj meni je bilo tako razloženo.
Uporabniški avatar
 Vreme
Punce ne se preveč obremenjevati z pulzom in časi. Tečite tako da boste v teku uživale.! To je v začetku najvažnejše. vse ostalo bo postopoma prišlo z vztrajnostjo in užitkom ;)

Kdo pa je rekel, da 33 min. ni dober čas na 5 km. če si pred kratkim samo sedela v fotelju in gledal TV bi rekel, da je čas superrr!!!

:wink:
Uporabniški avatar
 agnesss
he, he no jaz sem brez ure
ko si zavežem copate pogledam doma na stensko uro in ko pritečem nazaj spet :rol:

pa saj me hitrost že dolgo več ne skrbi, imam dovolj časa za počasen tek, za zdaj je zelo pomembno, da redno tečem in vztrajam, ker tečem vse do cilja :wink:
Uporabniški avatar
 tekac
Tko ti bom reku agnesss teci tako da se boš ti dobro počutila (pa ne glede kaj ti različni stokovnjaki govorijo - ker ti si rekreativka in tečes za dušo - predvidevam?) oz. tako kakor tebi paše (sploh če ti rezultati nasploh ne pomenijo dosti)?...

V kolikor boš pa že hotla kdaj razvit hitrost ti pa predlagam, da včasih naredis krajše razdalje in poizkusaš hitreje tečt (npr: naredis 3 x po 1 km....med vsakim km pa naredi npr: 3 min pavze....odvisno od tega koliko boš utrujena)....
Uporabniški avatar
 PoLyCOM
Se mi zdi, da čeprav začneš teči rekreativno in nisi tekmovalne sorte, bi vseeno rad kasneje tekmoval sam s seboj. Meni je dolgo zadostovala ročna ura, sedaj pa mislim, da sem počasi že potrebna kakega polarja. :P
Uporabniški avatar
 agnesss
PoLyCOM napisal/-a:Se mi zdi, da čeprav začneš teči rekreativno in nisi tekmovalne sorte, bi vseeno rad kasneje tekmoval sam s seboj. Meni je dolgo zadostovala ročna ura, sedaj pa mislim, da sem počasi že potrebna kakega polarja. :P

se popolnoma strinjam
če meni ne uspe jeseni en drug netekaški projekt, potem dobim še letos za rojstni dan takole urico :wink:
če pa tisti drugi projekt uspe, pa jo dobim šele naslednje leto ...
Uporabniški avatar
 PoLyCOM
Za vsak cilj je treba imeti kako postavko...dobra ideja! :)
Jst pa mislim, da tek ni sam po sebi zadosti za pravo gibanje telesa, saj je treba vključevati še druge mišične skupine, tako da tudi mene jeseni (beri ko se vreme poslabša) čaka razglabljanje o izbrani dodatni aktivnosti.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA