teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 stepsi
Še enkrat jaz.

Očitno je tole bolj občutljiva tema kot jo sam razumem oz. ji posvečamo pomembnost. Pa brez zamere, tudi sam sem že vse poizkusil in osebno proti vegetarijancem (oz. vsem tipom vegetarijancev, če sem se prav izrazil) nimam nič proti. Še celo pozdravljam to. Mogoče celo dve primerjavi:

- vsa celotna živinoreja (preko iztrebkov in gnojil) pridela precej več toplogrednih plinov kakor pa vsi avtomobili tega sveta
- za 1 kg mesa potrebujemo 7 kg žita. pa sami preračunajte koliko časa lahko živite od enega in od drugega

Oba pogoja skupaj dasta odgovor kam gre ta svet. Zato bomo tudi za vas poskrbeli.

Da razložim: imamo dobro staro vojaško kuhinjo, kjer v 3 kotlih lahko kuhamo jedi po želji. V enem izmed teh kotlov bo tako samo zelenjavna enolončnica. Tako bo za vse poskrbljeno.
 Reeko
49. Reeko

Vegetarijastvo je lep način življenja!Sploh nena pogrešam mesa!Vegane pa zelo spoštojum!
Lp
 tomi_
50. Tomi
Nas je že za Abrahama
 klopotec
51. Klopotec. Bolj ali manj uspešno se spogledujem s presnojedstvom.
 murva
52. Murva, vegetarijanka dobrih 7 let...pa sploh ni blema! In še vedno me zabavajo komentarji tipa "a maš pol sploh kej za jest razen krompirja?" :lol:
 jazzeya
53. (ce smo pravinmo numerirani)

Vege 15 let, brez problemov, zelo se spogledujem z veganstvom, ker imam po mlecnih izdelkih zadnjih 5 let prav ogaben pookus in lahko iz tega naslova v vecini primerov tudi definiram kaj sem zauzila.

Za vse, ki ste bili do sedaj v dvomih o definiciji vegetarijanstva, jaz poznam eno zelo enostavno in hkrati jasno: ne jes nic kar ima ali je imelo oci.
Moj fant, ki je morske prebivalce sam sebe imenuje fishetarian, je pa res da prihaja iz angleskega govornega podrocja...

Kar se teka tice, sem zacela teci sele z njim (no, on je pa nehal jesti meso odkar je z mano, oba seveda povsem prostovoljno), sicer bolj obcasno in se to soboto udelezila mojega prvega uradnega teka (5 km). Prej nisem marala teka ceprav sem bila 9 let aktivna sportnica (do faksa :cry: ).
Kakorkoli, v soboto sem dosegla svoj cilj in tekla vso pot, ceprav je bilo dosti klanca (do sedaj samo ravnina).

Srecno vsem!
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Torej sem jaz že 54ta :D .

Sicer pa se ponavadi več niti ne opišem kot vegetarijanka (ker večina še zmeraj misli, da vegetarijanci jedo ribe), pač pa enostavno povem, da ne jem živali. Tako je že skoraj 20 let in bo seveda tudi v prihodnje.
Uporabniški avatar
 jozet
Podobno kot AndrejaR le da 13-to leto. Najprej sem poskusil brez mesa in rib seveda, vmes samo s presno hrano, pa s posti... in kasneje še s tekom. No sedaj pa kombiniram vse skupaj in moram poriznat, da je super.

LP Jože
 lonka
Pozdrav vsem na forumu; moje mnenje o vegetarijanstvu: bolj ali manj občasnih vegetarijancev ni. Ali si ali pa ne. Se strinjam, da so ribe živali kot vse druge, če jih ješ pač nisi vegetarijanec.
Sama ne maram omenjenega izraza, živali ne jem deset let, se pa zadnje mesece resno spogledujem z vegansko prehrano.
Tečem tudi že skoraj deset let z vmesno prekinitvijo (rojstvo sina) in ne opažam, da mi gre kaj slabše kot tekačem, ki jedo tudi živali. Če treniram mi gre bolje, lažja kot sem, gre tudi bolje. Nikoli pa ne bom, tako kot najbrž vsi vi, spoštovani tekaški kolegi, zmagala na olimpijskem maratonu. Pa zato ne bo kriva moja sadna in zelenjavna prehrana.

Sem pa opazila, da se zadnje čase ljudje v moji prisotnosti trudijo omeniti, da sploh ne jedo veliko mesa. Le zakaj? Imajo morda slabo vest?
Je morda kdo od vas opazil kaj podobnega?
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 Lin@
Če prav štejem potem sem 57. 8)

No med vami sem verjetno še dokaj "sveža" vegetarijanka, saj mesa ne jem nekje eno leto. Moje počutje brez mesa je super, kondicija pa napreduje, le če dovolj treniram. :wink:

Ionka, tudi jaz včasih opažam podobno, kot ti. Na moje presenečenja pa še vedno dostikrat naletim na začudenje ljudi, ko jim povem, da ne jem mesa in pa seveda na tipično vprašanje: "Kaj pa potem sploh ješ?" :D
 Vitaminka
In jaz 58.
Vegetarijanka sem že 11-o leto. Tečem precej manj :oops: .. let mislim. Moje mnenje o "vegetarijancih", ki jedo ribe - to niso vegetarijanci. Ribe so meso. Imajo razvit živčni sistem, kardiovaskularni sistem, prebavni sistem, ... Torej tu ni nikakršne debate o tem, da so to morski "sadeži" :roll:.

LP
Uporabniški avatar
 Atalanta
Sem torej 59.
Živali ne jem dobrih 14 let, mesa prav nič ne pogrešam, baje imam le nekoliko premalo holesterola, a se ne sekiram :)
Zelo me veseli, da nas je vedno več, tudi v gostilnah mi v zadnjih letih ponudijo še kaj drugega kot ocvrti sir ali brezmesno pico.
Mesojedci pa se še vedno zgražajo, čeprav se situacija res obrača - vedno manj je napadanja in vedno več opravičevanja (saj jaz tudi ne bi mogel ubiti živali, ampak meso je tako dobro, ne morem brez ipd.)
Upam, da bo šlo tako še naprej, da bo grozljivega mučenja živali vedno manj.
Uporabniški avatar
 Damijan
Ha, ha, človek bi pričakoval, da boš zadnji, ki se bo v tej niti pojavil -
glede na tvoj nick.
 Messo
Ja ja sej...

Tale nick...

:roll:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9