Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Simplon
PoLyCOM napisal/-a:Kava je samo eno odvajalo

No, zame je kava vse kaj drugega. Užitek ob pitju, prijeten jutranji ritualček, še posebej ko ponavadi takrat v miru poklepetam še kakšnim kavopivcem ali kavopivko, pa še nekoliko zbudi me (pa magari, če je to čisti placebo učinek, mi je čisto vseeno). Vglavnem razvadica, ki bi se ji odpovedal le v skranjem primeru.
Uporabniški avatar
 agnesss
Simplon napisal/-a: Vglavnem razvadica, ki bi se ji odpovedal le v skranjem primeru.

te popolnoma razumem, le da sem jaz pritekla do prav tega "skrajnega primera" in se poslovila od kavice

je bilo pa odvajanje res hudo, tretji dan migrena in bruhanje, še sreča, da nisem od česa hujšega odvisna :roll:
lpA
Uporabniški avatar
 PoLyCOM
To je dokaz, da je to razvada in da postane telo odvisno od nje, če so posledica odvajanja kar migrena in slabost!?! Nimam nič proti kavi, ampak mislim da k jutranjemu teku oziroma pred njim ne spada.
 wind
PoLyCOM napisal/-a:To je dokaz, da je to razvada in da postane telo odvisno od nje, če so posledica odvajanja kar migrena in slabost!?! Nimam nič proti kavi, ampak mislim da k jutranjemu teku oziroma pred njim ne spada.

Eh, Poly. Kaj pa ni razvada? Nimaš nobene razvade? ;)

Za nekatere je jutranja kava obred, najprej te vonj kave lepo prebudi, potem uživaš v srkanju kavice, potem greš na wc, potem pa na tek, s praznim črevesjem je namreč lažje tečt.
Uporabniški avatar
 vencelj
Jaz sem bil 10 dni na morju, opravil sem 10 tekov v skupni dolžini 100 km, ugotovil pa sem, tako kot že prejšnja leta, da je jutranji zrak v Istri veliko težji za tek kot kasneje. Zjutraj sem običajno tekel krajše razdalje (do 10 km), tiste daljše do 15 km pa po 18 uri, ko sem tekel veliko lažje.
Popoldne mi večjih težav ni povzročalo niti kadar sem "moral" intervalno preteči nekaj km v tempu pod 4 min/km.
Na jutranji tek sem vedno šel okrog 7 ure, kava pa šele potem (kuharica je prej še spala) :D
Uporabniški avatar
 PoLyCOM
wind napisal/-a:
PoLyCOM napisal/-a:To je dokaz, da je to razvada in da postane telo odvisno od nje, če so posledica odvajanja kar migrena in slabost!?! Nimam nič proti kavi, ampak mislim da k jutranjemu teku oziroma pred njim ne spada.

Eh, Poly. Kaj pa ni razvada? Nimaš nobene razvade? ;)

Za nekatere je jutranja kava obred, najprej te vonj kave lepo prebudi, potem uživaš v srkanju kavice, potem greš na wc, potem pa na tek, s praznim črevesjem je namreč lažje tečt.

Ne nimam je, edino sladkarije občasno, samo če bi s tem nehala, ne bi imela potem migren in slabosti. :) Pač dejstvo je, da eni so kavopivci, drugi tega ne rabijo. Eni tudi brez kave nimamo težav s prebavo. Kar gre noter, mora tud ven...in tudi gre. :D
Uporabniški avatar
 andreya
Jaz tudi priznam, da je kavica moja razvada. Edina na dopustu sem lahko brez.
Uporabniški avatar
 tekac
Ojojjj....Wind......s tem se pa zagotovo ne morm strinjat.....da je najbolje zjutr sam popit eno kavico jit na wc in nato tečt......nimam nc proti kavici vendar ta način pa zagotovo ni zdrav.....pa prazn zelodec pa to - se strinjam da ni dobr s pownim tect - ampak je potrebn pred tekom zjutr neki pojest potem pocakat ene 2 urce da se vse skupi prebaw nato pa se počasi odpravis na tek.

...prazna vreča ne stoji dolgo pokonci ;-)
Uporabniški avatar
 Vreme
Tekač, kakor za koga. Sam že nekaj časa tečem zjutraj. Vsaj zdaj poleti. Ko vstanem spijem kamilični čaj (kave namreč ne pijem), odidem na wc in tako odidem teč. ne vidim v čem bi bil problem. Kovor da prazen žakel ne stoji pokonci drži, a za prazen žakel potrebuješ kar nekaj dni. je pa res, da pred jutranjim tekom večerjam kasneje :D
Uporabniški avatar
 teoo
@tekac: torej ob 4h zjutrej vstat, se najest in it nazaj spat do 6h, ter potem it na tek?:D
Uporabniški avatar
 tekac
Ja teo vrjamem da je ta način z 2 urami mogoce neizvedljiv za nekoga, ki je redno zaposlen in mora jit ob 8:00 al pa že prej v službo....zame kot studenta je to izvedljivo in DOBRO: ustanem ob 7:00 se najem kj preberem in pol ob 9:00 se odpravm na tek....;-), ko pridem nazaj pa zopet jem......

jem, jem, jem.........pa se vseen imam "težave" z prhitrim izgubljanjem kg ;-)

LEP DAN vsem tekačem in tekačicam......grem na trening ;-)
 wind
tekac napisal/-a:Ojojjj....Wind......s tem se pa zagotovo ne morm strinjat.....da je najbolje zjutr sam popit eno kavico jit na wc in nato tečt......nimam nc proti kavici vendar ta način pa zagotovo ni zdrav.....pa prazn zelodec pa to - se strinjam da ni dobr s pownim tect - ampak je potrebn pred tekom zjutr neki pojest potem pocakat ene 2 urce da se vse skupi prebaw nato pa se počasi odpravis na tek.

Saj nič ne silim, no. Meni na prazen vamp kava ne paše več, jo raje po kosilu, ali ob malici. Ali pa sploh ne.

No, moj žakelj sem danes zjutraj nafilal z 30g proteinov (ni treba čakat dve uri, da stvar pride v kri, hehe), pol ure kasneje užival v teku, v gozdu je bilo še prijetno sveže. K sreči je poletne vročine konec - sicer bi moral vstati nekaj ur prej, v juliju sem šel nekajkrat na tek že pred peto uro. Pa raje potem pol urce zadremal, ko sem prišel nazaj. :D
Uporabniški avatar
 tekac
Ves kaj Wind?.....to me zanima?

Katere proteine mas to - od katerega proizvajalca?
Uporabniški avatar
 tekac
Je kdo tle gor, ki večkrat teče na STADIJONU NA ŽAKU?

....naj se javi se bomo kdaj zmenl in sli skupaj tečt....al pa bomo kako rekl?
 wind
tekac, Proforce Whey Isolate (brez sladil, umetnih okusov in podobne packarije).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA