hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 vencelj
Današnji pohod 100% uspešen. Blegoš- Črni vrh- Porezen- Petrovo brdo- Lajnar- Soriška planina- Ratitovec- Zali log, dobrih 42 km po natančnejših izmerah NVA, v krasenem vremenu, z enkratnim razgledom...nepozabno, a ponovljivo.
Uporabniški avatar
 PoLyCOM
Jst bi tudi, ni lepo luštov delat. :(
Uporabniški avatar
 vencelj
PoLyCOM napisal/-a:Jst bi tudi, ni lepo luštov delat. :(

Sem še včeraj objavil vabilo za pohod, ampak je treba bit realen tudi glede zmožnosti- opraviti tako turo.
Malce obširnejše poročilo je v temi "Dolžine v okolici Selške doline".
Uporabniški avatar
 športnik
Odvisno, kako zahtevno bi rad hodil....

btw; si že kakšen vodniček v roke vzel, morda pogledal forum pzs?
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Oboje, ampak na forumu PZS se mi ne uspe (spet) registrirati.

Hodil bi pa po taki poti, da ne bi potreboval samovarovalnga kompleta.

Zanima me najbolja katera tura je časovno najkrajša, da bi se dalo najlažje v enem dnevu.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Klinom in zajlam se na Triglavu (greben med M. in V. Triglavom) nikjer ne da izogniti! :!:

1. Najkrajše in najlažje obenem, ni pa krožno:
Rudno Polje - Vodnikov dom - Planika - Triglav - po isti poti nazaj na Rudno polje. (Normalne hoje 10 ur, ob primerni kondiciji se da tudi precej hitreje.).

Glede časa in zahtevnosti dokaj podobno je tudi, če za izhodišče (namesto Rudnega Polja) izbereš Krmo, a le pod pogojem, da se z avtom pelješ čimdlje v to dolino. :idea:

2. Približno enake dolžine, a nekoliko zahtevnejše (in celo pretežno krožno):
Vrata - Tominškova - Kredarica - Triglav - Kredarica - Čez Prag - Vrata. (Približno enako dolgo.)

3. Najzahtevnejše, vendar v celoti krožno:
Vrata - Luknja - Čez Plemenice (zelo zahtevno) - Kasarna Morbegna - Triglav - Kredarica - Vrata (Čez Prag ali po Tominškovi). (11 - 12 ur)

PS:
V oklepaju sem napisal normalne čase hoje. Ti bi bil najbrž precej hitrejši. :wink:

PSS:
Ostalih vzponov in sestopov (iz Trente, Bohinja, ...) ob normalno hitri hoji praviloma ni moč opraviti v enem dnevu. Če te vseeno zanimajo :arrow: vprašaj. :idea:

PSSS:
Za varianto 3 ti resno priporočam kompletno samovarovalno opremo. :wink:
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 07 Avg 2007, 10:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Hvala Vlajko!

Ob prvi priliki, ko bo čas in vreme bom verjetno obral 1. ali 2. varianto. Upam, da že naslednji teden.
 večno mlad
Tudi današnje vreme je bilo res idealno za pohajanje po hribih. Ena izmed mojih lepih tur je Preddvor-jakob-Javorov vrh- Zaplata-Bašeljski vrh- Storžič-planina Javornik-Kališče-pivo na Kališču-Mače-Preddvor in potem domov na kosilo. Vsega skupaj za enih 5 ur. Zares je bilo lepo. Da mine boste samo drugi skomin delali. Res pa je, da se po 14 dnevnem dopustu na morju in v morju spet prileže nekaj naših hribov. Jutri pa pade obhod Begunjščice.
Uporabniški avatar
 športnik
Bojan Ambrožič napisal/-a:Zanima me najbolja katera tura je časovno najkrajša, da bi se dalo najlažje v enem dnevu.

Krma - Planika - Triglav - Kredarica - Krma.
Uporabniški avatar
 andreya
Meni se tudi zdi, da je ta iz Krme najkrajša in najlažja.
Uporabniški avatar
 bojanu
V nedeljo klasika Vogel-Rodica-Črna prst-Bohinjska Bistrica in z bajkom nazaj do nihajke. Kot zadnja disciplina pa še kopanje v jezeru :D

fotomaterial
Uporabniški avatar
 firbec
Za hitre pohodnike - tekače - je najboljše iz Krme.
Mi gremo (nekateri kar iz Kranja) :
...Krma, Planika, na vrh, Dolič, Vodnikov dom, čez vratca nazaj v Krmo.
ali

..., Krma, Planika, na vrh, Kredarica, Staničeva, nazaj mimo pastirske v Krmo (v soboto smo hodili iz Krme - gor- pa nazaj dol, dobrih 6 ur.
Ob 14 ih smo pili pir v dolini.

Foto - prva varianta leta 2004

Foto - druga varianta , sobota 4. avgust 07

LP
Uporabniški avatar
 bojanu
Lepe :shock: Bo treba spet skočit na Triglav :idea:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Hvala vsem! :) Bom razmislil med vsemi variantami. Najbolj pa me povleče, da bi šel z Vrat čez Prag ali pa po Tominškovi poti in potem nazaj grede v Krmo.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA