Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Zdravo!

Čist običajen dan je bil v soboto in sem se odpravila na tek. Tekla sem od Velenja do Šoštanja nakar se mi pred desno učko pojavi neka črna pika. :shock: Se ustavim, pomanem učke in grem naprej. Nekaj časa je bilo OK nato pa spet. Pika se mi premika iz levega dela učka proti desni strani. Tako nekako mi potuje, vidim jo kakšne pol metra pred sabo (tako na pesku oz. tleh).

Ko si pomanem učke izgine nato pa se spet pojavi. Zelo me moti. Pravzaprav sem se zelo ustrašila kaj je sedaj narobe z menoj. Ali imam privide ali kaj se dogaja z mano? :oops: :x

To se mi je zdej zgodilo prvič. V nedeljo pa zopet, ko smo šli na Uršljo goro. Spet sem jo vidla. :evil:

Doma so mi rekli, da je to pretreniranost. Skoraj nemogoče, ker sem bila lansko leto veliko bolj aktivna (vsak dan sem minimalno pretekla 10 km, letos pa mi je na žalost upadla motivacija :().

Ah, prišel je trenutek, ko se mi nič več ne da. Jezna sem na sebe, ker sem kar vse popustila. Ne da se mi več tok tečt, čeprav si zelo želim. Trenutno mi je vse dol padlo. :cry: Ne vem zakaj. In zdaj sem staknila še prehlad (glavobol, zamašen nos, boleče grlo). :cry: Vse mi gre narobe! :--( Naj se gre vse skupaj nekam solit! :evil:

Pa še kilogrami so se mi začeli nabirat! Vse mi je dol padlo. Sej vem, boste rekli, da pretiravam ampak tako je, če si doma in imaš preveč časa za razmišljat.

Prosim, pomagaje mi, kako naj se znebim črne pike, težave z zdravjem, slabih misli,...

Hvala vam za odgovore!

Lep dan vam želim še naprej!

LP, Mojca :wink:
Uporabniški avatar
 milkec
Moooooooooojca!

Glede težav z očesom ti ne morem ničesar svetovati, glede drugega dela oz. slabih misli pa pridi le na Golado, bomo s Slonom in Pegazom ter vsemi drugimi že našli zdravilo za temne misli. V skrajnem primeru bo Yusuf odplesal en čarobni ples in temne misli bodo odšle kot vsaka nevihata pred soncem.

Po drugi strani pa tudi tek ni vse in ne tečeš samo še dva meseca. Mogoče kak teden, dva miru, da se umiriš. Potem pa spet na polno. Kilogrami bodo po taki pavzi šli tako hitro dol kot gredo zdaj gor, o prehladu ne bo več niti slišati, glede očesa, boš pa najbolje videla ali je bilo slučajno ali ne.

Pa še nekaj... Ko bo tvoja črnogledanost za hip zaspala, se boš spomnila koliko ljudi imaš na svoji strani (recimo od prejšnjega tedna najmanj 20, ki si jih tako prijetno namastila)!

Ata smrk!
Nazadnje spremenil milkec, dne 07 Avg 2007, 12:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 miro
Mojca mogoče je v očesu samo motnjava?
Preveri očesni tlak!
Če boš malo počivala, tudi ne bo nič hudega, pa tudi kile bodo šle dol - malo pozneje.
lp
Miro
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Mojca,

tole z učko je (tole bo laično a v bistvu točno) ponavadi tako, da ti sonček posveti na en del očesnih receptorjev (rumena pega al kako se reče), en del preosvetli, pa nekaj časa ne vidiš nanj, pa vidiš črno pego, ki potuje s pogledom. Verjetno je že minila.

Prehlad je res tečna svar in človek hitro rata tečen. Sotekači ti želimo čimprejšnjo vrnitev v običajno dobro voljo.
Slaba volja pa mora včasih tudi malo biti, da vemo, kako je ko smo dobre.
KIlogrami ???
Smo te videli v četrtek in ne verjamemo, da je opaziti.
Lepši dan
Razy
Uporabniški avatar
 andreya
Meni se včasih kažejo pred očmi drobne črne pikce. Več jih je in kar plešejo pred mano, kot bi letale drobne mušice. Predvsem takrat, ko imam preutrujene oči, pa ob zelo močni svetlobi. Ampak čez en čas tudi izginejo.
Pozdrav!
MojcaZ napisal/-a: ... Ah, prišel je trenutek, ko se mi nič več ne da. Jezna sem na sebe, ker sem kar vse popustila. Ne da se mi več tok tečt, čeprav si zelo želim. ...

8) Dobrodošla v klub. :) Lahko ti povem, da ni univerzalne rešitve. ;) Žal ali pa na srečo. :) Tudi tuje izkušnje bolj malo pomagajo. ;) Vsak sam mora najti način kako rešit ta problem. Šele potem mu lahko pomagjo tudi drugi.

MojcaZ napisal/-a: Pa še kilogrami so se mi začeli nabirat! Vse mi je dol padlo. Sej vem, boste rekli, da pretiravam ampak tako je, če si doma in imaš preveč časa za razmišljat.

:) Ti , ti, debeluščka. :) :D No, pa sej ti že poznaš odgovor za rešitev težav. :)
In ne pozabi na Golado jutri. :)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 Laufer
Mojca !

Ti se jutri kar pojavi na Goladi, če ne bo šlo s tekom, bom šel pa s teboj eno peš naokoli. :D .
Družbo boš sigurno imela !
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Hvala vam za prijaznost!

Če se bom jutri počutila že dokaj dobro (sam še šmrkam :lol: ) vas pridem pogledat. Tok, da mi mal motivacijo spet nabijete. :lol:
Če bom pa tok OK, bom šla pa peš naokrog (Laufer te držim za besedo :wink: ).

Lep dan še naprej!

Nataša
mogoče si pa noseča? :wink: :D
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Ko bi le bila! :lol:

Bi bil vsaj razlog za moje stanje.

Nataša
veš kaj, vedno so gud dejs pa bed dejs. Pa fat dejs :lol: Itak ti je verjetno jasno, da podoba v ogledalu ni ista kot v tvoji glavi, pa vseeno štekam, kako se počutiš. Če se le da, poskusi čim bolj sprejet tudi dejstvo, da moramo ljudje včasih malo polenarit, se poredit, nehat laufat...da je potem spet večje veselje. Jaz sem skoraj poletela, ko sem šla po porodu prvič laufat - abstinenca ( v mojem primeru zelo dolga) je dobro dela.

Kaj pa kakšen drug šport? Rolanje?

Ne znam lepše napisat oz. dat boljšega nasveta, ti pa želim čim bolj miren avgust :wink:

srečno
Uporabniški avatar
 Sončka
Živ Mojca,
se pridružujem mnenju Oranžnega Slona. Žal ni vsesplošne, generalne rešitve za vse :--( , vsak sam mora poiskati svojo :juhuhu: , pri tem pa slabi trenutki, občutja, dnevi zelo pomagajo, saj pokažejo, nakazujejo, kaj slabega se dogaja v nas, zunaj nas....

Sem kar malo zafilozofirala, upam da si danes že v redu...
Glavobol in prehlad pa res ni nič takega.... :--
Se vidiva na goladi, pa lahko malo poklepetava, bova skupaj prekele svet... :wink:
Srčno upam, da je tvoje počutje danes že veliko bolš.
Lp I.
 mars
ojla

Skoraj ne morem verjet, da se to tebi dogaja.
Takrat v TS si dajala ravno obratno sliko, deklica katero kar razganja od pozitivne energije.

Ne poznam te dovolj, pa tudi nimam namena soliti pameti, pa vendar mogoče bi bilo dobro še kak bicikel zajahat pa kako furco naredit.
Meni pomaga, da malo kombiniram.
Tudi takrat, ko sem te pred časom videl v Piranu sem bil tam z kolesom, dobrih 120km v eno stran.
V lepem vremenu in z dobro družbo, se je za kak dan ali dva tudi v hribih prijetno "izgubiti".

LP Mars

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA