vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 zdejan
Evo, po opravljenem pregledu okoli škrtanja desnega kolena imam diagnozo chodropathia patellae dex. Torej nič kaj vzpodbudna diagnoza. Priporočilo je jemanje glukozamin sulfata. Dejstvo pa je, da se hrustanec pod pogačico ne obnavlja več kot v mladosti in da bo situacija ščasoma vedno slabša. Ko bo začelo boleti, sedaj me še ne, pa sledi nadaljevanje zdravljenja (če mu lahko tako rečemo), pa raje sploh vprašal nisem, kaj potem naprej (verjetno operacija ali kaj takega) :cry: .
Uporabniški avatar
 Maša
zdejan, chondromalacio patele imam jaz diagnozo že veliiiko let. Včasih so me kolena začela tako bolet, pečt, pokat in še kaj, da nisem mogla niti hodit. Tudi sedaj npr. ne morem dolgo čepeti, se plazit po kolenih (še dobro :lol:), delat npr.sklec na kolenih, preveč zvijat nog... Ampak tečem pa lahko, samo moram pazit, da ob občutkih bolečine zmanjšam. Pa za jačanje mišic vaje so tudi priporočljive. Glukozamin/hondroitin pa MSM je kar dober napotek! Nič bat!

LP, Maša
Uporabniški avatar
 Darja
Blagodejen vpliv na obrabljene sklepe imajo kapsule z izcedkom bambusovih stebel, ki ima visoko vsebnost kremenke. To je baje ena redkih snovi, ki vzpodbuja tvorbo novega hrustanca.
Čudežev sicer ne gre pričakovat, škodi pa zagotovo ne.
LP, D
Uporabniški avatar
 zdejan
Uf, hvala vam, upal sem na kaj vzpodbudnega na forumu, sem že malo potolažen.
Uporabniški avatar
 Vladek
Tudi sam imam diagnozo "tekaško koleno" + okvarjen meniskus.

Pri tekaškem kolenu mi zelo pomaga kolenski trak (ki sem ga že opisal v enem od prejšnjih postov), ki se ga pritrdi pod kolenom. Trak preprečuje pogačici, da bi nepravilno drsela po kolenu.

Sama poškodba pa mi preprečuje nekoliko hitrejše teke, saj potem koleno kakšen teden boli kot hudič.

Na google vnesi diagnozo in z malo dobre volje boš tudi našel vaje, ki pomagajo pri krepitvi mišic, ki so za preprečitev okvare bistvene.

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA