Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 tomi_
Se ti vidi,da si bik, žal pa mi je za tebe, da gledaš na svet z zaprtimi očmi, upam, da boš kdaj spregledal.

Ne bojte se psov kolikokrat so vas RAZOČARALI, spravili v JOK, bili HINAVSKI do vas...,
kolikokrat pa "višje razvita žival"???

Kot lahko vidiš, nisem govoril o svojih najboljših prijateljih, ampak na splošno o ljudeh. Če pa verjameš, da ljudje niso hinavski, egoistični, itd.(itak ne vsi, se razume),
potem pa živiš v pravljici, pravljici, ki pa se enkrat konča.

Za tebe pa upam samo, da nimaš psa oz. kakšne druge domače živali, ker bi se mi preveč smilila.
 BIK
Najbrž si blazno dober psiholog , da si po mojemo odgovoru tebi dobil mnenje da sem BIK!
Kar se tiče tvojega posta si ga še enkrat preberi , da boš videl kaj pišeš!
V njemu namreč pišeš čeprav v navednicah, da je človeku najboljši prijatelj pes! Meni ni nikoli bil niti nikoli ne bo! Napisal pa sem svoje mnenje o mojih najboljših prijateljih!
Kar se pravljic tiče, tudi ti živiš v njej, ko trdiš da te psi ne spravijo v jok, v primeru da ti pes napade koga od bližnjih bi se ti pravljica zeloooo na hitro končala
Res pa je da nimam psa niti mačka! Za druženje imam ženo , otroka, prijatelje! Za hobi pa tek!
Zdaj pa vrli psiholog razglabljaj in tuhtaj o meni! Pa naj ti nikar nebo preveč žal za mene pač nismo vsi popolni kot ti ki imaš psa!
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
BIK napisal/-a:
tomi_ napisal/-a:
Ne boj se, prej te bo napadel človek, kot pes.

Res se je bolj za bat ljudi, kot pa psov, psi niso hinavski.
Če med tekom srečaš psa, se pač ustaviš ter mu ponudiš roko, da te lahko povoha. Roko mu ponudiš počasi, od spredaj, ne od zgoraj navzdol, ker tako se pes rad ustraši sploh "potepuh", ker je najbrž že marskaj doživel in verjetno občutil že marsikatero palico. Takšni psi pa so običajno tudi bolj boječi, in ne rinejo tako v ljudi, bolj so jim zanimivi pasji "prijatelji".
Glede psov ki živijo na kmetijah in so spuščeni pa:
1. Hvala bogu, da so spuščeni, a bi jih rajši gledali na verigi?
2. Če tečeš s psom, moraš kot prvo razumeti, da tvoj pes prečka njegov teritorij in nekateri psi so lahko precej težavni pri teh zadevah (predlagam da tam mimo pač ne tečete več z psom)
3. Priporočam, da imate vedno s seboj kašen priboljšek za naše "najboljše prijatelje", boste videli, naslednjič vas bo tisti pes, ki je tako zelo lajal prav vesel.(seveda velja tudi za "potepuhe")
4. Ne bojte se psov kolikokrat so vas RAZOČARALI, spravili v JOK, bili HINAVSKI do vas...,
kolikokrat pa "višje razvita žival"???

Žalostno da imaš takšne najboljše prijatelje! Imaš pač smolo! Mene prijatelji spravljajo v SMEH, mi STOJIJO OB STRANI, ko jih potrebujem, še nobeden pa ni bil od prijateljev do mene HINAVSKI!

Kar pa se priboljškov za pse tiče ja res ta je ena boljših! Najboljše je da imam s seboj kar cel nahrbtnik zrezkov, kosti ,........

bik, mogoče bi najprej malo bolj skrbno prebral prispevek, če ne razumeš pa prosil za razlago :roll: Če se s kom ne strinjaš, je seveda tvoja stvar in pravica, da se pa tudi drugačno mnenje podati na primernejši in prijaznejši način... :roll:
Uporabniški avatar
 mare
Res ne vidim, kaj je bik takega napisal, da bi bil lahko kakšen pasjeljubec ali pasjemrzec ogrožen. Tudi jaz sem prepričan, da ljudje niso hinavski in egoistični. Tomi, prav žal mi te je, če si imel z ljudmi tako slabe izkušnje. Ne obupaj. Med tekači in na tem forumu zagotovo prevladujejo pozitivni ljudje.
 tomi_
Glej Mare, vem, da so(ste) na forumu skoraj sami pozitivneži(al pa kr vsi) :), tudi Bik verjamem, da je prav vredu človek(čeprav se je tk upiknil v mene, ko mu ne bi blo treba).
Hvala DuleKTKV za podporo. Saj drugač pa res ne bi bil cele dneve na forumu :D, če bi mislil, da ste slabi :)
Glede ljudi pa nisem mislil, ne svojih kolegov, kaj šele vas forumovcev, če je kdo to tako uzel se iskreno opravičujem.
Mislil sem predvsem ljudi, s katerimi imam kar preveč pogosto opravke,
to so ljudje, ki v gozdu privežejo svojo psičko, ki je že več let pri hiši, zraven pa še njenih pet mladičkov, je to moralno?,
ljudje, ki mlade psičke, muce mečejo v kontejnerje, so to ljudje?, ki imajo pse celo življenje na verigi, brez sence in vode poleti, brez suhega zavetja in hrane pozimi? ...
in še in še in še bi lahko našteval.

lp
Uporabniški avatar
 mare
Tomi, si me kar malo potolažil. Tudi jaz poznam eno tako družino. So sosedje našli njihovo mačko, ki je sestradana lazila okoli, pa je njihov sin rekel: "Ta ni več naša, mi imamo novo."

Bi pa dodal k tvojim primerkom še eno kategorijo "ljubiteljev" živali. To so tisti, ki takorekoč po katalogu izberejo primerno pasmo, po možnosti čimbolj eksotično (predvsem po izgledu) in nato kupijo mladiča v tovarni mladičev - pasjem vzrejališču (to so vzrejališča, ki parijo pse izključno z namenom zaslužka in to delajo prepogosto za zdrav razvoj psic, mladiče odstavljajo in prodajajo prezgodaj, ne vršijo predpisane pasemske selekcije itd.). Taki ljubitelji imajo nato psa zaprtega cel dan v stanovanju in se nato zvečer, ko pridejo iz službe sprehodijo z njim malo okoli. Takim bi jaz priporočal, da si kupijo Tamagočija.
 trdi
tek_v_snegu napisal/-a:4. Ampak problem se vedno imate.
Neverjento da ob vseh obcinskih odlokih , zakonih na katere se sklicujemo
se vedno ne zmorete zakljuciti teme z nekim konstruktivno mnozico nasvetov kako teci mimo psov, mimo lastnikov, mimo celo privatnih dvorisc s psi...

Ti pa se bos moral se vedno prazniti in samozadovljevati na tem forumu in iskati probleme zakaj se pes na tebe zdere in te preganja da ne mores mirno odteci teka. Ne zavidam ti situacije.

S psi načelno nimam problemov, ravno včeraj je en (brez povodca) tekel vštric z mano, prijazen kraški ovčar. Pobožal sem ga (je držal je moj polžji tempo), potem pa ga je že lastnica poklicala k sebi.
Na pamet rečeno, je 95% psov meni neproblematičnih. Zanimivo pa je, da od teh 95% jih je pol na povodcih, od 5% problematičnih pa ni na povodcu skoraj nobeden. Torej krivdo vsekakor gre iskati pri lastnikih tistih psov, ki jih niso uspeli vzgojiti, tako kot je treba. Če niso posvečali časa sami vzgoji, potem je jasno, da ne bodo tudi pazili na svojega podivjanca, ko je ta že odrasel.
Uporabniški avatar
 majchy
Uh, ravno včeraj je bil en pes skrit za avtomobilom in ko sem mimo pritekla je ful začel lajat in se vame zapodil. Ker ga prej nisem vidla sem se fuuuul ustrašla in bi se hmal v svoje noge zapletla in se po celem pločniku zložila... :shock: In kaj potem vidim...da je bla čivava! :oops: Jao...te psi na baterije pa res morajo na vsazga lajat... ko sem šla mimo škotskega ovčarja me je sam pogledou pa šel svojo pot, tale čivava je bla pa zihr na duracel... :D
 Simplon
majchy napisal/-a:Uh, ravno včeraj je bil en pes skrit za avtomobilom in ko sem mimo pritekla je ful začel lajat in se vame zapodil. Ker ga prej nisem vidla sem se fuuuul ustrašla in bi se hmal v svoje noge zapletla in se po celem pločniku zložila... :shock: In kaj potem vidim...da je bla čivava! :oops: Jao...te psi na baterije pa res morajo na vsazga lajat... ko sem šla mimo škotskega ovčarja me je sam pogledou pa šel svojo pot, tale čivava je bla pa zihr na duracel... :D

Ja, teli majhni psi znajo bit kr zelo nadležni. Včerej ko sem tekel, sem srečal eno gospo, ki je mal sabo nekega takšnega manjšega kužka (mladiček), ki je bil sicer ful cortkan, ampak potem je hotu kr z mano tečt in se igrat in se mi je skoz metal pod noge in sem komej mim pršel - dvakrat sem že mislu, da bom fajn ubrisal, pa mi je nekak ratal se izognt.
 wind
majchy napisal/-a: Jao...te psi na baterije pa res morajo na vsazga lajat... ko sem šla mimo škotskega ovčarja me je sam pogledou pa šel svojo pot, tale čivava je bla pa zihr na duracel... :D

Problem je v tem, da so skoraj vsi lastniki majhnih kužkov prepričani, da pes ni nevaren in zato ne potrebuje šolanja - posledica je nesocializiran pes, ki sploh ne zna hoditi na povodcu, zato ga pustijo, da laja in skače na vsakogar, občasno pa koga tudi ugrizne. Ampak saj ni nič hudega, bo rekel lastnik. :(
Uporabniški avatar
 majchy
wind napisal/-a:
majchy napisal/-a: Jao...te psi na baterije pa res morajo na vsazga lajat... ko sem šla mimo škotskega ovčarja me je sam pogledou pa šel svojo pot, tale čivava je bla pa zihr na duracel... :D

Problem je v tem, da so skoraj vsi lastniki majhnih kužkov prepričani, da pes ni nevaren in zato ne potrebuje šolanja - posledica je nesocializiran pes, ki sploh ne zna hoditi na povodcu, zato ga pustijo, da laja in skače na vsakogar, občasno pa koga tudi ugrizne. Ampak saj ni nič hudega, bo rekel lastnik. :(

Sej naj omenim, da je bla lastnica zravn...sam je bla preveč zaposlena s pogovorom na mobitelu in se ji očitno ni zdelo potrebno da bi ga pr seb zadržala... :roll:
Uporabniški avatar
 Urshka
En lep pozdravček vsem skupaj!
Da pristavim še svoj "lonček" :P

Ker nisem brala vsega, me prosim ne grdo gledat, če je že kdo pisal podobno ugotovitev......:)

Sama sem imela pri teku dolgo časa velike težave s psi, vseeno ali so bli spuščeni ali na verigi, veliki ali majhni, hudobni ali prijazni.... Skoraj vsak se je zakadil vame! Najprej sem bla na njih besna, skoraj opustila tek zaradi njih, potem pa končno (jaz tepko) prišla do spoznanja. Ko sem bila mala, me je ugriznil ovčar in od takrat naprej verjetno ne gojim neke jake simpatije do njih. Vendar je treba to travmo razrešit, če želi človek normalno tečt, vsaj jaz sem jo morala. Poleg tega pa poznat mal pasje psihologije. Da je človek, ki teče, iz pasje perspektive pač zanimiv, ker se premika (zaradi tega verjetn tak zaboden pogled psa, ko pritečeš mimo), če pa zraven oddaja še "vonjave strahu", pa je premikajoča se tarča...Več kot zadosten razlog, da se odloč to tarčo pobliže spoznat....

Dober prijatelj mi je svetoval, naj si za razrešitev travme kupim psa, da ga bom spremljala od malega, vendar ker ga na žalost nimam kam dati, se namesto tega skušam čim bolj gibati v "pasji družbi" in celo tak daleč sem šla, da sem si sposodila knjigo o psih. :)
Počasi me travma mineva, sedaj lahko že skor čist brez strahu tečem mimo spuščenih psov (celo pitbulov, bulterierjev....), samo ovčarji mi še pozvročajo majčken zastoj v grlu, če srečam kakega med tekom...:)

Upam, da bo tud ta cmokec počas odpravljen......:) :)
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Bravo Urshka, tako se rešuje težave :clap:
Uporabniški avatar
 agnesss
mojih slabih izkušen pa kar ni konca

Pred nekaj dnevi sem tekla z mojm kužkom na povodcu (fleksu) po najini ustaljeni poti. Nasproti izza ovinka je pritekla rotvajlerka z nagobčnikom in se zagnala na mojega psa. Ja, in ga je podrla na tla, a se je na srečo hitro pobral. Nisem ga mogla odklopit s povodca, da bi ji saj lahko utekel. Lastnica (ženska iz sosednje ulice) pa je imela povodec v roki in ji je bilo prav vseeno. Rekla je samo, saj ne more nič, ker ima nagobčnik :shock: A potem pa se lahko kar tako zaganja v vse kar pride mimo? Priznam, tako sem se prestrašila, da sem komaj lovila sapo :( . Njej pa je nekako uspelo prijeti psico in sta odšli naprej. Rekla sem ji samo, ali je ne bi raje imeli na povodcu. In mi je odgovorila, da me ni videla :?

zdaj tečem pa spet kar sama, za vsak slučaj :( , hec je v tem, da jaz tečem, predvsem zato da se sprostim in umirim živčke, ta izkušnja je bila pa vse prej kot sprostitev :(
lpA
 trdi
To lahko kar policijo pokličeš naslednjič, če imaš mobilnik s sabo. :? O takih stvareh sem govoril.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA