teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 nika89
61.

vegetarijanka že nekaj let.

Ribe naj bi se 'dopuščale' pri prehodu z mesne na čist vegetarijansko prehrano, ker so na tok nižji razvojni stopnji od npr. ovc ... sčasoma se pa telo tok odvadi mesne hrane, da se ti tud ribe ne pašejo več (men je blo par let nazaj orng slabo po neki rio mare zadevi v omaki).

Mi pa pokrovko odnese, ko mi kdo začne: 'ja sej papriko tud boli, k jo utrgaš pa poješ ...' :evil: :roll: ).
 trdi
Ribe naj bi se 'dopuščale' pri prehodu z mesne na čist vegetarijansko prehrano, ker so na tok nižji razvojni stopnji od npr. ovc

No, tole je pa kar nekaj... :shock:
 nika89
če te kej potolaži - ni zraslo na mojem zeljniku :) .

Ica Sitarovasnik: Kuharica za dušo in telo
 klopotec
Mene ne potolaži. Sicer pa so ribe slabša izbira od kvalitetnega govejega zrezka govedi iz kakšnega visoko ležečega slovenskega pašnika.
 ton
Odlična, Klatež.

Sam žal še zmeraj hinavsko štejem ribe in muzgavce med morsko&rečne sadeže, ker me je strah popolne opustitve mesa, vsem ostalim živalim (razen psom, porkaduš, in pa komarjem) pa nisem več grožnja.
 nika89
am, imam eno prošnjo - pri psihologiji moramo v okviru mature narediti tudi seminarsko nalogo - moja bo nosila naslov "Pomen vrednostnega sisitema posameznika pri odločitvi za vegetarijanstvo", za raziskavo pa rabim vzorec vegetarijancev (minimalno 60 ljudi). ene 20-ih jih mam recimo že zagotovljenih, ostalo pa ... a lahko še tukaj računam na koga, da bo rešil eno anketo? drugače bom verjetno morala menjat naslov :? .
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Če lahko tudi nevegeterijanci sodelujemo...?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
ton napisal/-a:Odlièna, Klatež.

Sam žal še zmeraj hinavsko štejem ribe in muzgavce med morsko&reène sadeže, ker me je strah popolne opustitve mesa, vsem ostalim živalim (razen psom, porkaduš, in pa komarjem) pa nisem veè grožnja.

Problemi s komarji ob prehodu na bolj živo, brezmesno, in nekofliktno prehrano ostanejo še preteklost.

Zagotvaljam lahko to trditev samo ob vseh treh pogojih hkrati ( 1-bolj živo, 2-brezmesno , 3-nekonfliktno ).
 klopotec
To je res zanimivo. Ko sem bil zagnan mesojedec, en komar ni mogel mimo mene. Sedaj pa se me izogibajo. Res da tu pa tam kakšen zabrenči malo bliže in to zaradi tega, ker načela - nekonfliktno- ne spoštujem povsem. Popolnoma prav imaš Snežni.
 Fleur
a se loh štejem zraven, če jem ribe :?:
Uporabniški avatar
 damajanty
kako vam to uspeva s komarji? ni fer :cry: . mene skoz morijo, pa skor nikol ne jem mesa. to mate moški veze, aha :wink:
Uporabniški avatar
 Lin@
nika89 napisal/-a:am, imam eno prošnjo - pri psihologiji moramo v okviru mature narediti tudi seminarsko nalogo - moja bo nosila naslov "Pomen vrednostnega sisitema posameznika pri odločitvi za vegetarijanstvo", za raziskavo pa rabim vzorec vegetarijancev (minimalno 60 ljudi). ene 20-ih jih mam recimo že zagotovljenih, ostalo pa ... a lahko še tukaj računam na koga, da bo rešil eno anketo? drugače bom verjetno morala menjat naslov :? .

Lahko seveda. Samo potem nas ugotovitve zanimajo. :wink:
 klopotec
Zmagovalec Spartatlona je vegeterijanec. Torej gre tudi brez mesa.

Pri Mravljetu pa sem prebral, da je zjutraj pojedel prepečenec in med. V Grčiji bi pričakoval da bo jedel recimo melone, živo sočno hrano, ker suhi prepečenec mu je posrkal l še tisto malo tekočine, ki jo je imel v sebi.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA