Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
To je ta mail.

Lepo pozdravljeni !

Dobil sem informacijo, da ste vi prava oseba za »probleme« okoli kamniškega štadiona (natančneje atletske steze).

Sem Miha Ažnik iz Kamnika, rekreativni tekač, član Tekaškega foruma.

Kamniški tekači smo se pogovarjali o situaciji kamniškega štadiona, katera ni najboljša. Glede na to, da Kamnik nima svojega atletskega kluba ali društva, ki bi bilo odgovorno za atletsko stezo na štadionu, predvidevam, da je to last občine Kamnik. Kamnik ima namreč veliko tekačev, ki posegajo po visokih uvrstitvah na državni in mednarodni ravni. Poleg teh pa tudi drugih športnikov (tudi klubov), ki uporabljajo kamniški štadion ali pa bi ga, če bi bil bolj funkcionalen. Skratka osnovni predlog oziroma vprašanje je: OBNOVA KAMNIŠKE ATLETSKE STEZE NA ŠTADIONU. Menimo, da smo eni redkih, ki imamo na atletski stezi še vedno pesek, namesto tartana (umetne mase), drugi problem so oznake posameznih prog in razdalj in tretji je vzdrževanje (trava in plevel na atletski stezi).

Zdaj se bom skušal spomniti čim več vprašanj in tudi podati možne odgovore.

ZAKAJ ?

- Korist uporabnikov: boljši pogoji treningov

- Korist občine:

· glede na obljube o obnovitvi štadiona v predvolilnih časih, bi se ob uresničitvi le tega povečal ugled in spoštovanje do vodilnih, (že stari grški pregovor pravi, da daj ljudem kruha in iger in bodo zadovoljni)

· kasneje bi lahko tu prirejali športne tekaške prireditve (zaslužek od štartnin), prepoznavnost in reklama Kamnika s pomočjo športa

KDAJ ?

To je seveda odvisno od finančnih sredstev, ki so predvidevam največji problem. Recimo, da občina nima planiranih finančnih sredstev za športne objekte. V tem primeru bi morala občina sestaviti načrt (v kolikor še ni narejen), koliko bi to dejansko stalo. Kako do finančnih sredstev ?

· Občina lahko izda obveznice (sposodi si denar od občanov in podjetij) in jim ga vrne v daljšem časovnem obdobju z nekimi obrestmi

· Sponzorstvo (vsako podjetje ali samostojni podjetnik, ki bi bil pripravljen kaj prispevati za obnovo omenjenega objekta, bi imel lahko ob štadionu reklamo, glede na višino sredstev bi lahko določili velikost panoja in čas reklamiranja)

· Lahko bi se dalo javni razpis za športna društva ali klube, če bi morda kdo hotel prevzeti odgovornost nad atletsko stezo (v tem primeru se občina reši težav, društvo bi se sigurno potrudilo, da bi zadevo uredilo, posledično bi pa lahko tudi zaračunavali uporabo)

KAKO DO FINANČNIH SREDSTEV v primeru, da bi bil štadion že obnovljen ?

· Letne ali mesečne »najemnine« športnim društvom za uporabo

· Organizacija tekmovanj v atletiki (tek)

· Organizacija drugih vrst tekmovanj z uporabo atletske steze (imam veliko idej, kaj bi se lahko še organiziralo, a o tem še nebi javno)

· Organizacija raznih testov (Cooper, Coconi,...)

Zanima me ali se o tej zadevi sploh kaj govori in je kakšna možnost, da se naredi korak naprej, ali tavamo v temi.

Hvala za kakršenkoli odgovor.

Miha Ažnik
Uporabniški avatar
 želva
AZS (atletska zveza) je kamniški stadion dala na prioritetno listo za pridobivanje sredstev fundacije za šport, kar se vidi na dnu 7-me strani tu
http://www.atletska-zveza.si/files/zapisniki/Zap_kt20_2007.pdf
Torej nekakšen načrt (vsaj finančni) obstaja.
Sicer pa nekaj perspektivnih Kamniških atletov trenira pri AK Domžale. :wink:
Pri plavalcih pa je promet v obratni smeri.
LP
Uporabniški avatar
 tae
Samo toliko, da zadeva ne bo takoj romala v pozabljeno.

Odgovora od občine seveda še nisem dobil. Recimo, da ta teden še počakamo, če je morda gospa Mira na dopustu, potem pa jim spet malo zatežim.
Uporabniški avatar
 Darja
Tae (in vsi ostali, seveda), prepričana sem, da bi bila zelo dobrodošla hkratna podpora oz. zahteva po obnovi s strani kamniških osnovnih šol in tudi vrtcev. Torej, če ima kdo prijateljske odnose s kakšnim ravnateljem, ravnateljico, športnim pedagogom, članom sveta staršev.....AKCIJA!
Uporabniški avatar
 tae
Darja, predvidevam da sta se to pogovarjala z Olsonom, ker mi je ravno včeraj rekel isto.
Uporabniški avatar
 Darja
Ne, z Andrejem.
Uporabniški avatar
 Darja
Sicer pa, zakaj je pa to sploh pomembno? :roll:
Uporabniški avatar
 ero
pozdravljeni, Kamničani :)

to nedeljo smo bili v bližini omenjanega stadiona in izvedel sem manjše fotodokumentiranje:

Slika

da bomo čez nekaj let vedeli, kakšno je bilo stanje pred našo pobudo :)
Uporabniški avatar
 tae
Ero, ko boš naslednjič spet v Kamniku pokliči, da ti razkažem še ostale "znamenitosti" Kamnika.
Uporabniški avatar
 potepinko68
Sem "bivši" Kamničan in sem na tem stadionu tudi malo treniral... ne ravno najbolj zaresno ampak.. nekaj malega pa...

Sem šel brat zapisnik AZS, pa predlog: .. nekdo mora imeti nekega sogovornika za upravljanje stadiona, nekoga, ki bo imel interes, da je stadion "pošlihtan".. torej..najbolje bi bilo ustanoviti "tekaški klub - društvo" ali pa atletski klub.... včasih.. ga je Kamnik že imel..

lp,
potepinko

P.S: .. zdej pa sem na Vrhniki, glede stadiona ... niso nič na boljšem .. kdo je že... Bikar Alenka :)
Uporabniški avatar
 daneb
Ero, ali si tole slikal zdravilne rastlinice v "zdravilnem gaju" v Tuncah? Atletski stezi to res ni podobno škoda. :oops:
Uporabniški avatar
 ero
ne, to sem slikal z glavne tribune ob centralnem objektu. po domače - z nasipa za ograjo iz enega grmovja.

če ste opazili - prenovljen objekt je sofinancirala FŠO. not so strelci, lokostrelci, kegljišče z bifejem (ali obratno), ... torej se da!
Uporabniški avatar
 tae
Namenoma v tej temi vedno kaj dopišem, da ne zatone v pozabo. Včeraj sem na morju srečal Matica Romšaka, kateremu sem omenil to problematiko. Morda nam bo on lahko kaj pomagal.
 Matic
Hojla,
se še spomnim, da smo nekaj let nezaj, ko sem bil še član komisije za družbene dejavnosti, zagotovili neka sredstva, na podlagi katerih je bila steza minimalno sanirana.
Zato bi priporočal, da se od gospe Resnikove zahteva, da pisano pobudo posreduje Komisije za družbene dejavnosti. Gospa Resnikova namreč sodeluje na sejah, dane pobude pa "romajo" na občinski svet, ki mora dati vsaj odgovor.
In še en nasvet. Pobudo objavite tudi v časopisu Kamniški občan, z zaključkom da čaka(te)mo na odgovor očinskega sveta, pričakujemo pa, da se vsaj v proračunu za 2008 zagotovi kakšen "milijonček" za najnujnejšo obnovo.
Lahko pa pobudo pošljete tudi meni na ironman-slovenia@gmail.com in jo bom objavil na internetni strani www.ironman-slovenia.com, v vednost pa jo posredoval tudi županu. Kdo ve, morda nam pa s skupnimi močmi le uspe, stezo spraviti vsaj v stanje, da ne bo nevarna za naše vezi, sklepe in mišice.
LP,
Matic R.
Uporabniški avatar
 tae
Matic, hvala za pomoč in podporo. Če bi želeli omenjeno pobudo objaviti v Kamniškem občanu in posredovati županu, mislim da bi jo morali s skupnimi močmi ponovno sestaviti in to bolj strokovno. Jaz sem namreč to spesnil čisto tako, bolj pogovorno, kar ni ravno primerno za časopis. Kdo v Kamniku ali okolici ima smisel za strokovno pisanje, morda je tudi kakšen novinar tekač ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA