teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Vladek
Takoj po teku so seveda na vrsti drobni snacki, ali pa juhica na cilju v Ljubljani.

Mala točena pa gre po dolgem teku direktno v kri :-) in zato paše, saj relaksira ali pa vsaj daje občutek relaksacije tudi v mišicah. Nikakor pa mi omenjena substanca ne paše po dolgem izčrpajočem poletnem teku, ko si resnično dehidriran.

lp
Uporabniški avatar
 Vreme
Madonca ne vem kaj je to. Ampak od ljubljanskega (pol)maratona imam takšen apetit, da bi pojedel vola in pol. Očitno moje brbončice delajo z polno paro. :D

Se pa sprašujem kako je to mogoče, saj toliko pa zares nisem porabil na maratonu. A se to dogaja tudi vam???
Uporabniški avatar
 Wega
Podobno, samo da se ne ustavim na polovici...
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Vreme napisal/-a:Madonca ne vem kaj je to. Ampak od ljubljanskega (pol)maratona imam takšen apetit, da bi pojedel vola in pol. Očitno moje brbončice delajo z polno paro. :D

Se pa sprašujem kako je to mogoče, saj toliko pa zares nisem porabil na maratonu. A se to dogaja tudi vam???

Tudi jaz sem lačen kot pes. Cel dan bi jedel, diši pa mi kak pomfri, dunajc, šamšnite ipd., ko grem mimo kioska s kebapom bi pa najraje kar na glavo noter skočil :roll:
 PROSPORT
Rešitev je, da ješ redne obroke. S tem boš popolnil glikogenske rezerve in laže prebrodil lakoto. Z obremenitvijo kot je maraton si dal telesu signal naj se pripravi na naslednjo in si dela zaloge.
V kakem tednu se bo uredilo, le redno se prehranjuj in kadar greš mimo kakega kioska pomisli na škodo, ki bi si jo delal s tako prehrano.
Sem na analizi v Subitu opazil, da je velika večina jedla pico, kar pa ni ravno kvaliteten obrok za regeneracijo. Saj ne, da ni okusna... :lol:
Uporabniški avatar
 Vreme
Torej moje telo ve, da se mora pripraviti na Sladkih6 :lol: , ampak polni pa se tako, kot da jih bom pretekel najmanj 100 km.

Na Sladkih6 bomo na razpolago imeli zraven vode in izotoničnega napitka tudi sladkor v kockah in sol. Ker je verjetno za potrebe šesturnega teka to premalo, me zanima kaj boste imeli še zraven, oz. kaj boste uživali še med tem šesturnim tekom???
Uporabniški avatar
 INOT
Vreme napisal/-a:Torej moje telo ve, da se mora pripraviti na Sladkih6 :lol: , ampak polni pa se tako, kot da jih bom pretekel najmanj 100 km.

Na Sladkih6 bomo na razpolago imeli zraven vode in izotoničnega napitka tudi sladkor v kockah in sol. Ker je verjetno za potrebe šesturnega teka to premalo, me zanima kaj boste imeli še zraven, oz. kaj boste uživali še med tem šesturnim tekom???

Vse kar mi bo teknilo.... :D
Uporabniški avatar
 Vreme
INOT napisal/-a:Vse kar mi bo teknilo.... :D

Aha, zelo skrivnostno .... "male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov" :shock:
Uporabniški avatar
 INOT
Vreme napisal/-a:
INOT napisal/-a:Vse kar mi bo teknilo.... :D

Aha, zelo skrivnostno .... "male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov" :shock:

Saj veš, da je na tekaškem forumu vse kar se prehrane in dodatkov tiče tabu tema. Zato nima smisla več pisat....
 klopotec
Graham krekerji, dateljni in korenčkov sok.
Uporabniški avatar
 INOT
v glavnem skušal se bom držati pravila 300-400 kalorij na uro. Zdaj se bo to dalo preizkusit v praksi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA