vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Jana
Zdravo,

mogoče mi kdo lahko pomaga. Zadnji teden čutim bolečino v desni nogi (nart), sem skoraj popolnoma prepričana, da zaradi teka saj me z vsakim tekaškim dnem malo bolj boli, v bistvu me zdaj že kar zelo. Bolečino čutim ko hodim pa tudi na otip je kot nekakšna oteklina..
Tečem že skozi večinoma po asfaltu.
Čudno bi mi bilo, da bi bili vzrok čevlji. Od spomladi imam nove superge Mizuno Wave rider, že prej sem imela mizuno in oboji so mi všeč, do sedaj nisem imela nobenih problemov.. Edina razlika, ki sem jo uvedla poleg pač novih superg, je ta, da letos veliko tečem tudi v klanec. Prav zato sem včeraj šla na stadion, pa me vseeno boli noga.
Imate kakšen nasvet razen počitek in zamenjavo superg?
Hvala vnaprej, Jana
Uporabniški avatar
 lukkka
da ti prišparam pot do zdravnika in čas - počitek, masaža z ledom, elastični povoj. 1 teden, pa če ne bo boljš, še en teden :wink:
Uporabniški avatar
 Jana
Neeeeeee! :cry:
Sem vmes že malo brala odgovore na podobno temo izpred let in očitno res samo to pomaga...
Kolesarim lahko?
Uporabniški avatar
 lukkka
seveda lahko... poiskusiš. Samo, če te bo tudi po kolesarjenju bolelo, raje tudi to idejo opusti za kakšen teden. Lahko pa probaš kolesariti v res lahkem tempu - v kakšnih prestavah za "mame".
Pa kaj se tok sekiraš glede enega tedna počitka - boš videla, ko bo mimo kako to dejansko paše telesu športnika. Volja in zagnanost naraste, oteklina izgine in kar naenkrat se ti zdi, da ga hitreje pičiš. Vsaj pri meni je bilo tako po 4 mesečnem premoru. Je pa res, da sem rabil kake 2 meseca, da sem prišel notri in še kakšnih 5, da sem zdaj tu kjer sem.
S formo in rezultati na boljšem kot sem bil pred poškodbo - populili so mi oba nohta na palcih namreč.
Uporabniški avatar
 Jana
Ja, sej vem, se je brezveze sekirat in je treba le bit priden in počivat. Včeraj sem in je noga enkrat boljša. :D

Hvala za pomoč!

Jana

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA