hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 Z*
Strinjam se z Matejem, da ni treba panike zganjat okrog te poti. Vse tiste razprave na strani PZS, ki so odvrnile Nano, so bile namenjene iskanju poti in napakam na poti - to jo oteži seveda (nesreče so se zgodile izven poti, ker so ljudje zašli). Na sobotnem izletu pa bodo prisotni taki, ki pot poznajo, torej ne bo težav z napačnimi vstopi. Čisto drugače je iti na pot, ki jo nekdo pozna. In če te slučajno kak ne pretežak prehod preseneti, ti drugi z napotki za najlažje prijeme pomagajo, pa gre. Takole v skupini sem napravila čudovite pristope, ki se jih sama gotovo ne bi lotila.
Matej je lepo napisal, za koga je pot primerna in ima povsem prav. Lepa prilika za vse, ki še niste bili v tem čudovitem koncu Kamniških špičk ... :idea:
 daša
Super ideja, tale planinski izlet. :D . Se vam pridružim, upam, da bo vreme primerno, pa tudi čas za peko štrudla se bo našel :wink: .

LP, Daša
Uporabniški avatar
 klaudi
Tudi jaz se vam pridružim, če le ne bo deževalo. No, upajmo,da ne bo.
Uporabniški avatar
 BoF
Sem bil v petek v bližini... :roll: Sem šel iz Kokrškega sedla preko previsa nad Suhadolnikom pa okoli naokoli po skalovitem (in jebeno krušljivem) navpiku na Krvavec. Ma noro, če ne bi ene dvakrat obstal z odlomljenim škriljem v dlani. ampak še vedno sem, nisem še (poudarek je na še) čmoknil dol, tko da... No, se oglašam ravno zaradi Repovega kota: lani sem delal nesrečo tistega dekliča, ki jo je kuža potegnil dol v prepad. Zgodila se je v brezpotju, ker sta zašli. Samo to: ne stopajte izven poti, tam je malček preveč zafrknjeno! Ampak če mojstri poznajo dobro pot na Srebrnega, potem ni panike. Planjava je pa za moje pojme itak carica tam okoli (no ja... pa Skuta, pa Grintavec tud no...) Uh, če bo šef me pustil... Bi se vam rad pridružil!!!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Izvolite še moj kratek meteorološki vskok. 8)

Kar v redu kaže za soboto, kajne? :wink: Želimo si lahko le, da se ta napoved tudi uresniči. :D

...

No, kot že rečeno :arrow: mene z vami tokrat ne bo, kljub temu pa vam želim čim lepši izlet, predvsem pa varen korak. :wink:

Pot vašega izleta mi je znana, zato bom "zadevo" še sam malo "pokomentiral" :arrow: Upoštevajte vsa svarila predhodnih postov ter se res striktno držite smeri, saj boste vse do Srebrnega Sedla hodili po "brezpotju". V megli ali nenadnem poslabšanju se izletu raje odpovejte. :!: Ker vas bo veliko, bo čelada (pri samem "zaključnem poplezavanju" na Srebrno Sedlo ter sestopu od Sukalnika proti Kamniškem Sedlu) kar nujna. Tudi jaz jo imam in bi jo lahko posodil po potrebi. :!: :wink:

PS: Ne bom delal nepotrebne panike, vendar :arrow: ta izlet ne priporočam vrtoglavim planincem pa tudi tistim ne, ki se doslej še niso srečali vsaj s kakšnim železnim pripomočkom. Mimogrede, ob sestopu na Kamniško Sedlo bo tudi nekaj "zajl". :D :roll:
Uporabniški avatar
 pegaz
Jethro my man, tko se govori!
Sam pete odnesem in se prec zgodi ena tanarbulša orhanizacija.
Moram večkrat it stran, že vidm.
pa hvala Alji za heads up, jest sm mal zatavau pa nisem se čist znajdu
se mal guga.

=
jest sm za! Pridem zihr!

LL, Pegaz :)
 matej-jethro
športnik napisal/-a:Mnogo jih namesto pod Srebrno sedlo zaide v težaven gorski svet pod planjavskimi zelenicami; sicer mi ni jasno kako, pa vendarle.

Ne vem, kje sem zadnjič bral, ko sta dva želela priti na Kamniško sedlo, pa sta zalutala pod Srebrno sedlo??? :shock: Brez komentarja!

Ja, marsikej se dogaja! Mene sta enkrat dve dekleti prepričevali, na parkingu za Kamn.sedlo, da grem na Velko planino :shock: Tja bi šli sicer tudi oni dve, če jih ne bi s težavo prepričal, da tole pa definitivno NO GO :!:
Ja, se dogaja.......
 matej-jethro
Ejjjj, prou kul k nas bo zgleda kr neki!! Fajn, me veseli-heppi mi :roll: Daša, za štrudl se priporočam in ga tud tovorim, ker dvomim, da se bo moj naredu.....Moja mati se nekaj puntajo :( Tud nekateri legendarni forumovci se pojavljajo, kar me predvsem skrbi za dogajanje na Kamn.sedlu (če bi oskrbnik vedu....) 8)
Zdej hitim laufat, kasneje pa še mal lestvico prijavljenih naredim, razen če jo lohk kdo dru....... :wink:

se vidmo k se zagledamo :wink:
Uporabniški avatar
 športnik
Nana; Nisem mislil na vaju. Ne razumem pa, če že nekaj časa slediš markacijam, pa da jih potem zmanjka, pač ne greš naprej, če ne poznaš poti...

Vlajko; Če bo res takšna odlična ali še boljša vremenska napoved za vikend... Jaz spet nekaj tuhtam.... :P Prejšnja sobota je bila zares uspešna.
Uporabniški avatar
 andreya
Kaj je dovoljeno boljšo polovico s sabo pripeljat? :oops: :wink:
Uporabniški avatar
 športnik
Vlajko napisal/-a: Ker vas bo veliko, bo čelada (pri samem "zaključnem poplezavanju" na Srebrno Sedlo ter sestopu od Sukalnika proti Kamniškem Sedlu) kar nujna.

Meni osebno se zdi najbolj "nevaren" začetni del poplezavanja. Zato je priporočljivo držati tudi malo varnostne razdalje.
 nana
Športnik, to so bili začetki... najina hoja v hribe še v povojih, Kamniško sedlo pa pri vrh, ki sem ga osvojila, da je bil višji od Šmarne gore :oops:
Jaz sem sicer tista, ki bi ji lahko rekel "lovka na markacije"; če je ne vidim par 10 m, postanem živčna :shock:
Hja, eni smo malo bolj pozno dojeli, da je treba migat :wink: Zdaj mi je pa prav fajn :)
 Nataša
andreya napisal/-a:Kaj je dovoljeno boljšo polovico s sabo pripeljat? :oops: :wink:

absolutli not! :lol: :lol:

ti kar pripelji, matej ne grize. Zgleda sicer tak ves poraščen, sam je kr do neke mere civiliziran.

Sem hotla sam povedat, da se fajn mejte in da držim pesti za lepo vreme. Miha je neki govoril, da bo šel...mrbit ga boste zagledal. Jest in Lana se pa odpovedujeva lepotam visokogorja - Lana prav, da gor ni nobenih pametnih TOLO igračk :lol:
 matej-jethro
andreya napisal/-a:Kaj je dovoljeno boljšo polovico s sabo pripeljat? :oops: :wink:

Absolutli not :lol: :lol: kot je rekla v šali my little sister....sicer je pa čist nenevarno bitje. Skoraj prijazno, dobim kdaj občutek...imam pa vseskozi eno oko odprto in čekiram, ker kdaj pa kdaj...no, ja...insomnia (mogoče)!
Ti kar pripelji......no frks no peniks :wink:

A Miha, da bo šel? ....dvomim :? Mislm, hotel sam sam povedat, da me najeda dvom!

Pegaz :clap: me veseli, da si živ in živahen zapustil Terro morto, ukanil pirate, Johnny Deppu požgal ladjevje, našel gojzarje in se pridružil ekspediciji " Po poteh ogromnega štrudeljna" itd.
 Nataša
kakšna insomnia neki! devam :cry:

ja, po moje tut Miha ne bo šel. Mal zato, ker si se mu v ta črne bukve vpisal, mal pa še zato, ker bomo sam ta vikend mal familijarno skupi in potem spet ne, spet ne, spet ne.

kakšno nenevarno bitje neki! oči imej ši-ro-ko odprte in trzaj na vsak zvok :shock: :evil:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA