prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

katero obliko letošnjih dresov podpirate?

stara (lanska) z nogicami
10
20%
predlagana nova z dinamičnimi trikotniki
32
65%
mi je vseeno
7
14%
Uporabniški avatar
 Tatjana
Jaz imam Žolnin kolesarski dres (mojTrener.com) in lahko potrdim, da je vložek res odlične kvalitete. Imam še ene Giordana kolesarske hlače, ki so stale precej več, pa ni vložek nič kaj boljši.
Uporabniški avatar
 teoo
hej, a morda ve kdo, če ima žolna tudi kako mtb verzijo kolesarskih hlač. Tele oprijete zadeve nimajo kaj iskati v hribih, ker kazijo naravo:)
Uporabniški avatar
 štefan64
semjul napisal/-a::D

Lepo da ste se posodobili in modernizirali vašo TF trgovino, vendar ste s tem postali tudi predragi in človeku odtujeni. Da mi pošljete eno majčko želite 5 eur poštnine in plačilo vnaprej preko položnice kar znese še dva eura.
Torej na 20 eur vrednosti majice še 7 eur stroškov, pa vprašanje kaj bi rekel poštar, ko bi prišel.
Že večkrat sem Tf opremo prejel po povzetju, plačal poštarju dobra dva eura poštnine in to je to.
Skoraj se bo bolj izplačalo naročevati v Angliji kot iz LJubljane.
Da pa bom vnaprej plačano majico iskal po raznih tekih.......

Zakaj nekaj enostavnega kot je bilo naročanje TF opreme prej, zaj..... do konca?

se strinjam glede cene in zaj....
pa še z dinamičnimi trikotniki si je nekdo (domnevam, da na žolni) olajšal zadevo. v skoraj enakih dresih (popolnoma enaka barvna kombinacija, enako obrobljeni rokavi in ovratnik - z rdečo, podobnimi dinamični trikotniki - enaka sivo - rdeča kombinacija, ok - namesto logotipa podjetja imamo mi simbol TF-ja) so lani tekli tekači enega podjetja na LM. (sem pokazal nove TFdrese boljši polovici in je takoj rekla, da takega že ima v omari. ni treba ugibati, kje so jih naročili?)

nič hudega. važno, da je večini všeč. mi trije si bomo raje omislili starega s stopali :D .

lp, Štefan
Uporabniški avatar
 Asparagus
Kako je z velikostmi ženskih majic s kratkimi rokavi?
Moje mere so 170/60 in ne vem, ali naj se odločim za M(40) ali S(38).
Tekaško majico od lanskega LM imam v velikosti M in mi je ravno prav.
Uporabniški avatar
 Loni
Velikost S je bolj 36, če vprašaš mene, sem jih šla pomerit, pa tudi z LM imam jaz S velikost.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Loni napisal/-a:Velikost S je bolj 36, če vprašaš mene, sem jih šla pomerit, pa tudi z LM imam jaz S velikost.

Hvala Loni, sem naročila kar 40.

Lp,

A.
 markobi
Kot clan TK sem dobil tale mail z moznostjo narocanja dresov za leto 2010. Kar me je zmotilo, je, da so na dresih se vedno rozice, ki se pri promociji Slovenije ne uporabljajo ze zadnja 3 leta. Uradni znak za turisticno promocijo Slovenije, za namen katere je bil logotip z rozicami kreiran in uporabljen, je sedaj znak "I feel Slovenia". Tako se sedaj ta uporablja za ta namen in v vseh uradnih objava in promocijah je dovoljena uporaba le tega in nobenih rozic vec. Vedno imamo problem s prepoznavnostjo Slovenije in dolocanjem barv in ce je drzava sprejela neke simbole s katerimi se veca prepoznavost Slovenije, potem moramo te uporabljat in ne mesat zgodovine zraven.
Tudi meni so bile rozice vsec in se nisem strinjal s tem, da se gre to spreminjat, ampak zdaj je spremenjeno in doloceno. Ce zelimo nekaj doprinest k vecanju prepoznavosti Slovenije, potem pac moramo vsi "pihat v isti rog". Tako bomo uspesnejsi.
Podoben problem je tudi pri reprezentancnih dresih, ko se zveze ne morejo uskladit glede uporabe skupne barve, zato ni treba da se mi prikljucijemo tej zmedi, ampak gremo s tistim kar je uradno in sprejeto.

Torej I feel Slovenia znak se uporablja vsepovsod, zato se MORA tudi tu!!! Uporaba rozic na dresih v letu 2010 namesto novega znaka je podobo tako kot, ce bi nekdo se leta 1993, torej 3 leta po sprejetju Zdravljice kot slovenske himne, na eni malo vecji lokalni prireditvi igral se vedno staro himno ker mu je pac bolj vsec.

Lep pozdrav,
Marko Bizjak
Uporabniški avatar
 MihaPR
Lepo, da nacionalno himno primerjaš s 2-letnimi znaki, ki jih izberejo birokrati, ki si s tem delajo delo.
Uporabniški avatar
 klatez
Daj markobi, uredi še tole: :D
http://www.ukom.gov.si/fileadmin/ukom.g ... ce_IFS.pdf

Sicer pa smo v svoji kratki zgodovini imeli eno posrečeno rešitev - lipov list (pravzaprav je bil trenutek v zgodovini SLO tisti, ki jo je naredil za posrečeno).

Že rožice so bile nekaj neinovativnega, saj se mi zdi, da je bilo v tem času precej podobnih grafičnih rešitev pri drugih državah.

Tale I feel Slovenia pa je itak višek našega grafičnega oblikovanja in marketinškega Pristopa...

Sicer tudi meni ni všeč, da se tukaj držimo teh rožic kot pijanec plota ampak če izbiraš med slabimi variantami pač skušaš izbrati manj slabo... :evil:

Ne vem, če bomo kdaj dobili nekaj, s čimer se bomo lahko poistovetili.
Vsekakor pa z načinom izbire, ki ga uporablja naša država, verjetno ne.
Pravzaprav ne vem, če si to sploh zaslužimo...

Itak ne vem, če imamo Slovenčki sploh kaj, s čemer bi se lahko vsi poistovetili...
 markobi
Strinjam se da niti priblizno ni vse idealno v tej drzave. DALEC OD TEGA!!!!

Ampak.....

Da malo komentiram odgovore, ki ste jih podali na moj prejsnji odgovor:
1. Himno so tudi izbrali birokrati, ki sedijo (ali pa so sedeli) v nasem parlamentu, tako kot ta znak I feel Slovenia. A potem pa ne bomo uporabljali himne, ker nam ni vsec?

2. Ne glede na to, da sem bil tudi sam zelo ogorce in razocaran nad tem znakom I feel Slovenia, pa vam lahko povem iz prve roke, da je odziv tujine in delavcev v turizmu na delo okrog tega znaka in celostne podobe, ki se vrti okrog tega znaka zelo pozitiven in je dosegel svoj namen povecanja prepoznavosti Slovenije. Sicer ne znam razlozit, kaj je povzrocilo tisto razliko glede na prej, ampak tako je. Verjetno je se najblizje temu to, da se dela na celostni podobi tudi z barvami in da se obdrzi isti znak ze 3 leta v eni in isti obliki. (pr rozicah je bil vsako leto nov slogan)

3. Se pa vprasam kaj je namen potem tega znaka na dresih. Ali je to namen promocije Slovenije? Ce je tako, potem je to malo slaba podpora splosni promociji Slovenije, ki jo furajo vsi ostali v drzavi in se trudijo delat promocijo enotno. Proti vetru scat, ti ne pomaga, ker delas skodo sebi pa se komu ki stoji poleg tebe.
Ce pa je namen teh rozic na dresih ta, da so cimbplj pisani, pa se lahko izbere kaksna druga varianta, ker sta itak 2 slabi. Potem pa izmed dveh slabih ne izberes nobene, ampak nekaj tretjega, samo da bo barvasto.

Od nekdaj me je motilo to, ker v Sloveniji je vsak avtoprevoznik, avtobusar ali pa vsak posameznik iz foruma po svoje promoviral Slovenijo. Potrebna je enotnost, pa ce tudi ni najboljsa izbira kar se grafike tice, ampak z maso doseze svoj namen. Torej promocijo Slovenije.

Bi bil pa zelo vesel, ce bi se oglasil pravi strokovnjak za masovno komuniciranje in razvijanje medijske prepoznavosti blagovne znamke in pove svoje mnenje. Ampak sem preprican, da mesanje graficne podobe blagovne znamke, ki se je pojavljala skozi zgodovino nikoli ni dobro za prepoznavost blagovne znamke.
 nana
MihaPR napisal/-a:Lepo, da nacionalno himno primerjaš s 2-letnimi znaki, ki jih izberejo birokrati, ki si s tem delajo delo.

Pozabila si še napisat, da mora nekdo s tem pač zaslužit :wink: Jaz sem tudi napisala, naj mi natisnejo rožice :D
 skorc
Markobi, ti bi rad naredil iz Slovencev hrvate, ki svojo šahovnico lepijo na vse mogoče artikle?

Poleti sem "šetal" po Zadarski rivi in gledal "štante". Sandali s šahovnico, piškoti s šahovnico, travarica s šahovnico... hrvati to masovno kupujejo in nosijo po svetu.

A veš na kaj me to asociira?

- Sandali s šahovnico... do njihove zastave in grba jim je toliko, da gazijo po njej,
- Piškoti s šahovnico... do njihove zastave in grba jim je toliko, da jih požrejo in "poserjejo".
- Travarica s šahovnico... do njihove zastave in grba jim je toliko, da jih popijejo in "poščijejo".

Se opravičujem za izrazoslovje a točno to sem imel v glavi, ko sem to videl.

Ve se kaj so državni simboli in ve se kaj je marketing. To, da imamo veliko marketinških simbolov samo izžareva odprtost Slovencev do raznolikosti, drugačnosti in strpnost. Pri nas je pač tako, da smo narod in neglede na to če je tvoj pedigre srbski, cigansku, hrvaški ali slovenski lahko postaviš kočo in enakopravno živiš. Pri hrvatih to do lani ni bilo možno, od lani naprej pa je možno za državljane EU-ja, pa še to moraš sprejeti "etiketiranje", da nimaš problemov.

Pa še na tiste, ki stokate za poštnino. 1,50€ je kuverta+nalepka, 1,00€ je poštnina. Koliko od vas bi bilo pripravljeno za razliko (2.50€) peljati na drug konec mesta, na pošto, za človeka, ki ga sploh ne poznate. Ne pozabite vračunati kilometrino in 15 minut vaše bruto ure. ;) Ste se kdaj vprašali kaj je počel Ero za nas, ko je za vsakega od nas posebej "trogal" pakete na pošto?

Ko že ravno pretiravamo... :D
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA