Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
En se vsede na kolo, poravna ventilček pravokotno na cesto, drugi označi na asfalt mesto pri ventilčku, nato se prvi premakne s kolesom za en obrat, da se ventilček zopet poravna na asfalt, se označi v drugo, izmeri razdaljo in jo vpiše v števec. Seveda napumpaš gume tako, kot jih je treba, npr. za gorca na 3,5 bare.

Taka stvar ti čisto točno kaže. Če narediš npr. odsek 10 km s pravilno napumpanimi gumami, in ti na števcu pokaže 10,1 km, bi to prej pripisal vijuganju po cesti, kot napačnemu rezultatu.

Bolj točen rezultat rekrativec niti ne rabi, niti verjetno ne more dobiti.
Igi69 napisal/-a:En se vsede na kolo, poravna ventilček pravokotno na cesto, drugi označi na asfalt mesto pri ventilčku, nato se prvi premakne s kolesom za en obrat, da se ventilček zopet poravna na asfalt, se označi v drugo, izmeri razdaljo in jo vpiše v števec. Seveda napumpaš gume tako, kot jih je treba, npr. za gorca na 3,5 bare.

Taka stvar ti čisto točno kaže. Če narediš npr. odsek 10 km s pravilno napumpanimi gumami, in ti na števcu pokaže 10,1 km, bi to prej pripisal vijuganju po cesti, kot napačnemu rezultatu.

Bolj točen rezultat rekrativec niti ne rabi, niti verjetno ne more dobiti.

Poznamo kako se to meri, namesto ventila se naredi črtica in je tako še bolj natančno. Razdalja je tako točno izmerjena (skoraj), vprašanje pa je če zna števec to prav preračunavat. To se pokaže če dva enaka števca hkrati testiraš na kolesu na isti razdalji, ob istih merah obroča, pa bo vsak drugače kazal prevoženo razdaljo. Vijuganje se tudi upošteva pri obeh števcih enako.
ROSI64 napisal/-a:Popolnoma razumem tvojo matematiko. Napisal sem pripombe, a jo očitno nisi razumel. A je 2100 mm po obsegu kolesa v resnici 2100 mm. Popolnoma enaka dva števca montiraj na kolesu in prevozi razdaljo enako, pa bosta števca prikazala različno razdaljo, kljub temu, da bosta imela oba obseg 2100 mm. Mislim, da je bilo govora o tej natačnosti.

mislim, da sem te razumel, samo sem hotel pokazat, da 1mm napake pri dolzini gume pomeni zelo malo v celoti prevozeni razdalji. Vsekakor, se ne zpoznam z GPS-ji ampak mislim, da so manj natancni.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA