najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Hvala, zaenkrat mi je jasno veliko več. Še vedno mi ni čisto jasen ta kaos v vodi. Recimo, da je tekmovalcev 50. Hitrejši gredo verjetno naprej, ostali plavamo za njimi in potem se stalno srečujemo. Ali so kakšni sodniki, da ti štejejo dolžine ? (jaz po mojem po ene 5-ih dolžinah nebi imel več pojma koliko sem dejansko preplaval).

Voda je res topla, to mi je všeč. Bo prireditev tudi, če bo dež, glede na muhasto vreme zadnje čase ?

Kopalke in tekaška majica, to bo o.k. Še ena novost zame, še nikoli nisem tekel v kopalkah.

Ne gre se mi za rezultat, ker itak nimam izkušenj v tem, me pa res ful zanima v kakšnem času bi preplaval 1km.

Še ena malenkost: imajo tekmovalci ponavadi plavalna očala ali niti ne (stvar posameznika ali so tudi tu kakšna pravila)?
tae, večino ti je odgovoril ze posusi. Po mojih dvakratnih izkušnjah na jeseniškem akvatlonu pa nekaj mojih odgovorov:
tae napisal/-a:- Glede na to, da se plava v bazenu (1000m = 20x50m) in ima bazen ponavadi le 7 prog, kako se razporedijo vsi tekmovalci
ni bilo prog, a smo se vseeno znašli :)
- Je kaj določen slog plavanja ali kakor pač komu paše
kakor komu paše (nisem kravlaš! :wink: )
- Še nikoli v življenju nisem preplaval 1km naenkrat, tako da si niti ne predstavljam koliko je to in kako te utrudi, vseeno pa me zanima kakšni so ponavadi časi plavanja (npr.začetnik - jaz, rekreativec in hud plavalec).
moj je bil med 20 in 25 min
- Koliko stopinj ima voda v bazenu (sem bolj zmrznjen)
tole ti je posusi že odgovoril, a iz izkušenj me ni zeblo! sem tudi zmrzljivka! :oops:
- Ali se potem teče naprej kar v kopalkah ali je v igri še preoblačenje
jaz nisem tako tekmovalna in se kar preoblečem
Še vedno mi ni čisto jasen ta kaos v vodi. Recimo, da je tekmovalcev 50. Hitrejši gredo verjetno naprej, ostali plavamo za njimi in potem se stalno srečujemo.
verjetno bo organizator vesel, če jih bo toliko! :wink: nas je bilo krepko manj... Srečujemo se pa tako, da si vzameš eno točko in jo spremljaš, zraven pa vsake toliko pogledaš ali je na tvoji levi še vedno miro in na desni tjaš, pa v nasprotno smer obratno :wink:
Ali so kakšni sodniki, da ti štejejo dolžine ? (jaz po mojem po ene 5-ih dolžinah nebi imel več pojma koliko sem dejansko preplaval).
so! in te opozarjajo koliko si že oz. koliko moraš še preplavat
Še ena malenkost: imajo tekmovalci ponavadi plavalna očala ali niti ne (stvar posameznika ali so tudi tu kakšna pravila)?
mislim, da kakih pravil ni, je pa lažje z očali (pa čeprav brez dioptrije.. :? :wink: :D )

Če se še nisi odločil, ti priporočam, da ta akvatlon sprobaš! Moje izkušnje so zelo pozitivne! :D Samo tisti tekaški klanec me vedno znova "ubije"! :wink:
Morda se vidimo! :D
tae napisal/-a:Glede na to, da je naslov o akvatlonu, bom izkoristil priložnost in vprašal nekaj začetniških vprašanj (glede na to, da še nikoli nisem sodeloval na akvatlonu, niti ga gledal, nikoli nisem treniral plavanja):

- Glede na to, da se plava v bazenu (1000m = 20x50m) in ima bazen ponavadi le 7 prog, kako se razporedijo vsi tekmovalci
- Je kaj določen slog plavanja ali kakor pač komu paše
- Še nikoli v življenju nisem preplaval 1km naenkrat, tako da si niti ne predstavljam koliko je to in kako te utrudi, vseeno pa me zanima kakšni so ponavadi časi plavanja (npr.začetnik - jaz, rekreativec in hud plavalec).
- Koliko stopinj ima voda v bazenu (sem bolj zmrznjen)
- Ali se potem teče naprej kar v kopalkah ali je v igri še preoblačenje

Glede na to, da sem že bil na tem akvatlonu:
Tekmovalcev je lahko več v eni progi, nazadnje je imel skoraj vsak svojo.
Plavaš kakor ti paše, lahko tudi delfinčka ali žabo, večina jih plava prosti slog - kravel :wink:
Profiji preplavajo v 10 minutah, tzaboljši akvatlonci v 12, tam pa takih ni, jaz napr. v dobrih 20 (kar je bil "odličen" rezultat dokler se nisem zgubil na tekaški progi).
voda v bazenu ima normalno temperaturo 22- 23 stpopinj, to je idealno za plavanje,
Tečeš naprej v kopalkah, s tem da obuješ superge in majico. Lahko tudi v triatlonskem dresu.
Verjemi, da imaš možnost za medaljo. :D
P.s
Očala pridejio več kot prav. Pa tudi kapca (psihološko za akvadimamiko)
Alja, vidim da si si vzela precej časa za razčlenitev mojih besed. Zdaj vem še več. Hvala.

Tudi tebi Razy hvala.

Moram priznati, da ste me kar navdušili in že 90% prepričali. En teden imam torej časa, da si nabavim plavalno kapico in očala (kopalke pa že imam :D ). Če ne pride spet kaj vmes, se torej vidimo danes teden in da vidimo to čudo.
Pozdravljeni,
po nekaj dneh pogledam temo in vidim da ste se pošteno razpisali, sem vesel...

Večino odgovorov ste dali že tisti ki ste na našem akvatlonu že bili, mogoče samo še glede štarta: Predvidoma se akvatlon začne ob 18:00 uri s plavanjem, lahko pa se zgodi da bomo morali začeti recimo ob 18:10 (v primeru sončnega vremena in velikega števila kopalcev na kopališču)... Glede plavanja in dolžine pa imamo zadostno število oseb, ki bodo šteli dolžine in o tem redno obveščali plavalce.

lp, Gaber
Tega akvatlona se že prav veselim... Ne morem verjet in to že v ponedeljek. Očitno bom odštevala dneve... (Matr, kam smo padl :wink: ). V glavnem, lani je bilo super, na koncu smo se lahko naučili tudi nekaj plesnih korakov salse.
Bazen je pa lep, velik, idelaen za odkravlat (izziv) 1000 metrov!
Sončka napisal/-a:Tega akvatlona se že prav veselim... Ne morem verjet in to že v ponedeljek. Očitno bom odštevala dneve... (Matr, kam smo padl :wink: ). V glavnem, lani je bilo super, na koncu smo se lahko naučili tudi nekaj plesnih korakov salse.

Po datumih, bi jaz rekla, da je to v petek, ne v ponedeljek.Sončka, da ne boš preveč odštela! :roll:
bernarda napisal/-a:
Sončka napisal/-a:Tega akvatlona se že prav veselim... Ne morem verjet in to že v ponedeljek. Očitno bom odštevala dneve... (Matr, kam smo padl :wink: ). V glavnem, lani je bilo super, na koncu smo se lahko naučili tudi nekaj plesnih korakov salse.

Po datumih, bi jaz rekla, da je to v petek, ne v ponedeljek.Sončka, da ne boš preveč odštela! :roll:

Ja, Bernarda, hvala. V mislih sem imela, da se že v ponedeljek veselim, to je danes, in kje je šele potek, in da bom odštevala dneve do petka... To sem imela v mislih, pa da ne boš mislila, tudi ko se ustno izražam, včasih bolj odsekano/pomankljivo govorim in potem me nihče ne razume. :D
Škoda, ker te ne bo, se pa vidimo kje drugje... Sej smo itak totalni navdušenci in nas je povsod dovolj, no ja, govorim izključno zase, da ne bo pomote. :D LP, S
Joj, ljudje ... ne se preveč družit s Sončko in Razyjem, ker tadva znata navdušiti za prireditve, na katere zaradi svojega plavalnega neznanja sploh nisem imela namena iti. :D
A pravita, da "ni treba znati skakati v vodo, ni treba, da se znaš obračati v bazenu, ni panike, če plavaš v kopalkah za na plažo", in da je vse bolj zabava kot tekma. Da prideš, malo plavaš (Razy: "vzemi to kot priložnost, da plavaš v 50-metrskem bazenu, saj lahko tudi odstopiš, če ti ne bo šlo"), tek potem ni problem, in to je to. Kaj naj potem človek odgovori drugega kot to, da prav, gremo pogledat. Ampak če slučajno tam naletim na profije, ki me bodo v bazenu prehiteli za pol ure, potem naj se kar pazita. :twisted: :mrgreen:
Mimogrede sta me še za triatlon za vsakogar navdušila. Ampak ker tja menda ne gresta, se lahko tudi jaz še ustrašim in si premislim. :lol:
ooo fajn spela*, me veseli, da boš plavala v kopalkah za na plažo :) se boš postavila zraven mene v bazenu? hehe. jaz imam v petek prost dan, tako da komaj čakam, da se spet vidimo!! to bo fajn, pa še blizu je.. celih 200m + 30 višincev cca 8)
stena, ti si nek bivši triatlonc, če se ne motim. Kako hitro pa ti preplavaš 1km ? Saj veš, nas tekače zanima predvsem tisto še neznano. Ali to pomeni, da imamo po tekmi pri tebi doma žur ? :D Petek, vikend, dobra družba, TF.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA