Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
1:20:48
Kako je "prišlo" do tega mojega novega rekorda ?
Lahko rečem, da so mi bili bogovi naklonjeni, pa vendar sem to tekmo odtekel zelo taktično. Več napak sem storil prejšnji teden v Zagrebu in danes sem imel plan vse to popraviti in je uspelo.
- Ta teden pred tekmo sem si vzel bolj na "easy," saj sem imel le 2 treninga (le dobrih 24 km) - tako sem se fizično spočil
- Včeraj sem šel spati že ob 22h (to se zgodi zelo redko), zato sem se danes zbudil spočit
- Ponavadi pred tekmami nič ne jem, vendar sem danes zaradi zagrebške izkušnje (strašna lakota na koncu tekme) naredil spremembo in energije mi je še ostalo.
- Ker nisem videl vseh km oznak, sem "lap-e" stiskal na 5km:
* Prvih 5 km = 19:05 (3:49 min./km)
* Drugih 5 km = 19:14 (3:51 min./km), skupno povprečje 3:50
* Tretjih 5 km = 19:29 (3:54 min./km), skupno povprečje 3:51 :arrow: Prvič v življenju na 15 km pod 58 minut (57:48)
* Zadnjih 6,1 km = 23:01 (3:46 min./km), skupno povprečje 3:50
- Celotno tekmo sem torej odtekel dokaj enakomerno, najbolj pomembno pa je, da mi je na koncu ostalo še dovolj energije za najhitrejši zaključek.
- Nič se nisem ustavljal in nič nisem vmes pil
- Odtekel z novimi ultralahkimi supergami NIKE ZOOM STREAK (res letijo :D )

Hvala vsem za čestitke. Tudi jaz vsem čestitam za še eno enaindvajsetko.
Uporabniški avatar
 tae
Še ena zanimivost okoli te Gorice in mene. Letos sem bil tu že tretjič.
Moji časi na tem teku v preteklosti:

Prvič (predlani) :arrow: 1:26 in nekaj
Drugič (lani) :arrow: 1:23 in nekaj
Tretjič (letos) :arrow: 1:20 in nekaj
Uporabniški avatar
 ROSI64
tae napisal/-a:Še ena zanimivost okoli te Gorice in mene. Letos sem bil tu že tretjič.
Moji časi na tem teku v preteklosti:

Prvič (predlani) :arrow: 1:26 in nekaj
Drugič (lani) :arrow: 1:23 in nekaj
Tretjič (letos) :arrow: 1:20 in nekaj

Četrtič (drugo leto) :arrow: 1:17 in nekaj :--

Čestitke tae :clap:
Uporabniški avatar
 bernarda
ČESTIKE vsem tekačicam in tekačem, za pretečeni tek! :clap: :clap: :clap:
Vsak je po svoje dal vse od sebe, rezultati pa so vidni iz priloge...

Lepo vas je bilo videti in z vami malo počvekati :laola

Lenči trans.......hvala za vse.. :laola
Uporabniški avatar
 MatjazV
tae napisal/-a:1:20:48

Tae, čestitke tudi z moje strani. Res odličen rezultat. Še malo, pa bo šlo pod 1:20.

Kot zanimivost pa sta tudi moja rezultata iz Gorice: letošnji 1.18:04, predlani 1:18:05. Tud če bi planiral, ne bi mogel tako natančno zadeti.

Čestitke tudi MiciM in ostalim za PB, pa še posebej vsem ki so bili na stopničkah.

Lp, Matjaž
Tae, čestitke za odličen rezultat :laola :clap: :clap: tudi z moje strani, sicer sem ti pa to pred kratkim napovedal, da boš kmalu v polmaratonu "letel" pod 1.20, no in nisi več daleč od tega rezultata :D, sicer pa pri vsej zadevi ne razumem, zakaj ne moreš 10 km teči hitreje, po nekih tabelah bi moral 10 tko teči na 3.35 ali vsaj na 3.40 min/km... :roll: 8)
No, kokrkoli že, mislim ,da nimam več šans, da tekmujem s teboj na katerikoli razdalji... :--( :--( :oops:

Lp! :wink:

p.s.: česttiam tudi ostalim za odlične rezultate, res ste raztural... :laola :TF)
Uporabniški avatar
 shash
Vsem goričanom čestitke za dosežene rezultate.
posebne čestitke Tae-tu za uspešno podiranje PB-jev.

Ekstra čestitke LAUFER-ju. Včasih sva bila po rezultatih praktično identična, sedaj pa :shock: :shock: Šibne me vsaj 20 min na polovički.

Pridno treniranje se pač obrestuje. še enkrat bravo.

LP
 spela*
shash napisal/-a:Ekstra čestitke LAUFER-ju. Včasih sva bila po rezultatih praktično identična, sedaj pa :shock: :shock: Šibne me vsaj 20 min na polovički.

Ja, glede na rezultate, objavljene takoj po teku, je Laufer tekel res izvrstno (1:27 in še nekaj). Ni čudno, da mu nisem mogla slediti. :lol:
Mislim, da so zdaj vendarle popravili in napisali prav.
Uporabniški avatar
 shash
spela* napisal/-a:
shash napisal/-a:Ekstra čestitke LAUFER-ju. Včasih sva bila po rezultatih praktično identična, sedaj pa :shock: :shock: Šibne me vsaj 20 min na polovički.

Ja, glede na rezultate, objavljene takoj po teku, je Laufer tekel res izvrstno (1:27 in še nekaj). Ni čudno, da mu nisem mogla slediti. :lol:
Mislim, da so zdaj vendarle popravili in napisali prav.

Škoda, pa tako lepo je izgledalo. :--( :--( .

čestitke pa vseeno ostanejo.

Pozdravček
Uporabniški avatar
 raf
lepo je bilo včeraj v gorici in se obenem opravičuem, ker sem zamudil druženje na koncu z Tf, so se plani v zadnjem trenutku spremenili.
Sam tek mi je bil do 17 km čisto po planu, oziroma sem bil po časovnici še pred planom, ker sem vmes celo dirkal, ker sem si zabil v glavo, da moram na tekmi spobavati hitrost v obliki intervalov. trplenje se je pa začelo v zadnjih 4 km, ker mi je hitrost iz km v km padala in sem se do cilja prišlepal na zadnje zaloge goriva, ker je v cilju cukermeter pokazal 2,2. To pa je rezultat pri katerem te že oživljajo in si že priklopljne na razne flaške.........če si diabetik.......
hvala bogu se mi to ni zgodilo, ampak je nauk za naprej, da moram tudi na 15 km obvezno zaužiti gel, ker drugače se lahko ponovi včerajšna zgoba.
cas je bil drugi najhitrejši na polovički in sem mejo 1.50.00 zgrešil za 20 sekund. brez teh težav bi šlo pod 1.48.00. seveda sem danes bolj vesel, ker muskefibra ni in se res poznajo zgodnji treningi.......v letošnjem letu.
Sem pa v cilju debelo pogledal ko mi je garmin kazal 20.79 km in sem se čudil, kje sem toliko metrov prešprical,Seveda sem določene ovinke sekal, ampak mi nikakor ni šlo v račun kje taka razlika. kapnilo mi je šele doma, ker smo tekli tudi v tunelu in tam je 405 odpovedala in ni beležila tistih 250 metrov tunela.
Uporabniški avatar
 miciM
Nedelja, nisem vedla,kaj mi bo prinesla. Po vseh pripravah .....se odpravim na štart, tam pa se zelo na hitro odločim: danes bom štartala iz prve vrste, postavim se na črto in čakam, Loni se otepa, da ne in cinca, jaz vztrajam, ko se enkrat obrnem je ni več. OK si rečem bom pa sama in začnem opazovati sotekače okrog sebe, pogledam pod noge in glej vse samo RACER copati in čokoladne noge, no, da ne bo hude krvi tudi nekaj belih je bilo.............in se začne, kot vam je lahko jasno vsi me prehitevajo :lol: :lol: ........Po 5km me dohiti mitjas in nadaljujeve skupaj, v zame dokaj hitrem tempu, zanj verjetno ne, vmes sem mu celo 2x dala dovoljenje,da če mu je to prepočasi, da lahko gre :D , no zapustil me je na 17km in naročil, da ne smem popustiti v tempu, bil je tempo za 1.33 ..........
No pa imam nov osebni rekord 1.34.04 :)
Hvala vsem za družbo z vami je vedno zabavno :laola

:wink:
miciM napisal/-a:No pa imam nov osebni rekord 1.34.04 :)
:wink:

Čestitke MIciM, o tej hitrosti lahko nekateri le sanjamo. Bravooo
Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi napisal/-a: sicer pa pri vsej zadevi ne razumem, zakaj ne moreš 10 km teči hitreje, po nekih tabelah bi moral 10 tko teči na 3.35 ali vsaj na 3.40 min/km...

Bit če i toga. :D Letos sem se sicer vrgel bolj na polmaratone in zaenkrat mi gre dobro. Malo še počakaj, da se začnejo topli dnevi, da na kamniškem štadionu sneg skopni, da začnem s hitrostnimi treningi. Zaenkrat imam na 10-ki še vedno plan 3:45 za letos.

Obivankenobi napisal/-a:
No, kokrkoli že, mislim ,da nimam več šans, da tekmujem s teboj na katerikoli razdalji... :--( :--( :oops:

Ne, ne, še veliko bova medsebojno tekmovala. Verjemi, da tudi ti še nisi pokazal vsega kar znaš.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA