prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 lastovka79
Hvala za nasvete.
Seveda pa imam še vprašanja:
Mi lahko kdo kaj več pove o tem spominu (Memory) in FitTestu pri FitWatch, ki ju PC-15 nima?
Kaj pa LapCount pri PC-15 pomeni? Ali ima to kaj veze z intervalnim treningom in koliko je sploh uporabno za kolesarjenje?
FitWatch nima lučke in alarma-budilke?

Tomaž omenja velikost PC-15. ALi je mogoče FitWatch kaj manjša? Raje bi malo manj 'čebulasto' urco. :D
 lastovka79
Na eni spletni strani sem opazila, da poleg PC-15 piše nov, prenovljen model. Ali to pomeni, da se modeli iz leta v leto spreminjajo? Da je letos drugačen kot naprimer lani, predlani? Kako pa naj vem ali trgovec prodaja star ali nov model?

Kaj pa merjenje kcal, ki ga nudijo eni pulzmetri? Je to kaj realno? Ali imajo to vse urce?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Kot kaže je sigma prenovila tole 15ko, stara je malo manj okrogla v digitalno številčnico
Uporabniški avatar
 Car
....pozdrav še z moje strani....seveda ne zmorem biti tiho, ako se debata kani razviti v smeri Fit watch.... :wink:

....tudi moja "fitwočka" je po cca. pol leta romala na servis, kjer so nekaj sčarali in sedaj moja urca deluje bp, ob tem pa hvalim hitro odzivnost servisa (čakal na vrnitev urce vsega en teden - do sedaj na tako odzivnost nisem bil navajen).....glede funkcij o katerih povprašuješ pa takole:

1) Memory: ko poženeš funkcijo "training manager", fitwočka začne beležiti določene vrednosti....ko funkcijo izključiš, te fitwočka prijazno povpraša po shranjenju pridobljenih podatkov.....ako urci prijazno prikimaš, ta lahko zaporedoma shrani podatke iz šestih trenažnih seans...ob vsakem novem shranjevanju podatkov, iz spomina izginejo podatki iz najstarejše trenažne seanse...stvar se mi zdi precej uporabna, če vodiš vadbeni dnevnik...

2) glede funkcije Fit-test pa ne morem reči nič določenega, ker se že vse od nakupa prepričujem v testiranje te pogruntavščine, a do sedaj še nisem uspel izpeljati tega projekta..hehehe..to smo mi uživaški rekreativci :oops: .....v osnovi gre za kombinacijo 15-tih minut hoje in že vstavljenih parametrov; na koncu ti fitwočka sugerira tvojo kondicijsko pripravljenost....

3) imaš prav: fitwočka na žalost nima niti budilke, niti lučke.....pa bi morala oboje imeti, če se že mene vpraša :( ...
 zappa
lastovka79 napisal/-a:Hvala za nasvete.
Seveda pa imam še vprašanja:
Mi lahko kdo kaj več pove o tem spominu (Memory) in FitTestu pri FitWatch, ki ju PC-15 nima?
Kaj pa LapCount pri PC-15 pomeni? Ali ima to kaj veze z intervalnim treningom in koliko je sploh uporabno za kolesarjenje?
FitWatch nima lučke in alarma-budilke?

Tomaž omenja velikost PC-15. ALi je mogoče FitWatch kaj manjša? Raje bi malo manj 'čebulasto' urco. :D

Cebula: no, saj ni tako grozno velika. Ampak je vecja od navadnih ur. In definitivno sta PC15 in FitWatch lepsi od kateregakoli Polarja, ce mislis s to uro "sminkirati" tudi v "civilu".

Ja, tisti LapCount je za intervalni trening, pri cemer moras sama rocno vsakokrat markirati zacetek novega intervala. Ni avtomatizirano, kot je to lahko na visjih Polarjih. V spominu imas potem (ce se prav spomnim) za vsak interval posebej poleg trajanja se povprecni utrip in max utrip. Butasto je samo to, da moras, preden lahko uporabljas lap counter, pognati "Training Session". Takrat zacne delovati stoparica in merilec utripa za cel session. Nato pa rabis 2 ali 3 pritiske na razlicne gumbe, da aktiviras se Lap counter. In obratno, ko zakljucis. Najprej koncas zadnji Lap, nato spet par pritiskov na gumbe in ustavis se Training session. Nerodno je, ker je tako skupni cas treninga, ki je zapisan pod Training session vedno par sekund daljsi od vsote intervalov, ker vsakic pri vklapljanju in izklapljanju porabis par sekund. In kalorije ter celotni povprecni utrip velja za Training Session, ne za vsoto intervalov. Res butasto. Training session bi se moral avtomaticno zaceti z zacetkom prvega intervala in koncati s koncem zadnjega intervala. No, ampak tega se navadis, ni kriticno, ker so razlike majhne. Razen ce pozabis ustaviti se Training session, potem ko koncas zadnji interval.

Stevec kalorij: nekdo je zapisal, da kaze PC15 isto kot Polar. Ocitno oba uporabljata isto formulo. Itak je ta poraba samo zelo priblizna ocena porabe kalorij, ampak to je dovolj, da na primer lahko spremljas, kako se ti od treninga do treninga poraba spreminja z intenzivnostjo treninga, pa s kondicijo itd.

Novi/Stari PC15: Tle je stari model:

http://www.kolo-kolesa-orbitrek.com/id35.html

Tle pa novi:

http://www.sigma-sport.de/en/produkte/pulscomputer/topline/pc_15/?punkt=features

Razlike so videti majhne, tanovi je bolj rjavkaste kt sive barve (ce slika ne laze) in ima nad ekranom na belem napis Sigma pod ekranom pa PC-15. Tastari model ni imel teh velikih napisov. V funkcionalnosti po moje ni razlike, kvecjemu ce so odpravili kaksne napake.

Fino pri PC15 je tudi to, da je predvideno, da lahko baterijo sama zamenjas.

Se to: na Sigmin servis pri nas tudi jaz nimam pripomb, so ucinkoviti in komunikativni. Tudi Sigmina centrala iz Nemcije odgovarja na posto in so mi bili takoj pripravljeni tudi sami zamenjati pokvarjeno uro (brez posrednistva nasega zastopnika). Ampak kot receno, po dveh fuc urah sem se navelical vsakokratne menjave, ker si pri vsaki reklamaciji za nekaj casa brez ure. Pri Polarju pa so mi recimo za cas servisiranja posodili nadomestno uro, cesar pri Sigmi ni. Ampak to je cisto drug cenovni razred.

LP,
Tomaz
 lastovka79
ODločila sem se za PC-15 tule: http://www.prodajakoles.com/index.php?cPath=52_53_208 . Drugače pa je tule na sliki star model, v opisu pa so napisali, da imajo nov in izpopoljnjen PC-15. Zdaj pa ne vem ali mi bodo poslali starega ali novega. Bolj kot videz me skrbi tisto o izpopolnjenosti.
No, upam, da ni prevelika čebula :D .
Polarji pa so predragi za moj žep. Sploh glede na to, da nisem prezahtevna uporabnica. Polar se mi zdi, da je za bolj resne športnike, jaz sem pa rekreativka.

Sem pa že imela en slab pulzmeter - HR309. Pri kalorijah pa sem opazila eno zanimivo stvar. Vstaviti je bilo potrebno nekaj podatkov: teža, višina, intenzivnost vadbe, starost in spol. Če sem spremenila le spol iz Ž v M ostalo pa pustila isto, je bila poraba kar naenkrat dvojna. Se pravi pri eni uri približno enakega kolesarjenja v klanec je bila enkrat poraba pod 300, drugič pa celo preko 600kcal. To pa mi ni logično. Sicer mi merjenje kcal ni pomembno, ampak včasih je pa vseeno zanimivo. Ampak iz mojega pulzmetra to ni bilo ravno razvidno?
Uporabniški avatar
 pettr
Še moj piskrček...
Dva meseca imam PC15. To je moj prvi utripmeter, zato niti ne morem primerjat. Nisem iskal drage in zahtevne ure, saj se mi za1x ne ljubi noret z nevem kakšnimi analizami.
Funkcij ima za moje rekreativne potrebe povsem dovolj, še najbolj mi je všeč, ker mi med tekom kaže na koliko % msu tečem in ker zapiska ko prekoračim mejo.
Torej, za običajnega rekreativca (mene) je povsem dovolj, za zelo malo denarja.

Težavica je bila ko sem tekel na -5 stopinjah in je monitor malce zmrzoval...pa se da preživet.

Vizuelno je bolj lična kot Fitwach in deluje manj "glomazna".
Sam imam zelo tanke-bolj babje roke, pa PC15 niti ne izgleda kot sendvič s čebulo na moji roki :D v primerjavi s kakimi silnimi Suunto in dražjimi Polarji.
Je lična in sem povsem zadovoljen z njo.

Dobi se jo v trgovini v Radovljici
od koder ti jo tudi pošljejo po pošti in dobi se jo v BTCju v neki športni trgovini z opremo za večinoma kolesarje in pohodništvo (pa ne MayaMaya) v tamali prodajni hali (pod Emporiumom).
Uporabniški avatar
 pettr
Še moj piskrček...
Dva meseca imam PC15. To je moj prvi utripmeter, zato niti ne morem primerjat. Nisem iskal drage in zahtevne ure, saj se mi za1x ne ljubi noret z nevem kakšnimi analizami.
Funkcij ima za moje rekreativne potrebe povsem dovolj, še najbolj mi je všeč, ker mi med tekom kaže na koliko % msu tečem in ker zapiska ko prekoračim mejo.
Torej, za običajnega rekreativca (mene) je povsem dovolj, za zelo malo denarja.

Težavica je bila, ko sem tekel na -5 stopinjah in je monitor malce zmrzoval...pa se da preživet.

Vizuelno je bolj lična kot Fitwach in deluje manj "glomazna".
Sam imam zelo tanke-bolj babje roke, pa PC15 niti ne izgleda kot sendvič s čebulo na moji roki :D v primerjavi s kakimi silnimi Suunto in dražjimi Polarji.
Je lična in sem povsem zadovoljen z njo.

Dobi se jo v trgovini v Radovljici
od koder ti jo tudi pošljejo po pošti in dobi se jo v BTCju v neki športni trgovini z opremo za večinoma kolesarje in pohodništvo (pa ne MayaMaya) v tamali prodajni hali (pod Emporiumom).
Uporabniški avatar
 kustus
LP

no jest sem tekel celo zimo in nisem imel podobnih problemov z zmrzovanjem.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Tudi jest sem ponosna lastnica PC 15 in z njim zelo zadovoljna saj vse kar rabim za rekreativni tek mi nudi.
 lastovka79
Zdaj sem pa tudi jaz lastnica PC-15. ZAenkrat je dober vtis. Urca je lepa, res, da je malo bolj velika, ampak ni sile.
Upam, da bo delala OK. Funkcije so zelo zanimive.
Uporabniški avatar
 Junc
urca PC 15 je uredu, sam jo imam to zimo in je super. Meri točno, kalorije točno računa, tako da je ok. Sem jo preveril s polarjem in mi polar na enakih tekih pomeri porabo približno enako. Kalorijo gor ali dol se pa ne bomo obremenjeval.

Men je ok, nisem nek fanatik za analize delat. Še to se mi komej da napisat v dnevnik, kolk km pretečem.
Uporabniški avatar
 daks
Koliko garancije imajo Sigma ure?
Uporabniški avatar
 map
Junc napisal/-a:urca PC 15 je uredu, sam jo imam to zimo in je super. Meri točno, kalorije točno računa, tako da je ok. Sem jo preveril s polarjem in mi polar na enakih tekih pomeri porabo približno enako. Kalorijo gor ali dol se pa ne bomo obremenjeval.

Men je ok, nisem nek fanatik za analize delat. Še to se mi komej da napisat v dnevnik, kolk km pretečem.

Po čem pa veš, da so kalorije točne? :twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA