Dragi Anže in ostali!
Srž debate jaz opažam v tem, da teku popolnoma predani člani TF na ta šport pač gledate drugače kot Anže. Ja, seveda vsi vemo, kakšni so 'regelci' po katerih naj bi se za daljše teke pripravljali /oz. jih lahko kadarkoli zgooglamo, kot je že nekdo omenil/.
A nekdo, ki mu bo solidno pretečeni maraton pomenil nagrado za večletno trdo delo, reden in pravilen trening in vse kar paše zraven, se vsekakor ne more primerjati z Anžetom, ki 1. namesto parih 35 kilometrskih tekov pred maratonom raje teče le slabih 20, a skoči isti dan še s kolesom do Turnca poplezat ali/in še kam drugam... in 2. ki je še zelo mlad in potrebuje dokazovanja na številnih področjih, da se zgradi v čimtrdnejšo - samozavestno persono. Vsekakor hvale vredno, da to počne na relativno manj destruktiven način od marsikoga in celo v športnem duhu.
Glede na mladost in aktiv(ira)nost ter upoštevajoč dejstvo, da tudi morebitni odstop ni ne greh ne sramota, menim, da tudi zdravstveno ni nič bolj ogrožen od ostalih.
In samo čudi me, da namesto, da bi ga podkovali s kakšnim koristnim nasvetom, večinoma zmajujete z glavo; nekateri pa si celo drznete posmehovati njegovim preteklim rezultatom.
Sem razočarana nad ošabnostjo nekaterih... Verjemite namreč, tudi tisti, ki ne podiramo raznih rekordov, in ki z večjo muko pretečemo/prehodimo daljše teke, smo na koncu podobno srečni kot vi. Morda še bolj.
Anže, seveda bo šlo, vse je v glavi.
Sonca in sreče, vsem!
Wed