področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

usmiljeni_brat
ja popust velja, sem ga koristil včeraj ob nakupu, pa še 40 procentov na drugi izdelek, tako da se kar splača tole.
Že nekaj mesecev imam XSRL502 VOLARE Ž SPIRA :
Slika
Moji občutki so sledeči:
- visoka peta me ne moti
- spodaj je preveč trd podplat - pri teku se sliši top top top :shock:,kar me moti, ob tem pa ni mehkega pristanka na podlago
- filing pri teku ni najbolj pravi

Zaradi teh lastnosti (pretrde) sem jih vzela na Pašman škrapping. Vedela sem da za tak teren niso primerni in ne boste verjeli:

- škrape so odlično prestali in sem jih samo minimalno utrudila

To je samo dokaz več, da je guma res trda.

lp,
Simona
 usmiljeni_brat
Jaz lahko mirno rečem po skoraj tristo pretečenih kilometrih, da so zaenkrat tele superge najboljše kar sem jih imel do sedaj. Res da se sliši top top ko tečeš ampak to predvsem zato, ker direktno iz pete padeš na sprednji del stopala. Sliši se čudno, ampak ko se navadiš postane naravno in meni zelo odgovarja. Odkar jih imam me ne bolijo sklepi, še posebej pa mi je všeč ker so zelo prijetni na stopalu.
Uporabniški avatar
 perpetruum
usmiljeni_brat napisal/-a:Jaz lahko mirno rečem po skoraj tristo pretečenih kilometrih, da so zaenkrat tele superge najboljše kar sem jih imel do sedaj. Res da se sliši top top ko tečeš ampak to predvsem zato, ker direktno iz pete padeš na sprednji del stopala. Sliši se čudno, ampak ko se navadiš postane naravno in meni zelo odgovarja. Odkar jih imam me ne bolijo sklepi, še posebej pa mi je všeč ker so zelo prijetni na stopalu.

...sliši (bere :) ) se zelo zanimivo...
...vendar verjetno to ni pravo obuvalo za tekača začetnika z 92 kg žive teže???
 usmiljeni_brat
Sam imam trenutno 87kg. Nisem pa čisti začetnik.
 superga
Glede na dosedanje odzive in rezultate testov bi bil to prav model za težje tekače in za začetnike. Blaženje je močno in narejeno z vzmetmi: Veliko je tudi vračanje energije nazaj pri odrivu (vzmeti !).
Znamka Spira je bila tudi v osnovi narejena kot obutev za dobro zaščito sklepov .
l.p.
superga
Uporabniški avatar
 miro
Dedič, če bi dobro prebral karikateristike bi videl , da imajo različna blaženja -1xprsti- peta,1x pa samo v peti,zato je tudi cena različna.
To je vse, kar ti lahko povem.
Lp
 superga
Razlika je ta, da ima prvi blaženje samo v peti (z eno vzmetjo); spredaj ga nima. Model je za hitrejše teke in je primernejši za nekaj lažje tekače.
Drug model pa ima dvojno blaženje v peti (2 vzmeti) in pod prsti (1 x). Je nakej težji, zato pa precej bolj blažen. Primeren za vse težje tekaće ali začetnike, kje je bistvena lastnost dobro in varno blaženje.
Ker je blaženje narejeno z vzmetmi zdrži veliko dalj časa (pri tem se moč blaženja ne zmanjšuje). druga posebnost pa je veliko vračanje energije nazaj v odriv.
l.p.
superga
Uporabniški avatar
 dedic
superga napisal/-a:Razlika je ta, da ima prvi blaženje samo v peti (z eno vzmetjo); spredaj ga nima. Model je za hitrejše teke in je primernejši za nekaj lažje tekače.
Drug model pa ima dvojno blaženje v peti (2 vzmeti) in pod prsti (1 x). Je nakej težji, zato pa precej bolj blažen. Primeren za vse težje tekaće ali začetnike, kje je bistvena lastnost dobro in varno blaženje.
Ker je blaženje narejeno z vzmetmi zdrži veliko dalj časa (pri tem se moč blaženja ne zmanjšuje). druga posebnost pa je veliko vračanje energije nazaj v odriv.
l.p.
superga

Ja hvala...pol je zame bol primeren prvi model 8) :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA