Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 aisha
S prijateljem sva se udeležila teka, ki je bil zaradi vročine res "ubijalski".
Razdalja je kar ok, a ne ob 15h popoldan po najhujši vročini. Boljš bi bilo, če bi se vse skupaj začelo tri ure kasneje.
Verjamem, da se je organizator potrudil in za prvič je blo kar ok, za drugič pa - mal več okrepčevalnih točk bi moralo biti glede na vročino, kakšna zdravniška pomoč ob poti bi bila tudi dobrodošla, ...,
če bi bil start v Portorožu in cilj v Kanegri bi blo pa sploh cool zaradi sence in verjetno čistejšega morja, na žalost je pač tko, da je bilo morje v Portorožu kar umazano.
Ampak vseeno, blo je lepo, nova izkušnja, nasvidenje drugo leto!!!!!!!!!
Uporabniški avatar
 LILA
Rezultati so že na njihovi uradni strani
lp
Uporabniški avatar
 tae
Hvala LILA.

Ja laufer, spet 4. (v kat.)
 ana*
..BIL JE EN KRASEN, POLETNI & ZAME TRIATLONSKO OBARVAN DAN.. NA OBALI..IN ZAČEL SE JE...

..zgodaj zjutraj alarmu na mojem telefonu uspe, da se kar najhitreje spravim izpod odej, naravnost v kolesarski dres, vzamem kolo in opravim svoj prvi trening..Uspešno.In zatem sledi kratka menjava 12km teka..Super.In ne smem pozabit: veliko pozitivne energije, ki mi je dala moč v tem jutru, predvsem pri vrtenju pedal in med samim tekom, je bila samo ENA MISEL: da grem danes na morje, kjer se bom lahko udeležila 1.MARATONA ZA OBALE PRIJATELJSTVA)..Moje jutro tako hitro mine, da že "dirkam" proti Ljubljani, odkoder nas je pot vodila proti morju..In še vedno skoraj ne verjamem.., da se peljem proti Obali.., kjer se je moj dan šele dobro začel, stekel &doživeto končal:)..Kanegra nas je pričakala v popolnoma poletnem vzdušju.., sonce morje, palme.., skale, pomol, barke, čolni..., ležalke brisče.., portoroški zaliv..& Mi.Po osvežitvi s kozarcem ledene vode, v lokalu sprejmem odločitev, da se prijavim na plavanje, distance 3 km:).., saj se že samo ob pogledu na morje nisem mogla upreti, da "skočim" vanj & "oddelfinčkam" proti Portoroški strani..Malo treme, nemirnih misli.., in ne preveč jasnih predstav o tem, kam me bo "vodil" morski tok.., se znebim tako, da se še pred štartom vržem iz skakalnice v morje & potem sem ok..Na soncu počijem do štarta, v polnem pričakovanju na štartni pok:)!..Z malo zamude, rahlega nemira v vodi med plavalci & k sreči z veliko spodbude naših Navijačev z obale..se je končno zgodil..Štart:)..Tako je bila naša nestrpnost premagana in že plavamo..vsak proti svojemu cilju..Počasi odmislim obalo & vodni svet me prevzame..plavam in za trenutek vmes pomislim..na kopno & naša neuničljiva tekaška bitja, ki se še istočasno borijo z vročino, ko nas s 15km tekom spremijo proti "skupnemu" cilju..Borbo z vročino so zmagali, med tem ko je moj boj med plavanjem postal v hipu, ko sem zašla v napačno smer..K sreči nisem bila edina..& je bilo z mano še eno vztrajno bitje, s katerim sva skupaj krenila v pravo smer, na 3km - cilj, kjer nas je čakala barka.., ki nas je popeljala na rob obale..k skupnemu cilju vseh plavalcev in tekačev:)!..Sonček je bil naš stalni spremljevalec.., ki nam tudi na podelitvi nagrad po tekmi nikakor ni dal miru..In priznam, da sem pogrešala senco, ki bi malo omilila moč žarkov.. Po nedokončani podelitvi nagrad tekmovalcem.., smo morali na barko, ki nas je popeljala na štart..Naša plovba, je bila kljub parim zgrešenim poskusom pri pristanku..uspešna. S sončnim zahodom smo tako osvojili obalo :D ..Ob prijetni osvežitvi s pijačo na terasi obalnega lokala smo se v dobri družbi spomnili na vsa doživetja te prireditve, ki je bila zame prav zanimiva & nova izkušnja..Z nasmehom na obrazu, smo košček teka doživetja pustili še na zadnjih posnetkih: Matjaž, Alja, Maj &Bobr, hvala vam za lepe utrinke ujete na vaših fotkah..!
ČESTITAM vsem udeležencem: plavalcem in tekačem-ki ste bili zame dvojni zmagovalci, ne samo s svojim rezultatom, ampak tudi z zmago nad vročino :D !BRAVO, super ste bili!
Uživajte poletje & čimveč uspešnih tekaških korakov, plavalnih zavesaljev & najboljših treningov vam želim,

Ana*
Uporabniški avatar
 miro
Še jaz. Komaj ,sem našel čas,da se malo usedem za računalnik.

To je bil tudi moj prvi plavalni maraton- sicer sem enkrat že plaval v Bohinju na Slovenija plava, ampak samo 1km.
S časom plavanja sem zadovoljen, čeprav je na ostale udeležence malo slabši-ampak nikoli nisem treniral plavanja zato tudi zadovoljstvo.
Tudi jaz sem zašel malo s poti - malo bolj levo tako kot Alja,nato me je miroR usmeril k čolnom z rumenimi zastavicami, tam sem še malo poklepetal in spraševal za pravo smer, moral sem celo sneti plavalna očala, da sem si ogledal naslednji orentir, pa dalje gasa.
Vso plavalno pot sem plaval sam in neizmerno užival v vodi, tako, da se naslednje leto vidimo ponovno, vendar bom odplaval vseh pet km - zdaj vem, da jih zmorem v limitu.
Še nekaj mojih predlogov organizatorjem (Predragu).
-Na barki naj bo tudi nekaj vode za udeležence.Letos so udeleženci popili vso zalogo kapitanove vode in je on ostal žejen.
-Probati organizirati več čolnov z rumenimi zastavicami kot je bilo na slovenski strani(nekateri res že bolj slabo vidimo)
- povabiti kapitane bark,njihove pomočnike in sodnike na malico(posadka s treh km je ostala lačna, prav tako "časomerilec"
-bolj točno doreči vrnitev bark

Še moje iskrene čestitke vsem udeležencem ne glede na disciplino s katero ste opravili.
Jaz sem se imel lepo ,kot vedno kadar se družim s TF.

Naj zaključim s komentarjem katerega sem slišal ko sem prišel na kraj dogodkov:"ej mi smo ludi,ali ovi trkači..!"
Lp
Miro

Ps.: Predrag kaj pa je težila slovenska policija v Portorožu?
Uporabniški avatar
 olson
Hojla :P
Še jaz par besed o tej sila zahtevni prireditvi neglede na tekaško ali plavalno.
Sam sem se sicer odločil da odtečem teh 15 km pa mi je bilo takoj po štartu žav.Take muke,čeprav dobremu rezultatu še nisem doživljal.Še dons mi ni jasno zakaj se je organizator odločil za tako čudno uro štarta pa tudi na okrepčevalnicah kolikr jih je pač bilo ena sama polomija.
Vem,da se je organizator trudil saj ga osebno dobro tudi jaz poznam ampak takih kikso,se v prihodnje le nebi smelo dogajat.
Tudi na razglasitev se je čakalo predolgo,povrhu tega pa smo tekeči po kategorijah ostali brez priznan.
Pa brez zamere Predrag vsi se na napakah učimo,drugo leto zagotovo spet pridem ,če bo le zdravje dopuščalo.
lp OLSON :bum:
 nana
Pa še moje videnje...
Najprej sem, kot večina TF-jevcev zamudila štart, ker sem slikala štart plavalcev. Ta zamuda je pri meni trajala mnogo dlje, kot pri MatjažuV. Tako sem se kot zadnja zapodila proti Portorožu. Ker sem tudi sicer bolj med počasnimi, sem bila na 2,5 km prepričana, da so obljubljeno stojnico z vodo že pospravili in sem jo zamudila. Ko je ni bilo niti na 5. kilometru, sem bila pa že kar jezna. Ko sem jo na 6. kilometru le dočakala, sem bila pa že tako dehidrirana, da sem od togote (in dehidracije) nehala tečt. Šele na vhodu v camp Lucija smo se z Majo in Igorjem odločili, da odtečemo do cilja, da si ne bomo naredili preveč sramote. :wink: Vsaj minilo nam je hitro. Hvala obema za družbo.
V razmislek organizatrju pa tole: glede na neprimernost ciljnega prostora v Portorožu, saj ni bilo niti najmanjše poštene sence, bi bilo res za razmisliti, da bi zadeva potekala v obratni smeri in bi bil cilj v Kanegri (pa še jaz bi potem po klancu kar letela :D ).
Zaključek je bil pa karseda spodoben; v dobri družbi TF-jevcev smo se lepo shladili preden smo jo mahnili proti domu.
Uporabniški avatar
 tadejk
Končno sem tudi jaz pri internetu...

Sredino popoldne ob obali definitivno ni bilo primerno za tek, bolj za plavanje. Vsem tekačem izrekam spoštovanje za doseženo- prihod do cilja.

Plavalcem je bilo malo lažje, vsaj hladneje. Za moje pojme je bila plavalna proga bistveno preslabo označena, saj nas je večina zgrešila in preplavala preveč. Nisem neki stari plavalni maček ampak do sedaj pri plavanju v odprtih vodah nisem imel težav, v sredo pa. Je resno potrebno razmisliti o kakšnih bojah (kot je to običajno), ki so vidne od zelo daleč.

Sicer pa sem z svojim plavanjem zadovoljen, bilo bi še bolje če bi res preplaval 5km in ne bistveno več :lol: . Nekje na 3km, ko bi moral biti čoln so začeli na mene kričati, da naj zavijem... Potem sem samo na svoji desni zagledal skupine, ki so šle bo "bolj pravi" poti in me tako lepo prehitevale. Zanimivo, da sem prvih 1500m plaval okoli 24 minut, potem pa pri čolnu za 3km imel že krepko čez 1 uro (nekaj ne štima). Potem do cilja pa je bilo spet normalno.

Skratka, prireditev ima neko dodano vrednost in je lepa, samo čas je problem. Raje bi videl, da bi bila v jeseni- topla voda, primerno ozračje...

Tadej
Uporabniški avatar
 majak
...pa še moja malenkost!
Priznam, da sem se kar odločala ali sploh laufat v taki vročini ali morda ne bi bilo bolje kje v senčki s pivom v rokah. Pač nismo vsi delani za močno pripekanje sonca in visoke temperature.
Odločila sem se za prvo in ni mi žal izkušnje. Na začetku sem močno pogrešala vodo, na srečo sem izprosila nekaj kaplic cedevite na poti pri vrtičkarjih, kar pa seveda ni bilo dovolj. Potem pa sem ugotovila še druge čare neteka. Prijetno kramljanje z Nano in Igorjem mi je zelo pasalo in s skupnimi močmi smo polni energije pritekli skozi cilj :twisted: . Tudi jaz se obema zahvaljujem za prijetno družbo, vsaj minilo je hitro. Je pa definitivno poseben užitek tekati po polni plaži, skakati preko brisač in gledati presenečene obraze kopalcev :D .
Sonce in vročina sta naredila svoje z glavobolom in rahlo slabostjo, vendar se nisem sekirala saj sem vedela, da me čaka še nekaj dni uživanja na morju.
Sem pa sigurna, da v takšni vročini na morju ne tečem več.
Uporabniški avatar
 tae
Dober ste nas poslikal.
Uporabniški avatar
 Tjas
Prav prijeten, sončen, vroč poletni dan je bil. Morje je bilo super, organizacija bo pa ob upoštevanju že navedenih dobronamernih pripomb drugo leto prav gotovo boljša, sploh je pa važna ideja sama. Nisem si sploh mislila, da bo kdaj mogoče to razdaljo preplavati na pravem maratonu. Sedaj se že navdušujem, da bi šla odplavat še kakšnega, na www.hsdp.hr/kalendarall2008.html je kar nekaj izbire. Pa v petek 4.7. bo na Jesenicah aquatlon, kjer je ponavadi prav luštno.
Uporabniški avatar
 Marko Vzorec
Zakaj je bilo treba vrniti štartne številke? Sem hotu jo obdržat za spomin sam je blo treba vrnt :oops:, pol sem pa videl ene nordijce kako so jih domov vzeli :-((
Uporabniški avatar
 tae
Marko, tekem bo še full. Vseeno je ali številko pustiš organizatorju, ali jo doma vržeš stran ali pa počakaš, da se ti jih nabere več in potem vse skupaj vržeš stran. Tega se sčasoma nabere preveč in nimaš kaj početi z njimi.
Uporabniški avatar
 bobr
Ne vem če je to čist res, enim to nekaj pomeni. Jaz sem popiz... ko je moja draga vrgla stran prvo številko z 06 LM. Od takrat imam vse spravljene.
Uporabniški avatar
 Laufer
Jaz tudi, razen smučarske s Molniškega teka. Pri meni visijo na steni :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA