vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 pajo
Če bi vsi sedeli ali ležali :D na kavču vseh teh problemov ne bi imeli. Kvečjemu lepo zaščitno plast sala okoli pasu. Sicer se z nebes ne vidi...
 klopotec
Tudi tisti s kavča imajo take probleme. Ampak raje vidim, da me kolena bolijo od teka kot pa od kavča.
Uporabniški avatar
 katjaT
pajo napisal/-a:Če bi vsi sedeli ali ležali :D na kavču vseh teh problemov ne bi imeli. Kvečjemu lepo zaščitno plast sala okoli pasu. Sicer se z nebes ne vidi...

Hvala za prijazen nasvet, Upam da se ti "dobrota" 1000 X povrne.

LP
Uporabniški avatar
 pajo
Luba duša saj mene prav tako bolijo,pa tetiva na desni nogi, levi gleženj, mečna mišica je kar v redu sedaj...
Uporabniški avatar
 javor-18
pajo napisal/-a:Luba duša saj mene prav tako bolijo,pa tetiva na desni nogi, levi gleženj, mečna mišica je kar v redu sedaj...

Nimajo vsi praga bolečine tako visoko in zato tudi prej potožijo. KatjaT, če po parih dneh bolečina ne mine razmisli o obisku zdravnika, ker če se v kolenu nekaj zatika že ni ok in tudi vsi čarobni praški in kremice ne pomagajo, če ne najdeš vzroka bolečine(zatikanja).
 wind
pajo napisal/-a:mene prav tako bolijo,pa tetiva na desni nogi, levi gleženj, mečna mišica je kar v redu sedaj...

Pa nisi pomislil, da ti telo z bolečino nekaj sporoča? Po mojih izkušnjah se pri kolenih recept "ono što ne ubije, jača" ne obnese. :twisted:
Žal smo ljudje včasih preveč trmasti, zato moramo marsikaj preveriti na sebi.
Uporabniški avatar
 pajo
Wind saj imaš prav nič ne rečem. Samo dokler me mečna mišica ni za 1mesec res poslala na prisilni počitek... Dobra ubutev,primerna vadba brez pretiravanja pa bo vse štimalo. Veliko užitkov pri teku in čim manj bolečin kjer koli.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Po mojih izkušnjah zadnji mesec, ko čakam, da se mi bo pozdravilo vnetje vezi kolka na levi nogi, se mi vsakič ko grem spet poskusit tečt, na koncu razboli še desno koleno(itbs). In to pri res kratkih razdaljah in počasnem teku. Prej že nekaj časa nisem imela težav s koleni, pa še kadar so bile, so minile po nekaj dneh počitka in hlajenja.
Med prebiranjem raznih prispevkov na temo poškodb sem ugotovila, da tudi napetost v predelu ahilovih tetiv in "škrtanje", ni tako nedolžno, saj je znak drobnih poškodb, ki se sicer same od sebe zacelijo, če daš telesu dovolj časa za počitek.
Strinjam se z Windom, da je telesu treba prisluhniti in s Klopotcem, ki pravi, da imajo bolečine tudi tisti, ki samo ležijo na kavču.
V primerjavi s temi, smo vsekakor na boljšem :wink:
Uporabniški avatar
 Loni
Meni so že pri 24ih, ko na rekreacijo sploh pomislila nisem, diagnosticirali zadevo, ki naj bi se pri ženskah začela s hormonskimi spremembami, se pravi nekje v meni. Obraba in to obeh kolen. :cry: :cry: Pa ravno sem po 16ih letih dobila nazaj ravnotežje in začela razmišljati, s čim vse se bom začela ukvarjati, ker sem bila pač spet sposobna še kaj drugega kot samo hoje po ravnem. Fitnes in krepitev mišic tam okoli kolen res nista bila na spisku mojih želja. Pa sem dve leti vzdržala, začela še s kolesarjenjem in kakih konketnih problemov nimam več. Od časa do časa mi najprej desno, nato pa še levo, malce potožita, pa dam nekaj časa mir. Zadnjič se mi je to naredilo pri kolesarskemu jurišu iz Šenčurja na Jezersko, 3 dni popolnega počivanja, potem pa elastični povoj ter turistično razmigavanje. Po tednu dni sem bila kot nova. Do naslednjič.
Uporabniški avatar
 Wega
Jaz sem jemal glukozamin sulfat in je pomagalo. Je pa res
1.) da sploh še nisem imel resnih problemov s koleni (bolj opozorilne kot resne bolečine)
2.) da sem malo manj treniral
3.) da sem zamenjal superge
4.) da itak ne treniram v vaših sferah (ZEN press)

tako, da je velika verjetnost, da je glukozamin deloval bolj psihiloško, kot v resnici.
Uporabniški avatar
 javor-18
Med tekom tudi sicer najbolj trpijo vsi sklepi , kolena so skoraj najbolj na udaru in zato je potrebno tudi pravilno tekati predvsem po hribu navzdol ko jih zabija v sklep in je pri nekaterih težje dol kot gor. Sam na srečo nimam teh problemov, dosti slišim pri ostalih in nekateri zato tudi ne gibajo ali pač zelo malo. :cry:
Uporabniški avatar
 Loni
Jaz mislim, da sem na svojem prejšnjem dopustu v bohinjskem koncu podrla rekord v "teku" navzdol. :lol: Sem namreč porabila več časa za spust kot pa za tek navkreber.
Ampak koleni imam samo dve, pa ju poskušam šparat, ko se le da.
Uporabniški avatar
 paprikar
.. a koga ne bolijo kolena? :lol:

sicer zavidam tistim, ki jih ne, ampak sem se že sprijaznil nekaterih omejitev, ki se jih držim:

- ne tečem po asfaltu, držim se makedama, travnatih površin
- mora bit dober razlog da tečem več kot 10-15km, oziroma tečem te razdalje po hribih

Aja, prešaltal sem tudi na cestno kolo, s katerim delam 1-3 urne ture. Kolen niti ne čutim, tko da toplo priporočam tudi kolo. Sicer sem mislil da mi ne do niti pol tako dobro kot tek, ampak se hitro navadiš in postane enak primerljiv užitek.

pajo - se vidiva na Bohinju ta vikend? če bo le čas se udeležim. nazadnje sem organizirano tekel na Vršič junija.

gre kdo iz Posavja gor (KK)?

lp,n
Uporabniški avatar
 paprikar
.. a koga ne bolijo kolena? :lol:

sicer zavidam tistim, ki jih ne, ampak sem se že sprijaznil nekaterih omejitev, ki se jih držim:

- ne tečem po asfaltu, držim se makedama, travnatih površin
- mora bit dober razlog da tečem več kot 10-15km, oziroma tečem te razdalje po hribih

Aja, prešaltal sem tudi na cestno kolo, s katerim delam 1-3 urne ture. Kolen niti ne čutim, tko da toplo priporočam tudi kolo. Sicer sem mislil da mi ne do niti pol tako dobro kot tek, ampak se hitro navadiš in postane enak primerljiv užitek.

pajo - se vidiva na Bohinju ta vikend? če bo le čas se udeležim. nazadnje sem organizirano tekel na Vršič junija.

gre kdo iz Posavja gor (KK)?

lp,n
 KEBERUS
no lepo pozdravljeni po časovno nekaj dolgem "off"obdobju ...
nekaj časa nazaj sem pisal o svojih problemih z koleni,in je prišlo do vprašanja po kakem terenu tečem itd....
no tečem po zelo mešanem terenu(beri pol asfalt pol pesek,pa nekaj gozda...).res pa je da sm si pred kratkim nabavil tekaške čevlje,in se je stranje malo izbolšalo......ampak ne zadostno....

sicer preživim večino dneva na nogah saj delam kot monter(knauf)pri katerem so štenge moj vsakdan(jih je zih miljavžnte:) )in iz tega predvidevam da mi dela ena skupina mišic precej bolj kod druga(katera ne vem).in se je pojavil en zelo velik problem,ki ga prej nisem tako močno občutil:ko počepnem imam občutek v kolenih kot da......bi jih hotelo rztrgati,in nič kolikokrat se moram opreti na nekaj da lahko ustanem.

zdej pa mene predvsem zanima.....vaje za nasprotne mišice(od nekaj kolegov sem slišal...ki se ukvarjajo z takimi stvarmi amatersko....da dostiktrat pride do tega zaradi slabše ojačanih nasprotno delujočih mišic--teniški komolec,plezalni komolec,itd...)in pa za kake zares učinkovite raztezne vaje,ki bi jih lahko uporabljal vsak dan,čeprav nebi nič treninaral,razen os.ogrevanja.

prosim povejte svoje mnenje in pa predloge,ker stvar postaja počasi že nadležna(znosna še :):) )

ps:pred kratkim sem prebolev raka,in od tistega trenutka sem ratal freak na vse vrste športa,in med temu tudi na turno smuko,pri kateri vem da kolena trpijo sto na uro....

lp Žiga

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA