prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
Kakšen mesec tečem v NIKE LUNAR ELITE + W P10. Super so!!! :laola
Pred temi copati sem tekla v Asics, pa so me na dveh polmaratonih tolk ožulile, da jih ne obujem več. :--(

Lep pozdrav vsem tekačem in tečkam (tekačicam)
Uporabniški avatar
 Biz
AnDy napisal/-a:Kar se bolečine tiče mi je zelo poznana. Mortonov nevrom http://www.scipion.hr/fizioterapija/reklame.asp?IDTekst=17 ali z drugo besedo preozek copat v predelu prstov.

Hvala za tole informacijo. Namreč mene lahko začne spodaj pri korenu tretjega in četrtega prsta na levi nogi boleti, kot da bi mi kdo kuril z vžigalico spodaj. Da se sicer izdržat, je pa ekstremno moteče. Probal sem že vse možne variante, večji čevlji, manj ali bolj zavezan copat. Isti problem imam v pancarjih, drsalkah. Lahko se pojavi tudi pri kolesarjenju, na daljših turah. Visokih pet ne nosim, tako da ta vzrok odpade. Sem pa opazil, da z bolj vzravnanim tekom, torej čimbolj pokončna drža, problem manj prisoten ali sploh ne v tolikšni meri, da bi bilo moteče. Se pa pojavi problem tudi zjutraj, ko podplat še ni ogret, kar lepo čutim, da nekaj ni v redu, še zlasti, če sem prejšnji dan tekel. Mortonov neurom bi lahko bilo to, kar mene muči. Zdravljenje pa je, no, takole: http://www.youtube.com/watch?v=ScEOB3wW ... re=related
Uporabniški avatar
 teoo
@blre

pred par dnevi sem Vomero preizkusil v trgovini, sem 190/85 in rahel supinator.

Že po par korakih je bilo očitno da je zame premehek. Občutek kot da se ob vsakem koraku pogreznejo za kak centimeter. Morda je za lažje tekače vredu, meni pa niti približno ni ustrezal.

Poskusil sem še par drugih modelov od Nike, pa mi noben ni ustrezal. Od ostalih sem dal na nogo še Mizuno Wave Ultima 2, Wave Rider 13, Saucony triumph 7, Brooks Glicerin 8 ter par nevtralnih modelov od Asics.

Na koncu sem se odločal med Wave Ultima 2 in Glicerin 8, ter se odločil za slednjega. Oba sta odlična copata, brooks me je premamil s 30% popustom in dobrimi priporočili. Žal niso imeli modela Brooks Ghost 3, ki je tudi precej hvaljen a malo lažji copat kot glicerin.
 blre
No jaz sem še malce težji in tudi sam sem jih imel na nogi pa sem imel enak občutek in sem malce skeptičen. Po drugi strani pa so mi Ultima 2 kar malce pretrdi samo po moje ko tečeš v njih je zadeva precej drugačna. Nekako so mi še najbolj ustrezale Rider 13. Skratka enostavno bo treba kupit pa probat šele potem lahko vidiš. Si tekel že v katerih drugih Mizunotovih copatih?
Uporabniški avatar
 teoo
imel sem wave rider 10, ki so prednik ultime (wave rider je postal dva modela nazaj manj blažen, odcepila pa se je linija Ultima, ki ohranja blaženje starih riderk) in sem bil z njimi zelo zadovoljen. Če ti je rider bolj pašal kot ultima, ti torej ustreza lažji in manj blažen copat.
Jest sem poskusil že kar nekaj copat in med zadnjim tremi so bile Asics, Nike in Under Armour.

Po kar nekaj letih sem presedall iz Nika na Asics ker sem upal, da se mi bo zamenjava res splačala - prebral dosti dobrega o njim in podobno. Na žalost moram reči, da so se copate Asics zelo slabo odrezale, saj se mi je prvič v življenju zgodilo, da so me kakšne copate zažulile na spodnjem delu podplata, natančneje na loku. To in dejstvo, da se mi je začela trgati mrežica nad prsti je bilo preveliko razočaranje, da bi še enkrat kupil Asics.

Potem sem si nazaj kupil Nike Elite 4 in mora reči, da sem z njimi zelo zadovoljen. Pač noga lepo leži noter in blaženje je res med ta boljšimi. Potem pa sem pred enim mesecem dobil na probo copate ameriškega proizvajalca, ki ga pri nas še ni - Under Armor. Z njimi tečem kaka dva tedna in moram reči, da so vsaj na nivoju Nika. Mehki, tenki ker so namenjeni predvsem teku poleti, in zelo dobra stabilnost. Prednost je tudi to, da imajo integriran jezik tako da jih lahko uporabljaš tudi brez nogavice. Skratka sem z njimi zelo zadovoljen in jih priporočam, če bi si kdo drznil poskusii kaj drugačnega kot so priznane znanmke.

LP
 Rambo
Uporabljam copate Asics gel Kayano 15 in moram povedat, da sem navdušen nad njimi. Brez kakeršne koli pripombe. Uporabljam jih že pol leta in so se komaj pred kakšnim tednom začeli kazati znaki obrabe
 nikenik
Ko smo glih pri tem, sam uporabljam Nike
model dual fusion RN vendar sem si naročil
vibramove fivefingerse kso in sprašujem če ima
kdo kakšne izkušnje in mi lahko pove kaj več?
 musaka
največ uporabljam nike vomero5+ in pa nike lunarglide+,za dež in sneg pa trenutno adidas snova 2 gtx.Imam še 2 para skylon in nekaj za tek dotrajanih starejših modelov nike na katerih se nabira prah.Drugače pa sem zelo navdušen nad vomero 5+,čeprav sem pri prvih nekaj tekih dobil nekaj žuljev so se zdaj popolnoma prilegli.Pa tudi glede mehkosti in max. blaženja sem bil pred nakupom malce skeptičen ampak dejansko se med tekom zaradi tega nič bolj ne utrudiš.Tako,da jih priporač vsem tistim,ki potrebujete fenomenalno blažen,dobro stabilen in dokaj lahek copat predvsem za teke po trdih podlagah.
 Krema
Morda to ni ravno najprimernejša tema ... Podobno vprašanje sem sicer že zastavila v drugi temi, vendarle pa se mi vseeno zdi, da so stvari tu bolj zbrane na enem mestu, tako da upam, da mi kdo odgovori.

Zanima me, kaj konkretno ima dražja tekaška obutev, česar cenejša nima. Je kvaliteta vedno premosorazmerno pogojena s ceno?

Vesela pa bi bila tudi kakšnega konkretnega predloga, kaj si omisliti na začetku. Sama sem šele dobro štartala (s programom 13-tedenski tekaški program za začetnike), tako da si nameravm v prihodnjih dneh omisliti še ustrezno obutev. Vendar sem tu precej neizkušena. Rada bi našla nekaj, kar bi mi kljub mojemu žepu primerni ceni ustrezalo.
Uporabniški avatar
 pajo
Ni važno kje si doma - poišči najbližjo trgovino, ki ima to možnost, da tečeš po traku ali pa ti že malo bolj izkušen prodajalec na osnovi počepa pove kateri skupini tekačev spadaš. Šele ko veš kaj si takrat lahko pogledaš kaj imajo. Potem pa koliko lahko daš za par. Odvisno pa spet od tvoje postave in podobno. Torej Tomas sport,Intersport... Dobro kupuj. Sedaj bodo razprodaje.
Uporabniški avatar
 Radolca
jaz osebno sem začel teči v supergah, katere sem uporabljal za igranje fuzbala in basketa. teči sem pa začel tam okoli leta 1990. pred petimi leti sem si pa prvič "omislil" boljše superge in "presedlal" na mizuno, od katerih se sedaj ne ločim, če tečem mislim :mrgreen: kot je pajo napisal, mal na stezo stopi in naj ti svetujejo kaj je zate najboljše
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA