Matej_Tarahumara napisal/-a:štrumfeta napisal/-a:Nakup copat iz tujine se definitivno splača.
V to ne dvomim, zanima pa me nekaj drugega..kako je z nakupom copat na daljavo, saj jih niti poskusit ne moreš...greste vi k nam v naše trgovine, copate poskusite, odtečet krog po trgovskem centru, jih daste nazaj in potem doma naročate prek spleta taisti model za 40% ceneje?
Ker copate naročat na "slepo" je preveč tvegano...pa tut od proizvajalca do proizvajalca so odstopanja v sami velikosti copat ipd...? Vedno znova jih pošiljat nazaj je zamudno in tut stroški verjetno niso zanemarljivi...itd.
Vse copate sem kupil v tujini! Preko 20 kosov z ženinimi vred!
Niti enih nisem šel preizkusit v našo trgovino!!!!Za pravo velikost copata vzamem dolžino v cm, ki je ponavadi na spletni strani proizvajalca. Na 3D sliki pa pogledam širino prednjega dela in podplat ter ostalo.
Do sedaj še nisem pogrešil. Treba pa je vzeti v obzir dejstva da so nap. copati Adidas ponavadi ožji in malo manjši, Brooks in Inov večji, itd.
Še moja zbirka

:
Asics: Gel Nimbus 11, Gel Nimbus 12, cross sprintarce
Mizunu: Wave Rider 12, Wave Ultima 2, Wave Musha 2, Wave Harrier 2, cross sprintarce
Adidas: Adizero Adios, Adizero Hagio
Puma: Velosis 2
Brooks: Racer ST 5
Tudi v bodoče mislim kupovat v GB.
Glavni vzrok je seveda cena, oz. "balkanski" pristop prodaje naših trgovcev v stilu; bolje prodat enkrat pa drago kot več krat po razumni ceni

!!! V kolikor bi bile cene pri nas 10-15% višje kot v tujini bi nas večina kupovala doma! Za razliko 30-60% se pa že splača kupiti kje drugje!