prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 zvone
Krasna pot!

Hvala vsem za prijetno druženje in popestritev lepega sobotnjega dne.

Na tej lepi poti sigurno nisem zadnjč!

Lep pozdrav! Zvone

P.S.Da je bilo krasno, potrjuje tudi to pisanje ob treh zjutraj.
Uporabniški avatar
 Vreme
Če smo do zadnjega upali,da se bo ponovila lanska snežena pot, smo se motili. Tokrat so nas čakali drugi ekstremi. Temperaturni namreč. Vreme kot spomladi, vse skupaj je bolj spominjalo na prvomajske dneve. Polona je celo odprla sezono kratkih hlač :clap:

Sicer pa se je naša pohodniška družba stroga držala našega naziva- pohodniška in za to nismo nit enkrat stekli, niti po hribu navzdol. Pa nihče za to ni bil jezen, smo pa pogrešali Aljo, ki nam je lani v zimskih razmerah dajala odličen tempo. Letos smo po poti tako kar malo zaspali in smo napram lani bili za več kot pol ure slabši, kar pomeni,da smo bili še vedno boljši, kot tisti ki so doma ležali na kavču :lol:

Sonćni vzhod nas je pričakal na Belem Vrhu, nato je za nas sonce všlo še dvakrat :lol: . Blata na poti ni bilo toliko kot je bilo pričakovati, je pa nas presenetil zadnji spust v Šentilj, kjer so s podiranjem dreves, naredili pravi "masaker" v gozdu. Tako nam je celo uspelo majčkeno kreniti iz poti (da ne bom rekel, da smo se izgubili :oops: ) , tudi sam spust v mraku ni bil nič kaj prijeten. Ampak uselo nam je. :clap:

Glede na zgornjo fotko lahko samo potrdim, da je to največja skupina ki je kdaj koli opravila s Šentiljsko potjo v enem dnevu. :laola

Očitno bo ta datum postal kar tradicionalen, kar pa ne pomeni, da se ne bi podali na pot tudi v ostalih dneh. :mrgreen:

Kolikor je bilo slišati, nekatere apartma na Ribniški koči že čaka :wink:
Uporabniški avatar
 Vreme
Za "moje" pohodnike. Sem se hotel malo poigrati s časi letošnjega in lanskega pohoda potem pa že na prvi pogled očitna razlika ki jo je pokazal Garmin:

2011:
Skupni čas: 13:48:34
Čas premik: 11:01:25

2010:
Skupni čas: 13:02:57
Čas premik.: 11:41:57

Madonca smo bili letos dobri :clap:
Uporabniški avatar
 semjul
:D

sončno vreme nam je postreglo z lepoto februarskih dni in tudi blato ni bilo kar zna biti.
Kako čudovito smo se imeli pove čas postanka pri Gaubeju, ura in petnajs minut.Presmejal sem se, kot že dolgo ne. Najbolj na račun izgubljenega srednjega tekača.Ampak to je interna fora, naj tako ostane :wink:
Lahko pa vam zaupam delček počitka na sončni klopci pred kmetijo Gaube. Ali je na naše odlično počutje vplivala osemdeset let stara miza in klop, sonce, odlična gibanica z belim vinom, odlična družba tekačev? Vsega po malem se je zlilo v maksimum. No in medtem ko smo uživali v pogovoru in smehu, so se nam približali dve gospe, starejši tam 65-70 bi dejal. Verjetno ju je zbodlo,kako sproščeni smo, pa se ena spotakne:"Le kako imate to narejeno, da ste štirje fantje in samo dve punci?"
Hitro odvrnem:"Gospa, veste, sta še mladi,tako da ni problema. Kar spomnite se, kako je bilo, ko ste bili še vi mladi."
Gospa:"Jaz se ničesar ne spominjam!"
ZdravkoC:" Ja, če se pa ničesar ne spominjate, potem pa že ni bilo ničesar fajnega!"
Deveto kroženje po Šentiljski mi bo še dolgo ostalo v prijetnem spominu.Vedno ko grem je nekaj posebnega, tokrat pa je bilo tako prijetno, da nam kar ni bilo oditi domov in smo se v Belni na Šentilju zadržali do osme ure, pričakali pohodnike, ter še malo pokramljali.
Priponke
v novo jutro.jpg
v novo jutro.jpg (72.56 KiB) Pogledano 4120 krat
vječ j hrib, bulš j.jpg
vječ j hrib, bulš j.jpg (134.04 KiB) Pogledano 4121 krat
mimo ritobrisa.jpg
mimo ritobrisa.jpg (130.94 KiB) Pogledano 4115 krat
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Res je bilo čudovito. Ne vem kdaj bom uspel fotke dol potegnit, nimam cajta :--
Res je bila gužva na Šentiljski.
Enkrat pa res menda dobim spanje na Ribniški koči. Ribiška palica mi že leta ni aktivna :lol:

Rekapitulacija: glede na moje kilometre in hitrost me je vredi zdelalo. Podplat, prsti, kolk, ... sem kaj pozabil naštet ?

Jutri pa na Kranj - Vrba, da počastimo Prešerna v družbi Vitezov :laola

:arrow: aja, pa tolko novih planov se je skovalo. Semjul je poln idej :idea: :clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
ZdravkoC napisal/-a:...Ne vem kdaj bom uspel fotke dol potegnit, nimam cajta :--

No, danes je pa dan presenečenj
Uspel sem fotke dol potegnit
Prejel sem prijazno pošto od planincev iz Sladkega Vrha + 2 znački + 2 majici + spanje na Ribniški ...

Ko bo cajt še kakšno fotko naložim :D
Uporabniški avatar
 Vreme
ZdravkoC napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:...Ne vem kdaj bom uspel fotke dol potegnit, nimam cajta :--

No, danes je pa dan presenečenj
Uspel sem fotke dol potegnit
Prejel sem prijazno pošto od planincev iz Sladkega Vrha + 2 znački + 2 majici + spanje na Ribniški ...

Ko bo cajt še kakšno fotko naložim :D

Mislim, kakšne veze pa te imaš ti, da dobiš vse dvojno??? :mrgreen:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vreme napisal/-a: Mislim, kakšne veze pa te imaš ti, da dobiš vse dvojno??? :mrgreen:

Vse pa nimam dvojno :--
Povej, za koga sem dobil značko in majico, da posredujem naprej.
Uporabniški avatar
 Vreme
ZdravkoC napisal/-a:
Vreme napisal/-a: Mislim, kakšne veze pa te imaš ti, da dobiš vse dvojno??? :mrgreen:

Vse pa nimam dvojno :--
Povej, za koga sem dobil značko in majico, da posredujem naprej.

Dve si dobil verjetno še za zadnjič ko sta šla skupaj z Samotom. Če ne drži mi javi!
 Maryet
Ravnokar zabušavamo v družbi Poldeta in Lojzke, razpravljamo o tem in onem, tudi o šentiljski poti,..... pogrešamo pa Zdravkove fotke... :?: :)
Uporabniški avatar
 Vreme
Maryet napisal/-a:Ravnokar zabušavamo v družbi Poldeta in Lojzke, razpravljamo o tem in onem, tudi o šentiljski poti,..... pogrešamo pa Zdravkove fotke... :?: :)

:clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vedno sem vesel, kadar me katera pogreša :lol:
Evo ene fenomenalne fotke. Danes sva s Samotom pod pohorjem razglabljala kak bo fajn na Ribniški koči.
Tudi priznanje za tri obhode je lepo.
Za one fotke pa obljubim, da bojo enkrat :--
Slika
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA