- 08 Feb 2009, 18:52
Na tek sem se prijavil nekaj dni nazaj. Ko sem iz Kopra prišel v Kranj, sploh nisem vedel, kje se bo odvijal mali maraton, saj ni bilo nikjer nobene označbe. Po obisku postaje prometne policije sem se napotil k ledeni dvorani na Zlatem polju. V lokalu povprašam nekaj ljudi o maratonu... nič. Noben nič ne ve. Pred lokalom je parkiran hrošč z nadpisom oziroma označbo, da gre za varnostno vozilo maratona. V lokalu po dolgem času ugotovim, da je starejši gospod (po mojem tam okoli 70ih) edin predstavnik organizatorja ali sam organizator. Jaz ob 9.h in nekaj minut pa edini tekmovalec. Gospod mi prijazno obrazloži, da naj bi na koncu maratona podal izjavo za radio, da mora počakati policijo in da tek bo oziroma je. Saj je med pogovorom povedal, da posamezniki kar tečejo navedeni tek, brez prijav, ker vedo, da je organizirana prireditev. Po nekem času se pojavi še en tekaški kandidat iz Ljubljane. Ni še prijavljen in ni še plačal prijavnine (jaz sem to napako storil že ob predhodni prijavi). Ugotoviva, da je verjetno prijavljenih vsega skupaj kakih deset (10) udeležencev, od tega pa je več kot polovica redarjev, organizatorjev... Ko vprašava, kje je start in kako naj bi vse skupaj potekalo, izveva, da zaradi premalega števila prijav ni organiziranega avtobusnega prevoza nazaj iz Vrbe v Kranj, da naj bi bile po poti organizirane sicer postaje, start pa je kar izpred lokala (pred lokalom pa ničesar, kar bi kazalo na tek razen prej omenjenega vozila). O štartnih številkah si nisem upal niti vprašati. Da o morebitnem merjenju časa sploh ne omenim.
Seveda nas poskuša starejši gospod preprčati, da naj odtečeva, ker naj bi se tako lahko naslednje leto maraton okrasil z številko 25. maraton (letos naj bi bil 24.). Počakajva naj še malo, ker bo zagotovo še kdo prišel.
Seveda se brez daljšega premisleka odpraviva nazaj vsak na svojo stran in čim dlje od Kranja oziroma prizorišča prireditve.
Ker sem na forumu že zasledil, da so bile težave z tem tekom, me zanima, zakaj do njih prihaja. Proga je verjetno zelo zanimiva in tudi datum teka (kot trening) je v redu. Zakaj posamezniki progo odtečejo, a ne organizirano oziroma v sklopu prireditve? Zakaj je tek tako slabo organiziran? Kaj v Kranju ni nobenega, ki bi lahko poskrbel za to zadevo? Ni interesa?
Prav tako se sprašujem, zakaj se o tem ne govori javno (Kolikor sem razumel obstajajo neki razlogi za "bojkot" prireditve, a niso dostopni javnosti.). Brez veze sem si nakopal stroške prevoza, prijave, da ne govorimo o izgubljenem času,živcih ipd, da sem moral to ugotoviti sam. A je to v redu?
Seveda nas poskuša starejši gospod preprčati, da naj odtečeva, ker naj bi se tako lahko naslednje leto maraton okrasil z številko 25. maraton (letos naj bi bil 24.). Počakajva naj še malo, ker bo zagotovo še kdo prišel.
Seveda se brez daljšega premisleka odpraviva nazaj vsak na svojo stran in čim dlje od Kranja oziroma prizorišča prireditve.
Ker sem na forumu že zasledil, da so bile težave z tem tekom, me zanima, zakaj do njih prihaja. Proga je verjetno zelo zanimiva in tudi datum teka (kot trening) je v redu. Zakaj posamezniki progo odtečejo, a ne organizirano oziroma v sklopu prireditve? Zakaj je tek tako slabo organiziran? Kaj v Kranju ni nobenega, ki bi lahko poskrbel za to zadevo? Ni interesa?
Prav tako se sprašujem, zakaj se o tem ne govori javno (Kolikor sem razumel obstajajo neki razlogi za "bojkot" prireditve, a niso dostopni javnosti.). Brez veze sem si nakopal stroške prevoza, prijave, da ne govorimo o izgubljenem času,živcih ipd, da sem moral to ugotoviti sam. A je to v redu?