Obivankenobi, jao, jao.
Kljub temu, da sva prijatelja, ti moram tu marsikaj povedati.
1. Neumnost si storil že, ko si padel na Kovitovo provokacijo. Dvomim, da je bila odločitev za maraton v osnovi res tvoja.
2. Časa za priprave si imel dovolj. Kljub temu, da si dosegel svoje letošnje cilje na krajših razdaljah (kar je itak tvoj glavni cilj), si še vedno na veliko (preveč) hodil na vaške krajše tekme (tudi to utrudi veš in zmanjša možnost dolgih treningov). V čem je fora, da greš vsak vikend na 2 tekmi in to na full, s tem da sta obedve skupaj krajši od enega dolgega počasnega teka.
3. Žal je med rekreativci velikokrat tako, da ko postaneš dober, se pojavijo poškodbe.
4. Ne vem kakšno poškodbo si fasal, vseeno pa ti predlagam, da ne predaš dvoboja in se podaš v boj s Kovitom in sabo.
5. Kaj lahko še storiš do maratona?
- Začni jesti hrano z nizkim GI
- Recimo, da bi tekel maraton 3:30
- V nedeljo 16.10.2011 izvedi zadnji dolg počasen tek (lahko tudi z vmesnimi pavzami). Neto teka naj bo 3h in 30 minut ne glede na tempo in ne glede na pretečene kilometre. Merilo naj ti bo čas teka. Telo si namreč bolj zapomni čas napora kot km.
- To nedeljo izvedi dolgi tek v dolžini 2h in pol
- Vmes pa delaj počasne teke po občutku. Pozabi sedaj na hitrost, ker ti na maratonu, če boš vseeno šel ne bo kaj dosti koristila.
- Ne hodi na tekme do ljubljanca.
- Vsak dan se psihološka prepričuj, da zmoreš.
Jaz letos nisem prijavljen na LM (zaradi cene in moje pripravljenosti), vseeno pa sem pripravljen plačati do 20,00 EUR za kakšno štartnino, če bo kdo, ki jo ne bo uspel prodati dražje.
PS.: sicer se pa že veselim Kovitovega odgovora na tole temo. Spet bo zabavno.